Arhiva

Vinko Ručević novi predsjednik HNS OBŽ

  Objavljeno 20.11.2017
  OsijekNews redakcija

  U nedjelju 19.11. u prostorijama Hotela Osijek, održana je Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke, koja prema Statutu HNS-a slijedi unutar šest mjeseci nakon lokalnih izbora. Uz predsjednika i potpredsjednike, delegati ŽO HNS OBŽ birali su članove Predsjedništva i tajnika.

  „Nastavljamo tradiciju Osječko-baranjskog HNS-a u kojoj uloge u jačanju i političkom djelovanju preuzmu nove i mlade osobe u Osječko-baranjskoj županiji što pokazuju i izbor Žane Gamoš na mjesto predsjednice osječke Podružnice. Očekujem nastavak razvoja organizacija u županiji nakon što smo ostvarili izvanredne rezultate na posljednjim lokalnim izborima.“ rekao je Stjepan Čuraj, dosadašnji predsjednik ŽO HNS-a OBŽ u izjavi za medije. Tijekom prezentacije dosadašnjeg rada kroz dva mandata na mjestu predsjednika ŽO HNS OBŽ Stjepan Čuraj se zahvalio svima koji su doprinjeli razvoju HNS-a i naglasio kako se HNS u OBŽ potvrdio i nastavlja potvrđivati kao snažna i konstruktivna stranka što svjedoče rezultati na lokalnim i županijskim razinama.

  Za predsjednika Županijske organizacije HNS-a izabran je Vinko Ručević, koji ujedno obnaša dužnost tajnika Regionalnog HNS-a, dok će dužnost potpredsjednika obnašati Samir Kovačević, diplomirani ekonomist i uspješni predsednik podružnice HNS Marijanci i Matija Balog, diplomirani ekonomist, privatni poduzetnik i uspješni predjsjednik podružnice HNS Bilje.

  „Istina je da HNS u Osječko-baranjskoj županiji dobro stoji. Na tome sam zahvalan svima Vama jer bez Vas to ne bi bilo tako. Odgovor na pitanje može li HNS u našoj županiji stajati bolje nego danas izazov je koji je pred nama. Moja vizija Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije je moderna organizacija sa prepoznatljivim i kvalitetnim ljudima koji predstavljaju i simboliziraju organizaciju i samu stranku. To je stranka kvalitetnih, sposobnih i neopterećenih ljudi koji mogu i moraju voditi ovu Županiju, regiju, a i državu ka boljitku i napretku“ poručio je Vinko Ručević, novoizabrani predsjednik.

  Zahvalio je na ukazanoj časti i datom povjerenju koje planira iskoristiti za rad za sve građane naše županije i naravno za HNS. U planu rada naglasio je važnost cilja, vizije i misije Županijske organizacije HNS-a u kojoj svatko tko želi politički djelovati za dobrobit građana može naći mjesto, te je najavio otvaranje novih komunikacijskih kanala i otvaranje novih foruma za rasprave svih tema koje Županijska organizacija HNS-a treba zastupati. Na kraju obraćanja zaključio je kako zacrtane ciljeve ne će moći odraditi sam te je pozvao svoj najuži tim, potpredsjednike Samira Kovačevića i Matiju Baloga, te tajnika Bojana Tojagića da stanu pored njega i zajedno se zahvale svim prisutnim gostima, članovima i članicama HNS-a.

  Gosti Izborne skupštine bili su Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, Domagoj Mikulić izaslanik župana Osječko-baranjske županije i saborski zastupnik i predstavnici HSS-a partnera u Županijskoj skupštini OBŽ.

  Skupštini su nazočili Nenad Bučko, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Vukovarsko-srijemske županije i Branimir Vujčić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Brodsko-posavske županije.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ivan Vrdoljak: Ekstremizam i populizam su rak rane ovog društva

  Nakon što je Središnji odbor HNS-a otvorio kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore, pod sloganom „Otvoreni izazovima“ u Osijeku su predstavljeni Više…

  Osječko-baranjski HNS u pomoći sirijskim izbjeglicama

  Osječko-baranjski HNS u pomoći sirijskim izbjeglicama Prihvat sirijskih izbjeglica organizirano se provodi i na području Osječko-baranjske županije. Tim povodom, osječko-baranjski Više…

  Regionalnim sastankom organizacijskog jačanja HNS-a u Osijeku završio obilazak izbornih jedinica

  Vesna Pusić: HNS je i u najgorim vremenima čuvao i mislio na budućnost svoje zemlje Regionalnim sastankom organizacijskog jačanja HNS-a Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sutra, od 09 do 10 sati u Drinskoj ulici u Osijeku, u blizini Osnovne škole Dobriše Cesarića, prometni policajci će dijeliti vozačima promidžbene letke ...

  Poštujte naše znakove – oprez vozači, počinje škola!

  Vikend s velikim brojem prometnih nesreća je iza nas, a ponedjeljak u PU osječko baranjskoj bilježi nove tri prometne

  Krađe, prometne nesreće i pronalazak mine

  Osječani i posjetitelji Osijeka večeras će uživati u bogatom programu koji se priprema

  Program 2. Osječke ljetne noći