ŽIVOT

(VIDEO) Prizor koji bi svima ugrijao srce

Pijanist koji je pronašao način da u svakoj mački probudi najveću "mazilicu" - Poslušajte i sami :)

Objavljeno 03.06.2019
Tamara Lemajić

Opće je poznato da glazba umiruje. Jednako nam tako nije ni strano da glazba pozitivno djeluje i na životinje i biljke. Neke biljke brže rastu uz određenu glazbu, a neke životinje se smire i opuste.

Sarper Duman pijanist je koji radi u glazbenoj školi, a osim glazbe ima još jednu veliku ljubav, mačke.

“Dvije najljepše stvari u mom životu su mačke i glazba. Kad god im sviram na klaviru postanem sretniji. Uvijek spašavam nove mačke i sviram im dok ne zaspu. One su moj život, moje srce i moja inspiracija. One su moje sve”, kaže Duman.

Dodaje kako svako jutro čisti pet kutija s mačjim pijeskom i mete cijelu kuću. Ali, rad mu uopće ne smeta, jer “one su toga vrijedne”.

Neke mačke koje žive s njim su ostale bez nogu, bez očiju, a neke su i potpuno slijepe. Ono što im je svima zajedničko je to da reagiraju na njegovu umirujuću glazbu i nalaze svoj mir.

“Radim u glazbenoj školi gdje šest sati dnevno dajem instrukcije iz sviranja. Ponekad su mi dani veoma iscrpljujući, ali svaki dan me kod kuće čeka pregršt ljubavi.”

Sviranje i briga za svoje mačke nije jedino što Duman radi. Preko noći hrani životinje lutalice, a kući donosi one koje ga trebaju najviše. Često ozlijeđene ili bolesne, napuštene ili pothranjene, kod njega sve nađu ljubav i sigurnost.

“Nikad neću prestati brinuti o njima i nikad im neću prestati svirati.”

Ako Vas zanima kako zvuči glazba koju ove mačke toliko obožavaju, pogledajte sami na videu ispod, a ako se osjećate velikodušno, pronađite neku humanitarnu udrugu za napuštene životinje u Vašoj okolici i donirajte im koju kunicu. Sigurno će Vam biti zahvalne.

Ako Vas zanima više, Sarpera Dunama možete pratiti i na Instagramu.

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svake godine, zaljubljeni parovi diljem svijeta traže načine kako proslaviti ovaj poseban dan sa svojom srodnom dušom, ali pronalazak savršenog poklona, zna ponekad biti monumentalno težak zadatak

Ovog Valentinova pokloni još više ljubavi

Valentinovo je bez iznimke najromantičniji dan u godini i savršena prilika da izrazimo ljubav prema posebnim osobama u našim životima. Više…

Službeno počela noćna mora za djecu, starije, bolesne, životinje i njihove skrbnike

Bez petardi! Odaberimo slavlje bez pucnjave i eksplozija!

– Prijatelji životinja mole građane da ne koriste pirotehniku i da prijavljuju kršenje zakona Iako pirotehnika, nažalost, odjekuje još od Više…

Na izložbi će se moći vidjeti preko 40 šampionskih primjeraka svih starosnih razreda mačaka. Najpopularnije pasmine u svijetu felinologije Maine Coon i Britanska kratkodlaka mačka bit će zastupljene u svim bojama

[FOTO] Vrhunske pasminske mačke sljedeći vikend u Osijeku

Savez felinoloških društava Hrvatske u subotu, 11. studenoga, u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku organizira već tradicionalnu revijalnu izložbu mačaka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje