POLITIKA

Vili Beroš: Imam dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu

Na predstojećim izborima nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici bit će Beroš

  Objavljeno 03.06.2020
  Ivona Amidžić

  Ministar zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković izjavio da se bivši ministar obrane Damir Krstičević, koji je na prošlim izborima bio nositelj liste u toj izbornoj jedinici, neće kandidirati, piše HRT.

  Gostujući u emisiji “Izaberi zdravlje”, Vili Beroš je rekao da ima dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu.

  “Treba napomenuti da nisam sam i u jednom i u drugom slučaju. Iza mene stoje timovi, moji suradnici”, rekao je Beroši naglasio da je timski igrač.

  Ministar zdravstva je istaknuo da je iznimno vezan za svoje mjesto, Jelsu na Hvaru, te da mu X. izborna jedinica stoga nije strana. Rekao je da mu je čast, ali i odgovornost što će nositi listu za X. izbornu jedinicu.

  “Kao u svim svojim poslovima do sad, nastojat ću dati svoj maksimum i dokazati da je ova politika koju provodi Vlada i ministarstvo dobra politika”, dodao je.

  Beroš je rekao da je Hrvatska u dobroj epidemiološkoj situaciji jer smo bili oprezni, ali takvi moramo ostati i dalje. Naglasio je da bi sada još bilo prerano proglasiti kraj epidemije.

  “Svi govore o drugom valu, ne znam da li ga možemo uistinu očekivati, ali moramo biti oprezni i spremni za njega ako dođe”, poručio je.

  Ministar je istaknuo da sinergija između struke, građana, politike, vlasti, medija je doprinjela ovakvoj epidemiološkoj situaciji: “Izvjesno je da je iza struke puno rada, promišljanja, praćenja situacije i tog potrebnog opreza kojeg stalno naglašavam.”

  Beroš je naglasio da ga čudi da neki intelektualci navode politizaciju rada Stožera.

  “Sve naše mjere bile su usmjerene ka očuvanju svakog pojedinog života naših građana i sprječavanju širenja tih virusa”, rekao je Beroš.

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U pet slavonskih županija u nedjelju se bira jedan župan, devet gradonačelnika i 12 načelnika općine

  Do 16,30 izlaznost u Osječko-baranjskoj županiji tek 23,71%

  Do 16,30 sati u drugom izbornom krugu odziv birača u cijeloj zemlji bio je 29,18 posto, dok je u prvom Više…

  Epidemiološke mjere kao i u prvom krugu

  Počelo tiskanje materijala za drugi krug lokalnih izbora

  Član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je u petak da danas počinju s tiskanjem materijala za drugi krug Više…

  Veliki gradovi idu u 2. krug

  Izabrano 70 gradonačelnika, rast opcije nezavisnih kandidata

  Od 70 izabranih gradonačelnika u prvom krugu lokalnih izbora, 36 je HDZ-ovih, šest manje nego 2017., SDP-ovih je 13, jedan Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Vladimir Ham predsjednik je Gradskog vijeća. Potpredsjednici su Drago Šerić i Željko Požega

  Konstituirano Gradsko vijeće Grada Osijeka

  Gospodin Lisin je potvrdio da će uskoro ponovno biti gost u Osijeku te da je današnji sastanak dobar zalog za budućnost kada će se razgovarati i o gospodarskim mogućnostima suradnje...

  Radni sastanak s čelnikom Međunarodne streljačke organizacije Vladimirom Lisinom

  Novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenici gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković stupili su na dužnost

  Obavljena primopredaja izvršnih ovlasti u Gradu Osijeku