SPORT

Vikend u znaku višeboja: 3 srebra i 1 bronca na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Iskrene čestitke svima na borbenosti i ustrajnosti! :D

  Objavljeno 25.02.2020
  Ivona Amidžić

  Proteklog je vikenda (22. – 23. veljače) šest atletičara AK Slavonija-Žito otputovalo u Zagreb kako bi pokazali svoju spremnost u svim atletskim disciplinama: sudjelovali su na Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u višebojima, a kući se vraćaju bogatiji za četiri medalje: tri srebra i jednu broncu.

  Juniorka Jana Pranjić natjecala se u petoboju (60 m prepone, skok u vis, kugla, skok u dalj, 800 m). Cijelo je natjecanje odradila sukladno očekivanjima, u skoku u vis biva i prvoplasirana, te u konačnici osvaja 2.567 bodova, odnosno srebrnu medalju te postaje viceprvakinjom države.

  Kadetkinja Mia Wild odmjerila je snage s natjecateljicama u petoboju (60 m prepone, skok u vis, kugla, skok u dalj, 600 m). Očekivano pobjeđuje u svojoj najjačoj disciplini, 60m prepone, nastavlja s natjecanjem sigurno i spremno, što je u konačnici rezultiralo s osvojenih 3.106 bodova, odnosno srebrnom medaljom i titulom kadetske viceprvakinje Hrvatske.

  Na kraju “srebrne ekipe” moramo spomenuti mladu nadu, talentiranog limača i jedinog muškog predstavnika našega kluba na ovome natjecanju – Bornu Bencarića. Borna se u svom prvom višeboju odlično snašao: nastupa u troboju (60 m, skok u vis, kugla) i osvaja svoju prvu (sigurni smo, ne i zadnju) medalju s državnih prvenstava: 782 boda bila su više nego dovoljna za srebro i, dakako, titulu viceprvaka države.

  Naša brončana djevojka bila je mlađa juniorka Melani Bosić koja je nastupila u petoboju (60 m prepone, skok u vis, kugla, skok u dalj, 800 m). Melani se među vodećima držala cijelo natjecanje, a trenutak odluke bila je utrka na 800 m koju završava kao drugoplasirana (ipak je produženi sprint njena najjača disciplina, tako da joj ova disciplina očekivano nije stvarala poteškoće) što ju učvršćuje u konačnom plasmanu: s ukupno 2.765 bodova osvaja brončanu medalju.

  Za kraj, moramo izdvojiti dvije atletičarke: jednu “veliku” i jednu “malu”.

  Naša uspješna visašica Sara Aščić natjecanje završava na četvrtom mjestu u seniorskoj konkurenciji (2.870 bodova), dok limačica Petra Žulj u svom prvom višeboju ostaje korak do medalje: za trećeplasiranom zaostaje samo 12 bodova te na kraju troboja osvaja “drvenu medalju” (981 bod).

  Ukupni rezultati vidljivi su ovdje, a rezime HAS-a ovdje.

  Iskrene čestitke svima na borbenosti i ustrajnosti!

  foto: AK Slavonija-Žito

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki

  U sklopu tradicionalnih “Plazma sportskih igara mladih” na osječkom je srednjoškolskom igralištu jučer održan Dan sporta, prenosi Radio Osijek. Ta Više…

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

  Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom Više…

  Možnik: „Svi vole doći u Osijek!“

  Približava se i dvanaesto izdanje DOBRO World Cupa u Osijeku

  Nešto manje od mjesec dana ostalo je do dvanaestog izdanja DOBRO World Cupa u Osijeku na koji su i ove Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

  Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

  Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

  Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki