Arhiva

Vinceška u Baranji (programi i ponude)

    Objavljeno 12.01.2016
    OsijekNews redakcija

    Vinceška je tradicionalna proslava povodom blagdana Svetog Vinka 22.1. kojeg se smatra zaštitnikom vina i vinogradara. Običaj Vinceška je star nekoliko stoljeća te se njime označava početak nove vinogradarske godine, na dan Svetoga Vinka odlazi se u vinograde gdje se na čokote objesi najveća kobasica i zalije vinom kako bi naredna godina bila štorodnija.

    Običaj je to koji je karatkerističan za Baranju, te se proteže od Belog Manastira do Batine na obroncima Baranjske planine (Banskog brda).

    U vrijeme proslava blagdana Svetog Vinka, vinar svoje prijatelje i goste okuplja na druženje uz vatru, gdje se peku kobasice i slanine nabodeni na šibu, kao nekada, osim toga, nađe se tu i koji kotlić čobanca ili fino začinjenog baranjskog graha, a sve se zaokruži dobrom pjesmom i naravno, vrhunskim kapljicama, koje čekaju svoj trenutak u drvenim bačvama kada će razveseliti nečije nepce.

    [singlepic id=13517 w= h= float=none]

    PONUDA ZA VINCEŠKU U BARANJI

    SOBE IRENA
    Posebna ponuda za Vincešku, u sobama ‘IRENA’
    Povodom Vinceške našim dragim gostima pripremili smo posebnu ponudu, i to:

    Noćenje u jednoj dvokrevetnoj sobi za dvije osobe – 150.00 kn / noć
    Noćenje u jednoj trokrevetnoj sobi za 3 osobe – 225.00 kn /noć

    www.sobe-irena.com
    mob: 099/408 65 50
    Ugodan boravak u srcu Baranje žele Vam sobe Irena.

    VINARIJA GERŠTMAJER
    Vinarija Gerštmajer 22.01.2016 je otvorena za posjetitelje.
    Gosti mogu uživati u vrhunskim vinima, čobancu i domaćoj kobasici.
    Kotizacija 20,00kn

    RESTORAN JOSIĆ
    Restoran vinarija Josić poziva vas na proslavu Vinceške u Zmajevac. Obilježite s njima početak radova u vinogradu.

    Legenda kaže kako je jedan od preduvjeta za dobra vina, ako se na Dan svetog Vinka snijeg do podneva rastopi dovoljno da se stvore lokvice u kojima se vrabac može okupati.

    Pripremili smo za vas:
    Buncek (dimljena svinjska koljenica) – pirjani kupus
    Čaša točenog  vina
    55,00 kn

    Doživite poseban zimski ugođaj. Pripremili smo kobasice po domaćoj recepturi koje će gosti restorana sami moći ispeći na otvorenoj vatri koju pripremamo za naše goste u restoranu. 22. i 23. siječnja 2016. Otvorena vrata vinskog podruma (za sve goste besplatno kušanje vina u kušaonici)

    Glazbeni program: Tamburaški sastav
    Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme na tel. 0997365945

    [singlepic id=13518 w= h= float=none]

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO Udruga Dekanter – Obilazak vinskih podruma Baranje

    Udruga za promicanje eno gastro turizma Dekanter prošli je vikend iskoristila za prvi dio posjeta vinogorju Baranja. Naime, zbog broja Više…

    15. godina ljubavi za radost djece u Baranji – humanitarni koncerti Ane Rucner & Rotary kluba Zagreb Maksimir

    Ljubav i brižnost prema drugima obilježili su njezin život, a vrlo često darivala je prihod sa svojih koncerata onima kojima Više…

    FOTO Vinceška u Zmajevcu

    Ove godine je bila teška odluka, kada posjetiti Baranju, tj. Zmajevac jer Vinceška se slavila 22.01. u nedjelju ali vinari, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra