ŽIVOT

Vikend statistika: 25 posto manje vozila nego lani u istom razdoblju

Vikend ranije još veći pad prometa: Zabilježeno čak 30 posto manje vozila i 34 posto manje naplaćene cestarine

    Objavljeno 04.08.2020
    Ivona Amidžić

    Tijekom vikenda, od 31. srpnja do 2. kolovoza, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka – Zagreb zabilježen je promet od 681.317 vozila, a naplaćena je cestarina u iznosu od 36,97 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

    U istom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 907.800 vozila, a naplaćena cestarina u iznosu od 52,82 milijuna kuna bez PDV-a. Promet vozila tako je proteklog, udarnog turističkog vikenda manji za 25 posto, dok je iznos naplaćene cestarine manji za 30 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

    Podsjećamo, vikend ranije, od 24. do 26. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti istih institucija zabilježen je promet od 610.557 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 33,1 milijuna kuna bez PDV-a, što je bilo 30 posto manje vozila i 34 posto manje naplaćene cestarine u odnosu na usporedivi vikend 2019.

    Istovremeno je najveće povećanje prometa i naplaćene cestarine bilo na autocesti Zagreb-Split-Ploče, naročito u udjelu I skupine vozila, gdje je ostvareno povećanje od po 12 posto prometa i naplaćene cestarine.

    (Hina)

    foto: screenshot (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom se zatvara raskrižje Sljemenske i Učke ulice

    Obavijest o zatvaranju prometa na križanju Sljemenske i Učke ulice

    Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj ulici, uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom Više…

    U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

    Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

    Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

    Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine "četiri glavne ubojice u prometu"

    Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

    Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje