ŽIVOT

(VIDEO) Mačka toliko obožava jesti rajčice da ih krade svakom prilikom

U pitanju je upravo naša osječka Udruga devet života

Objavljeno 31.07.2019
Ivona Amidžić

Svi znamo da se mačja prehrana u velikom dijelu sastoji od mesa, a manjem od biljaka. Osim u mesu i ribi mačke će, ako mogu, uživati i u siru, jajima, krumpirima, mrkvi, kukuruzu, kupusu, grašku, cvjetači, brokuli i drugom kuhanom povrću.

Često vanjske mačke, koje nemaju pristup redovnoj ili kuhanoj hrani, jedu travu, a čak i kućne mačke često znaju “obrstiti” kućne biljke. To se događa s razlogom.

“Hranjenje dugim vlatima trave često provocira povraćanje u mačaka. One to rade kako bi si pomogle izbaciti kuglice dlake iz želuca. Vlaknata struktura trave pomaže i evakuaciji manjih nakupina kroz crijeva, tako da se dlaka izbacuje izmetom. Trava je ujedno važan izvor vitamina i vlakana biljnog podrijetla koji je mačkama bitan dio prehrane u smislu održavanja pravilne crijevne peristaltike”, objašnjava mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr. vet. med.

Mačke stvarno znaju jesti svašta, a ovaj put naletjeli smo na nešto novo…

Udruga devet života počastila nas je prekrasnim videom, gdje se vidi kako njihova malena štićenica Yarra obožava rajčice, a kažu kako ih zna i ukrasti svaki put kada dobije priliku.

“Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!

Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.

Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici čisto da vidi jel’ treba tražiti neku online pomoć.”

Rajčicu ne ispušta ni pod koju cijenu, a ne libi se ni pokazati kandžice kako bi izgledala opasnije i zaštitila svoju dragocjenu rajčicu.

Inače, Udruga devet života je dobrotvorna udruga za zaštitu mačaka i pasa na području grada Osijeka i okolice. Svi koji su u udruzi su isključivo volonteri bez ikakve financijske pomoći osim donacija koje im daju građani.

Ako iz želite pomoći možete to napraviti vrlo jednostavno i to na više načina:

– Uplatom na račun: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum – Iznos birate sami!
– PayPal: [email protected] – Iznos birate sami! – detalji ovdje
– Humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98 kojim im donirate 6,25 kuna.

Yarra je malo pukla i očito zabrijala da je nešto drugo, a ne mačka (što nam je čest slučaj sa šapama na skrbi u zadnje vrijeme 🤣) jer je posljednjih tjedan dana OPSJEDNUTA rajčicama!Njena opsjednutost eskalirala je u svakodnevne krađe rajčice u svakoj prilici, nakon čega mahnito trči po Privremencu, očima stalno prateći da joj nijedna druga maca ne ukrade njezinu precious rajčicu.Nije potrebno reći da ostale mace uopće nisu zainteresirane, jedino Asha s vremena na vrijeme provjeri što joj to sestra bjesomučno nosi u gubici 😀 čisto da vidi jel treba tražiti neku online pomoć 🙂

Objavljuje Udruga Devet Života u Četvrtak, 25. srpnja 2019.

foto: pexels (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zlatni rat je jedna od prvih plaža u Europi koja je dobila vlastitu web stranicu, a izradila ju je upravo osječka digitalna agencija Simplico

Turistička zajednica u Bolu naglašava važnost uključivanja lokalne zajednice u promociju

Iako je ova sezona izazovna za turizam, mještani Bola su i dalje optimistični, a svoj optimizam prenose i na svoje Više…

"Trenutno smo u dugu za lipanj, a u srpnju, iako je mjesec tek počeo, očekujemo velike troškove jer je mačića na skrbi jako puno"

Velika akcija Udruge devet života “Dupla kuna”: Za svaku doniranu kunu njihove mace dobiju dvije

Udruga devet života u Osijeku, koja se sastoji od samo pet volonterki koje jedino uz pomoć donacija ljudi uspijevaju brinuti Više…

Koja je prehrana odgovarajuća baš za vas, koja će vam hrana dati energiju i odvesti vas u zdrav i fit život?

Pogledajte zanimljivo online predavanje “Intolerancija na hranu”

Danas se sve više susrećemo sa raznim dijetama i načinima prehrane koje jamče zdrav i fit život. No, koja je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prolazeći putem pored Batine, Aljmaša, Erduta i Dalja brod je prešao više od 150 riječnih kilometara

Riječni ophodni brod „Šokadija” plovidbom od Osijeka do Vukovara obilježio obljetnicu VRO Oluja

Broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi ukupno 633

Nove informacije Stožera: Još 58 novih slučajeva u Hrvatskoj

Trenutno se na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba

STOŽER OBŽ: Osam novopozitivnih na koronavirus