ŽIVOT

VIDEO: Jeste li znali? U naš ZOO vrt stigla kombinacija mačke i psa!

Veselje za klince - tko kaže da likovi iz ''Pingvina s Madagaskara'' ne postoje?! Fose neodoljivo podsjećaju na lika iz filma...

Objavljeno 11.12.2018
Antonela Verković

Početkom jeseni u osječki su Zoološki vrt stigli novi stanovnici!

Riječ je o mačkolikim životinjama, iako podsjećaju i na pse – nazivaju se fose!

Fose su životinje s Madagaskara, a svoj dom u Osijeku pronašle su stigavši iz Engleske.

Dva mlada mužjaka stara su oko godinu dana i za njih je unutar zoo vrta adaptirana postojeća zgrada u kojoj je prethodno boravio leopard – prenosi Unikom.

PRAVA MALA AFRIKA!

U zoološkom se gradi i nova nastamba za posjetiteljima dobro poznate i popularne lemure. Novi dom za njih šestoricu sastoji se od unutrašnjeg i vanjskog prostora, mnogo većeg od onoga u kojemu su bili prethodno smješteni. Novi su dom ove jeseni dobile i afričke sive papige, tako da će i one zimu provesti u boljim uvjetima – nastavlja se u objavi Unikoma.

O FOSAMA

Fosa je vršni predator na otoku Madagaskaru, stoga je njeno istraživanje i očuvanje vrlo bitno za ekosustav cijelog otoka.

Podjednako je aktivna danju i noću i teška 15 do 20 kilograma. Glavni je predator na lemurima, majmunima koji su specifični za otok Madagaskar. Hrani se i pticama, gušterima, žabama i glodavcima, a zabilježeni su i  napadi na udomaćene životinje kao što su svinje. Fosa se vrlo velikom spretnošću kreće po kopnu i po drveću te joj lov na majmune nije nikakav problem.

Kada ih možete vidjeti? SVAKI DAN!

Osječki Zoološki vrt otvoren je svih 365 dana u godini, svakoga dana, uključujući subote, nedjelje, blagdane i praznike.

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ne volite žabe i mislite da su žabe samo ljigava stvorenja koja žive u močvari i krekeću?! Onda je obilježavanje Svjetskog dana žaba pravo događanje za Vas!

Obilježavanje Svjetskog dana žaba 19.3.2023. u Zoo vrtu

Ne volite žabe i mislite da su žabe samo ljigava stvorenja koja žive u močvari i krekeću?! Onda je obilježavanje Više…

U jednom hrvatskom gradu prema Punomkuferu nalaze se najzeleniji perivoji i parkovi u Hrvatskoj, otkrivamo vam o kojem gradu je riječ...

Jedan hrvatski grad krije najzelenije parkove i perivoje!

Kako prenosi Punkufer, koji je dio portala Dnevnik.hr u našem gradu kriju se najzeleniji parkovi i perivoji u Hrvatskoj, također Više…

U našem gradu porasto je broj roda, voditelj Zoološkog vrta Nikica Jukić otkrio nam je, koliko su roda spasili tijekom ove godine te kako se ponašati ukoliko uočimo jednu

Rode odabrale Grad Osijek za svoju turističku destinaciju!

Početkom lipnja na dojavu građana, djelatnici Zoološkog vrta Osijek izašli su na teren u ulicu Zeleno polje 3, gdje su Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.