OSJEČANI

(VIDEO) Osječki vatrogasci pritekli u pomoć zagrebačkim

"Nema mjesta strahu. Mi smo svakodnevno u postrojbi, vježbamo s opremom i spremni smo izaći na svaku intervenciju koja je potrebna"

Objavljeno 02.04.2020
Ivona Amidžić

Zbog strogih mjera socijalnog distanciranja osječki su vatrogasci dislocirali dio svojih snaga kako bi se zaštitila cijela postrojba, piše HRT. No i dalje su građanima na raspolaganju 24 sata.

Uz to, pomoći će i svojim kolegama u Zagrebu nakon razornog potresa. I to vatrogasnim ljestvama dugim 50 metara. Josip Zvonarić je vatrogasac već 30 godina i zna što znači pomoć u nevolji, pa se spremio za Zagreb.

“Oni su nama pomogli ’91., mi ćemo njima sad pomoći koliko se može. Nosimo svu našu zaštitnu opremu. Držat ćemo se svih mjera koje su propisane”, rekao je.

Na put je krenuo punog srca, bez straha, kako bi pomogao svima koji ga zatrebaju.

“Grad Osijek upućuje autoljestvu gradu Zagrebu na ispomoć u raščišćavanju posljedica potresa. Mi svima stojimo na raspolaganju i u ovakvim situacijama moramo se držati zajedno”, rekao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka.

Tako i u obrani od koronavirusa. Nove opasnosti za koju se valja pripremiti. I u kojoj se ništa ne smije prepustiti slučaju.

“Nema mjesta strahu. Mi smo svakodnevno u postrojbi, vježbamo s opremom i spremni smo izaći na svaku intervenciju koja je potrebna”, rekao je Goran Cvetanovski, JPVP Grada Osijeka.

“Provjeravamo lokaciju, odnosno provjeravamo da li se na lokaciji nalaze ljudi koji su u izolaciji. Ako jesu koristimo zaštitna sredstva i posebne radne postupke”, dodao je Čeman.

Nakon takve intervencije vozilo se dezinficira, a oprema dekontaminira.

“Imamo šatore za dekontaminaciju, odjela za potpunu zaštitu, izolacione aparate. Mi smo spremni za sve tako da nema problema što se tiče virusa”, dodao je Cvetanovski.

Jer im je sigurnost građana na prvom mjestu. Pa su se i podijelili u 2 postrojbe u slučaju infekcije koronavirusom.

(HRT Vijesti)

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

I u ovoj su nesreći vatrogasci iskazali nesebičan angažman u pomoći kolegama kao i obiteljima izbjeglim od ratnog razaranja

Vatrogasni angažman u pomoći Ukrajini

Nakon 28 dana ruske invazije na Ukrajinu, potreba za pomoći ovoj zemlji i njezinim građanima svakim danom sve je veća. Više…

Osječko-baranjska županija: dvije osobe unrle, 25 na respiratoru, 35 novooboljelih

Stožer: Umrlo 55, hospitalizirano 2338, na respiratoru 287 ljudi

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas Više…

Stožer je na današnjoj sjednici zaključio da je u proteklih tjedan dana povećan interes građana za cijepljenje protiv koronavirusa...

Umrlo 40 ljudi, 785 novih slučajeva, u OBŽ 86 novooboljelih, dvoje umrlo

U posljednja 24 sata zabilježeno je 785 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku