KULTURA

Vinkovačke jeseni nisu samo folklor i tambura – bit će i hip hopa!

Zapamtite datum - 8. rujan. Ovo će biti najbolji Hip-Hop na Orionu do sada - aktivnosti ima za cijeli dan, a navečer vas čekaju odlični koncerti!

Objavljeno 05.09.2018
Antonela Verković

Bliži se bliži – dan početka dugo iščekivanih Vinkovačkih jeseni. Ako vas do sada odlazak na tu manifestaciju nije privlačio jer ste mislili da je to samo tambura i folklor – evo programa nešto drugačijeg karaktera.

Naime, na ovogodišnjem 53. izdanju Vinkovačkih jeseni popularni međunarodni hip-hop festival slavi svoj 10. rođendan. Kao dio urbanih jeseni, u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.

– Zapamtite datum: 8. rujan. Ovo će biti najbolji Hip-Hop na Orionu do sada – aktivnosti ima za cijeli dan i navečer odlični koncerti. The Beat Fleet starta u pola 11 i praši do 1 ujutro, a onda after preuzima Naša stvar sve do zore – najavio je Ivan Gale, predsjednik vinkovačke Udruge Hip-Hop VK i organizator festivala.

Zafrkancija traje do 4 ujutro, a sve relevantne informacije popratite preko Facebook eventa. Hip-Hop na Orionu zajedničkim snagama organizira Vinkovačka Udruga Hip-Hop VK te Osječka Udruga Hip-Hop Osijek.

PROGRAM

Program u subotu kreće u 11 sati s Graffiti Jamom u dvorištu Tehnološkog parka gdje će uigrana ekipa koju čine Rebus, Skel, Fosil, Dale, Unet i Mano, redom svi iz Osijeka, šarati na ovogodišnju temu : HIP-HOPOM PROTIV NASILJA. Ekipa slika do 14, dok u pauzi možete odskočiti na Trg Vinkovačkih jeseni gdje će dečki s Beton Festa iz Sarajeva ocrtavati 3D street artom ulaz u Sokak.

Po prvi puta ove godine prije samog Međunarodnog breakdance natjecanja, najmlađi breakdanceri iz Osijeka imat će priliku pokazati svoje vještine na prvom Kids battle Hip-Hop na Orionu. Također, ne propustite breakdance radionicu osnova plesa za najmlađe koju će na pozornici Slavonskog sokaka održati BBoy Dirty Entoni.

Bit će organizirano i Međunarodno breakdance natjecanje TOP 16 koje starta u 20 i 30. Uz njih, kao gosti, plešu Plesni Studio Shine i mnogi drugi. Voditelj Siky zadužen je i za warm-up do nastupa TBF, a u međuvremenu pogledajte borbu svjetlosnim mačevima koju nam drugu godinu za redom priprema ekipa iz Star Wars Hrvatska.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Posjetitelje očekuje raznovrstan program obuhvaćen dobrom glazbom, vrhunskim vinima i finim jelima

Vinkovo u Iloku 2020. (22. – 26.1.)

Siječanjske dane, odnosno razdoblje od 22. do 26. siječnja rezervirajte za posjet Iloku koji i ove godine priprema bogat program Više…

Pripremite kalendare i provjerite raspored ;)

Osječko ljeto mladih u kolovozu dovodi neka posebna imena…

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku organizira već tradicionalni 39. OLJM – Osječko ljeto mladih. Ove godine u nešto kasnijem izdanju, Više…

Tamburaši, natjecanja, koncerti, nagrade, moto igre, čak i erotski show... Donosimo detaljan program!

Moto klub Osijek i ove godine organizira tradicionalne moto susrete

Moto klub Osijek i ove godine organizira tradicionalne moto susrete na lijevoj obali Drave. 18. susreti i obilježavanje 45. obljetnice Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Događaj će se održati u srijedu, 26. veljače s početkom u 19,30 sati u Arheološkom muzeju Osijek

Osječka glazbena srijeda s Martinom Filjak

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici ili budući korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice bez obzira na životnu dob ili spol

Tečaj pletenja u Ogranku Industrijska četvrt

Izložba "Od izvornika do prijevoda" godišnja je izložba kojom članovi DHKP-a predstavljaju prijevode koje su izradili od protekle izložbe

Izložba postera „Od izvornika do prijevoda”