ŽIVOT

(VIDEO) Prizor koji bi svima ugrijao srce

Pijanist koji je pronašao način da u svakoj mački probudi najveću "mazilicu" - Poslušajte i sami :)

Objavljeno 03.06.2019
Tamara Lemajić

Opće je poznato da glazba umiruje. Jednako nam tako nije ni strano da glazba pozitivno djeluje i na životinje i biljke. Neke biljke brže rastu uz određenu glazbu, a neke životinje se smire i opuste.

Sarper Duman pijanist je koji radi u glazbenoj školi, a osim glazbe ima još jednu veliku ljubav, mačke.

“Dvije najljepše stvari u mom životu su mačke i glazba. Kad god im sviram na klaviru postanem sretniji. Uvijek spašavam nove mačke i sviram im dok ne zaspu. One su moj život, moje srce i moja inspiracija. One su moje sve”, kaže Duman.

Dodaje kako svako jutro čisti pet kutija s mačjim pijeskom i mete cijelu kuću. Ali, rad mu uopće ne smeta, jer “one su toga vrijedne”.

Neke mačke koje žive s njim su ostale bez nogu, bez očiju, a neke su i potpuno slijepe. Ono što im je svima zajedničko je to da reagiraju na njegovu umirujuću glazbu i nalaze svoj mir.

“Radim u glazbenoj školi gdje šest sati dnevno dajem instrukcije iz sviranja. Ponekad su mi dani veoma iscrpljujući, ali svaki dan me kod kuće čeka pregršt ljubavi.”

Sviranje i briga za svoje mačke nije jedino što Duman radi. Preko noći hrani životinje lutalice, a kući donosi one koje ga trebaju najviše. Često ozlijeđene ili bolesne, napuštene ili pothranjene, kod njega sve nađu ljubav i sigurnost.

“Nikad neću prestati brinuti o njima i nikad im neću prestati svirati.”

Ako Vas zanima kako zvuči glazba koju ove mačke toliko obožavaju, pogledajte sami na videu ispod, a ako se osjećate velikodušno, pronađite neku humanitarnu udrugu za napuštene životinje u Vašoj okolici i donirajte im koju kunicu. Sigurno će Vam biti zahvalne.

Ako Vas zanima više, Sarpera Dunama možete pratiti i na Instagramu.

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Polaznici će se svakoga tjedna susresti s novom temom, upoznati brojne divlje životinje te naučiti činjenice i zanimljivosti o njihovom načinu života

Ljetna škola u ZOO vrtu

Zoološki vrt Osijek i ove će godine održati ljetnu školu koja će trajati tri tjedna, svakoga radnoga dana od 13. Više…

Besplatni dvodnevni glazbeno-kreativni kamp u kojemu su spojene DJ radionica i radionica izrade glazbala od recikliranog materijala

Glazbeno-kreativni kamp u Dokkici očekujemo 29. – 30. lipnja 

Dokkica poziva glazboljupce i kreativce u dobi od 11 do 14 godina na besplatni dvodnevni glazbeno-kreativni kamp u kojemu su Više…

"Ovo nije posljednja pandemija s kojom ćemo se suočiti, zbog čega moramo izbliza nadzirati bolesti među divljim životinjama"

Ljudi stvorili “savršenu oluju” za bolesti koje se prenose iz svijeta divljih životinja

Stvorili smo “savršenu oluju” za bolesti koje se prenose iz svijeta divljih životinja na ljude i globalno brzo šire, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zadnji dan su obilježila dva programa: promocija prve osječke strip slikovnice “Bon ton iza duge” i nastup Ansambla Lado

Velika završnica 20. Osječkog ljeta kulture

100 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta

Nacionalni stožer – Današnji broj slučajeva blizu tri znamenke: 91 novi slučaj u Hrvatskoj

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je 148 uzoraka

STOŽER OBŽ: Pet pozitivnih na koronavirus: jedna osoba iz Osijeka, jedna iz Višnjevca, tri iz Đakova