SPORT

Vijesti s Ibroxa: Glasgow Rangers u Gradski vrt dolazi u narančastim dresovima!?

Škotski mediji su brzo shvatili i poručuju navijačima: Ne miješajte nogometnu reprezentaciju Hrvatske i njihov klupski nogomet

    Objavljeno 22.07.2018
    Alan Srčnik

    Škoti ne gube vrijeme. Mediji kopaju po Osijeku i hrvatskom nogometu koliko god znaju i umiju. I brzo su shvatili i poručuju navijačima: Ne miješajte nogometnu reprezentaciju i klupski nogomet. Nema veze jedno s drugim.

    Otkako je NK Osijek u 2. pretkolu Europske lige za protivnika dobio Glasgow Rangers, škotski mediji strahovito puno pišu o Osijeku, Zekiću, pojedinim igračima, ali i otkrivaju pojedine zanimljivosti i vlastitu perspektivu Hrvatske.

    Za razliku od Nizozemaca i ranijeg gostovanja PSV-a, Škoti su puno savjesniji u svom poslu i izvještavanju, s dosta istraživanja i bez bahatosti.

    THE SCOTSMAN

    Najgora, ali i istinita riječ napisana o nama je u The Scotsmanu – Ne miješajte nogometnu reprezentaciju Hrvatske i njihov klupski nogomet. Jer, navode u tekstu, samo su dva igrača na Mundijalu bila iz Prve HNL. Osijek je očekivao da onamo ode Barišić, ali to se nije dogodilo. U preostalom dijelu teksta bave se našim igračima Gradskog vrta, prijetnjama u igračkom smislu, znanju Zekića …

    Nadalje, u jednom drugom tekstu, navodi se kako je u selekciji Hrvatske puno improvizacije i vrhunskih igrača za rezultat. Pišu kako nam je bivši dopredsjednik Saveza u Međugorju. Znaju i zašto. Kao i to da Modrića čeka sudski proces. Izostanak naivnosti ide i dalje, pa kažu kako nam je predsjednica, koju svijet obožava, prijateljica s onim u Međugorju … Ostalog ćemo vas poštedjeti …

    DAILY RECORD

    Naš ‘saveznik’ u dopisivanju – Daily Record, navodi kako Osijek ima problem izostanka Baraća, njegove prodaje u Austriju, da će Škorić i Boban biti spremni za Rangers.

    Otkud im, ne znamo, ali tvrde da je Zoran Zekić, trener Osijeka, veliki ‘fan’ Stevena Gerrarda, da u njemu vidi idola i da je svojedobno počeo obožavati Liverpool upravo zbog tadašnjeg kapetana ‘Redsa’, danas menadžera Rangersa.

    – Zbog Iana Rusha sam počeo navijati za Liverpool, a zbog Gerrarda ga obožavati – piše Daily Record izjavu Zorana Zekića, dodajući kako se naš trener nada da Gerrard nije toliko dobar trener kao što je bio igrač.

    ŠTO MI MOŽEMO SAZNATI

    S druge strane, izuzimajući njihove procjene vlastite snage, vijesti o potencijalnim transferima, zapravo hrpu nagađanja, malo se može doznati o Škotima. Oprezni su, nisu bahati, znaju da ih čeka teško gostovanje, ali vjeruju u prolaz.

    Utakmicu će za Škote prenositi Premier Sports, očekuje se da će, s obzirom na naš bijelo-plavi ‘outfit’, Rangers zaigrati u trećem rezervnom dresu, u narančastoj opravi … prvi put ‘ever’.

    Pa ipak, najvažnije je da Ryan Kent, čiji se dolazak na Ibrox očekuje s Anfielda, kao bivšeg igrača Liverpoola,neće moći biti registriran za utakmicu s Osijekom. To čudesno krilo neće igrati protiv Osijeka.

    Foto izvor: Youtube, Wikipedia

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani