ŽIVOT

(VIDEO) Mačka toliko obožava jesti rajčice da ih krade svakom prilikom

U pitanju je upravo naša osječka Udruga devet života

Objavljeno 31.07.2019
Ivona Amidžić

Svi znamo da se mačja prehrana u velikom dijelu sastoji od mesa, a manjem od biljaka. Osim u mesu i ribi mačke će, ako mogu, uživati i u siru, jajima, krumpirima, mrkvi, kukuruzu, kupusu, grašku, cvjetači, brokuli i drugom kuhanom povrću.

Često vanjske mačke, koje nemaju pristup redovnoj ili kuhanoj hrani, jedu travu, a čak i kućne mačke često znaju “obrstiti” kućne biljke. To se događa s razlogom.

“Hranjenje dugim vlatima trave često provocira povraćanje u mačaka. One to rade kako bi si pomogle izbaciti kuglice dlake iz želuca. Vlaknata struktura trave pomaže i evakuaciji manjih nakupina kroz crijeva, tako da se dlaka izbacuje izmetom. Trava je ujedno važan izvor vitamina i vlakana biljnog podrijetla koji je mačkama bitan dio prehrane u smislu održavanja pravilne crijevne peristaltike”, objašnjava mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr. vet. med.

Mačke stvarno znaju jesti svašta, a ovaj put naletjeli smo na nešto novo…

Udruga devet života počastila nas je prekrasnim videom, gdje se vidi kako njihova malena štićenica Yarra obožava rajčice, a kažu kako ih zna i ukrasti svaki put kada dobije priliku.

“Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!

Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.

Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici čisto da vidi jel’ treba tražiti neku online pomoć.”

Rajčicu ne ispušta ni pod koju cijenu, a ne libi se ni pokazati kandžice kako bi izgledala opasnije i zaštitila svoju dragocjenu rajčicu.

Inače, Udruga devet života je dobrotvorna udruga za zaštitu mačaka i pasa na području grada Osijeka i okolice. Svi koji su u udruzi su isključivo volonteri bez ikakve financijske pomoći osim donacija koje im daju građani.

Ako iz želite pomoći možete to napraviti vrlo jednostavno i to na više načina:

– Uplatom na račun: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum – Iznos birate sami!
– PayPal: 9liveshr@gmail.com – Iznos birate sami! – detalji ovdje
– Humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98 kojim im donirate 6,25 kuna.

Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme 🤣) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici 😀 čisto da vidi jel treba tražiti neku online pomoć 🙂

Objavljuje Udruga Devet Života u Četvrtak, 25. srpnja 2019.

foto: pexels (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako ste pušač ili uživate u alkoholu, a apstinencija od istih vam ne pada na pamet, možda biste si mogli pomoći na malo drugačiji način...

Prehrana bogata flavonoidima štiti od raka i srčanih bolesti

Konzumiranje namirnica bogatih flavonoidima, kojima najviše obiluju voće i povrće zagasitih, tamnih i jarkih boja, štiti od raka i bolesti srca, Više…

Napuštene mačke česte su mete zlostavljanja, trovanja, ubijanja, stradavaju u prometu, izgladnjelosti i bolesti... Ne dopustite da se to nastavi!

Kreće još jedna akcija besplatnih kastracija mačaka građanima slabijeg imovinskog stanja

Volonteri Udruge 9 života pozivaju sve građane slabijeg imovnog stanja (umirovljenici, nezaposleni, građani u blokadi i sl.) s područja Grada Više…

Osam godina već nekako krpaju kraj s krajem uz pomoć dobrih ljudi, ovog im ljeta treba sva Vaša pomoć!

Vapaj za pomoć osječkoj udruzi

Javila nam se jedna od poznatijih osječkih udruga za pomoć životinjama, najviše mačkama i psima, pod nazivom “Udruga 9 života”. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Građanska inicijativa "Zasadi drvo, ne budi panj" prava je prilika za započeti divan sunčani vikend

Akcija sadnja drveća (19.10. u 10.00 sati) EDUKACIJA i DEMOSTRACIJA

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu...

Što Vas danas očekuje u Osijeku?

U prvom dijelu dana umjerena naoblaka, vjetar većinom slab...

Prognoza danas: I dalje sunčano