ŽIVOT

(VIDEO) Uz dirljivu poruku Ecija Ojdanić objasnila zašto podržava štrajk prosvjetara

Pratitelji su podijeljeni - Podržavate li Vi štrajk?

Objavljeno 22.11.2019
Ivona Amidžić

Štrajk zaposlenih u obrazovanju traje već 30 dana, a svi se pitaju zašto se toliko odužio.

Za rast koeficijenata u obrazovanju od 6,11 posto, koliko zahtijevaju prosvjetari, država godišnje treba izdvojiti nešto više od 400 milijuna kuna, a iz Vlade uporno ponavljaju kako taj iznos ne mogu osigurati, piše Jutarnji list. Istovremeno, Vlada najavljuje porast osnovice od 6,12 posto za svih oko 240 tisuća javnih i državnih službenika od iduće godine, što će državni proračun koštati oko 1,7 milijardi kuna.

Tu se vidi da novca u proračunu za povećanje plaća ipak ima, ali Vladi nije u interesu povećati plaću samo jednom dijelu radnika, već su u ovome vidjeli priliku da i sebi odrežu dio kolača.

Prije nekoliko dana je i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) podržao štrajk učitelja i nastavnika u borbi za dostojanstvo i pristojne plaće.

Danas je Štrajk javno podržala i Ecija Ojdanić, kazališna, filmska i televizijska glumica. Najpoznatija je po ulogama Nele u “Larinom izboru” te po glavnoj ulozi u seriji “Zlatni dvori” gdje je utjelovila lik Irene Begovac.

“Nema nama bolje budućnosti bez ulaganja u našu djecu. To znači i ulaganje u dostojanstvo prosvjetnih radnika. I veće plaće, i bolje uvjete rada! Stoga apsolutno podržavam štrajk!” napisala je u opisu objave na Instagramu.

Cijelu izjavu možete vidjeti ispod.

Jutarnji list

foto: Instagram (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Laura voli izlaziti, voli modu, a naravno kao i svi mladi sluša i narodnjake. Ona je djevojka željna uspjeha, a cilj joj je da u budućnosti može i živjeti od svojih objava na Instagramu

Jeste li čuli za ovu seksi Hrvaticu? Pojavila se nedavno i već ima na tisuće obožavatelja iz cijelog svijeta

Jeste li čuli za Lauru Ris? Mnogi su posljednjih tjedana primijetili ovu novu hrvatsku „influencericu“ koja je u kratko vrijeme Više…

Početkom prošlog stoljeća Osijek je bio najrazvijenije industrijsko središte u Hrvatskoj s razvijenom prehrambenom, drvnom, metaloprerađivačkom i tekstilnom industrijom. U tvornicama su ravnopravno uz radnike, radile i radnice i bile aktivne u radničkim pokretima, a Osijek je 20tih godina prošloga stoljeća imao i svoju Rosu Luxemburg – Adelu Pavošević – borkinju za radnička prava, heroinu radničkog pokreta

Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici

Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici – parola je kojom vas ove godine pozivamo na osmomartovski Noćni marš u Osijeku Više…

"Komentari pratitelja izvrsna su ocjena mog rada i smjera kojim ide Županija", kaže župan Ivan Anušić

Tko su najveće zvijezde društvenih mreža među županima?

“Kao i nekoliko ranijih godina, i ove smo istražili koji se župani i županice najviše koriste najmasovnijim društvenim mrežama u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša