Vinceška u Općini vrhunskih vina
Običaj Vinceška star je više stoljeća. Vezan je za blagoslov vinograda i vina i njime počinje nova vinogradarska godina. Običaj je da se na čokot objesi najveća kobasica i zalije vinom kako bi sljedeća godina bila rodna, a grozdovi veliki poput kobasice. Nekad je blagoslov bio u prvom planu, a danas se taj blagdan uglavnom obilježava druženjem uz vatru, pečenjem kobasica i slanine nabodene na šibu ili kuhanjem čobanca, graha prema tradicionalnoj recepturi, uz pijenje vina, tamburašku muziku i pjesmu i u veselom društvu.
Na dan sv. Vinka u Baranji su otvorena vrata svih vinskih podruma u Baranji, a pogotovo u Općini vrhunskih vina ili ti Općini Kneževi Vinogradi. Nekad su vinari paljenjem vatre ispred podruma dali znak prolaznicima, gostima da su dobrodošli i da mogu u tom podrumu ispeći ono što imaju u torbi. Na taj dan vinari časte svoje poslovne partnere, radnike, poznanike, ali pošto nemaju svi poznanike u Karancu, Kamencu, Kotlini, Kneževim Vinogradima, Suzi ili Zmajevcu, Udruga Surduk Vam je skupila nekoliko ponuda vinara, ali naravno osim tih ponuda u subotu i nedjelju rijetko koja vrata podruma ćete naći zaključana. Put pod noge, dođite na Vincešku u Općinu Kneževi Vinogradi.
ZMAJEVAC
Ponuda Vinarije Gerstmajer za 21. i 22.01.2017
Vinarija Gerstmajer za sve posjetitelje otvara svoja vrata u 11:00 h. Posjetitelji mogu sami peći domaću slaninu i kobasicu na ražnju a u 15:00 h mogu kušati domaći grah uz prethodnu najavu. Kušanje vina uključeno je u kotizaciju , koja iznosi 50,00 kn.
Rezervacije zaprimamaju do 20.01.2017. na tel. broj : 091-44-99200
Ponuda Vinarije Čočić za 21.01.
Cijena programa: 100 kuna po sobi
U cijenu je uključeno: kuhana rakija za dobrodošlicu, pogačice sa čvarcima i zmajevačka masna pogača, kobasica i slanina na štapu, turšija i kiselo zelje, ajvar, domaći kruh ispod peke, makovnjača, pola litre vina po osobi, orahovac/višnjevača
Molimo prijavite se do srijede, 18. siječnja na mail : [email protected] ili brojeve telefona : 091 622 22 62; 098 9476 842, a možete se javiti i na Facebook stranicu Podrumi Čočić&salon Poklona
Ponuda bez najave: kobasica, slanina, kruh, luk te 1/2 litre vina po osobi 50,00 kn
Ponuda Restoran Vinarija Josić 21.-22.01.
Otvorena vatra ispred restorana (mogućnost pečenja ražnjića ), kuhano vino
razni specijaliteti ispod peke (divlje ,prase ,teletina)
živa glazba i subotu i nedjelju
Rezervacija na broj: 099-736-5945 ili na mail [email protected]
Ponuda Etno kuće Martinov 21.-22.01.
Vrata podruma za Vas su otvorena od 13:00 sati. Ponuda za najavljene goste, u vrijednosti 75 kn po osobi, nudi: piće dobrodošlice; domaća rakija, orahovac, višnjevača te 0,5 L vina (po osobi u cijeni); pečena slanina i kobasice, grah u kotliću, ajvar te kiseli kupus i zimnica (turšija).
Za prolaznike bez prethodne najave, je ponuda nešto drugačija, a ona glasi: 50 kn po osobi te uključuje 0,5 L vina, pečenu slaninu i kobasice s ajvarom. Za sve goste tu je i desert koji uključuje štrudlu s jabukama, makovnjaču te gibanicu s orasima.
Najaviti se možete putem mobilnih telefona: 0915642325 ili 0915175998.
Čokot čarda 22.01.
Grah, degustacija vina. Rezervacija na 091-220-11-10
SUZA:
Vinarija Pinkert svoje poslovne suradnike, prijatelje očekuje tradicionalnim specijalitetima 21.01. od 18:00 sati.
Vinarija Kolar otvorena je za posjetitelje 21.01. i 22.01.
KARANAC:
Vinarija Sabo
Otvorena vrata podruma od 13:00 sati
Degustacija vina u 4 slijeda uz Szabó zakuske.
Cijena 60,00 kn
Rezervacije na broj: 098/964-5237
Za sva dodatna pitanja možete nazvati Udrugu Surduk na broj mobitela 099/699-10-22 ili poslati upit na mail [email protected].
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?