KULTURA

Vinkovačke jeseni nisu samo folklor i tambura – bit će i hip hopa!

Zapamtite datum - 8. rujan. Ovo će biti najbolji Hip-Hop na Orionu do sada - aktivnosti ima za cijeli dan, a navečer vas čekaju odlični koncerti!

Objavljeno 05.09.2018
Antonela Verković

Bliži se bliži – dan početka dugo iščekivanih Vinkovačkih jeseni. Ako vas do sada odlazak na tu manifestaciju nije privlačio jer ste mislili da je to samo tambura i folklor – evo programa nešto drugačijeg karaktera.

Naime, na ovogodišnjem 53. izdanju Vinkovačkih jeseni popularni međunarodni hip-hop festival slavi svoj 10. rođendan. Kao dio urbanih jeseni, u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.

– Zapamtite datum: 8. rujan. Ovo će biti najbolji Hip-Hop na Orionu do sada – aktivnosti ima za cijeli dan i navečer odlični koncerti. The Beat Fleet starta u pola 11 i praši do 1 ujutro, a onda after preuzima Naša stvar sve do zore – najavio je Ivan Gale, predsjednik vinkovačke Udruge Hip-Hop VK i organizator festivala.

Zafrkancija traje do 4 ujutro, a sve relevantne informacije popratite preko Facebook eventa. Hip-Hop na Orionu zajedničkim snagama organizira Vinkovačka Udruga Hip-Hop VK te Osječka Udruga Hip-Hop Osijek.

PROGRAM

Program u subotu kreće u 11 sati s Graffiti Jamom u dvorištu Tehnološkog parka gdje će uigrana ekipa koju čine Rebus, Skel, Fosil, Dale, Unet i Mano, redom svi iz Osijeka, šarati na ovogodišnju temu : HIP-HOPOM PROTIV NASILJA. Ekipa slika do 14, dok u pauzi možete odskočiti na Trg Vinkovačkih jeseni gdje će dečki s Beton Festa iz Sarajeva ocrtavati 3D street artom ulaz u Sokak.

Po prvi puta ove godine prije samog Međunarodnog breakdance natjecanja, najmlađi breakdanceri iz Osijeka imat će priliku pokazati svoje vještine na prvom Kids battle Hip-Hop na Orionu. Također, ne propustite breakdance radionicu osnova plesa za najmlađe koju će na pozornici Slavonskog sokaka održati BBoy Dirty Entoni.

Bit će organizirano i Međunarodno breakdance natjecanje TOP 16 koje starta u 20 i 30. Uz njih, kao gosti, plešu Plesni Studio Shine i mnogi drugi. Voditelj Siky zadužen je i za warm-up do nastupa TBF, a u međuvremenu pogledajte borbu svjetlosnim mačevima koju nam drugu godinu za redom priprema ekipa iz Star Wars Hrvatska.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

U organizaciji Analognog ureda u subotu, 9. ožujka, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20 sati, nastupit će Igor Više…

Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja, Pannonian Rock Festival će se od kolovoza 2024. godine održavati na novoj lokaciji - Katakombe u Osijeku.

[NAJAVA] Pannonian Rock festival – ulaznice u prodaji

“Prije svega želimo zahvaliti gradu Osijeku na ukazanom povjerenju i prepoznavanju potencijala Pannonian Rock Festivala”, izjavili su organizatori festivala. Osim Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black