ŽIVOT

(VIDEO) Mačka toliko obožava jesti rajčice da ih krade svakom prilikom

U pitanju je upravo naša osječka Udruga devet života

Objavljeno 31.07.2019
Ivona Amidžić

Svi znamo da se mačja prehrana u velikom dijelu sastoji od mesa, a manjem od biljaka. Osim u mesu i ribi mačke će, ako mogu, uživati i u siru, jajima, krumpirima, mrkvi, kukuruzu, kupusu, grašku, cvjetači, brokuli i drugom kuhanom povrću.

Često vanjske mačke, koje nemaju pristup redovnoj ili kuhanoj hrani, jedu travu, a čak i kućne mačke često znaju “obrstiti” kućne biljke. To se događa s razlogom.

“Hranjenje dugim vlatima trave često provocira povraćanje u mačaka. One to rade kako bi si pomogle izbaciti kuglice dlake iz želuca. Vlaknata struktura trave pomaže i evakuaciji manjih nakupina kroz crijeva, tako da se dlaka izbacuje izmetom. Trava je ujedno važan izvor vitamina i vlakana biljnog podrijetla koji je mačkama bitan dio prehrane u smislu održavanja pravilne crijevne peristaltike”, objašnjava mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr. vet. med.

Mačke stvarno znaju jesti svašta, a ovaj put naletjeli smo na nešto novo…

Udruga devet života počastila nas je prekrasnim videom, gdje se vidi kako njihova malena štićenica Yarra obožava rajčice, a kažu kako ih zna i ukrasti svaki put kada dobije priliku.

“Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!

Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.

Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici čisto da vidi jel’ treba tražiti neku online pomoć.”

Rajčicu ne ispušta ni pod koju cijenu, a ne libi se ni pokazati kandžice kako bi izgledala opasnije i zaštitila svoju dragocjenu rajčicu.

Inače, Udruga devet života je dobrotvorna udruga za zaštitu mačaka i pasa na području grada Osijeka i okolice. Svi koji su u udruzi su isključivo volonteri bez ikakve financijske pomoći osim donacija koje im daju građani.

Ako iz želite pomoći možete to napraviti vrlo jednostavno i to na više načina:

– Uplatom na račun: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum – Iznos birate sami!
– PayPal: [email protected] – Iznos birate sami! – detalji ovdje
– Humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98 kojim im donirate 6,25 kuna.

Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme 🤣) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici 😀 čisto da vidi jel treba tražiti neku online pomoć 🙂

Objavljuje Udruga Devet Života u Četvrtak, 25. srpnja 2019.

foto: pexels (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na izložbi će se moći vidjeti preko 40 šampionskih primjeraka svih starosnih razreda mačaka. Najpopularnije pasmine u svijetu felinologije Maine Coon i Britanska kratkodlaka mačka bit će zastupljene u svim bojama

[FOTO] Vrhunske pasminske mačke sljedeći vikend u Osijeku

Savez felinoloških društava Hrvatske u subotu, 11. studenoga, u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku organizira već tradicionalnu revijalnu izložbu mačaka Više…

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Iako smo tijekom proteklih godina provodili projekte besplatnih kastracija, nažalost još uvijek ima nesavjesnih građana koji ne kastriraju već dopuštaju Više…

372 mačke iz 17 europskih zemalja u utrci za ugledno priznanje! Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Mijau!

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku