Arhiva

Vinska mušica u Osijeku

  Objavljeno 05.02.2017
  OsijekNews redakcija

  Sinoć je Osijek dobio posebno mjesto za hedoniste, Vinsku mušicu. I to u strogom središtu Osijeka, u Kapucinskoj 39, nekoliko koraka od središnjeg trga. Riječ je o vinskoj kušaonici i caffe baru u jednom.

  Vlasnica je osječka novinarka Ivana Draganić koja je  ljubav prema vinima pretvorila u posao. Vinoljupci mogu uživati u okusima i mirisima Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema, pa su među gostima na svečanom otvorenju bili i mnogi mali vinari po kojemu su naša vinogorja poznata poput Ive Enjingija, Mladena Papka, Zoltana Pinkerta, Domagoja Buhača, kao i osobe iz javnog i političkog života grada dogradonačenici Vladimir Ham i Denis Ambruš, te mnogobrojni Ivanini prijatelji. Interijer Vinske mušice ima poseban šarm jer je mnogo toga unikatno izrađeno, s puno ljubavi i topline.

  Od posebne rasvjete gdje sa stropa vise vinske butelje do topline starog  slavonskog drveta u mnogim detaljima koje Vinskoj mušici daju ugođaj dnevnog boravka. U ponudi su zastupljena vina iločkog, erdutskog, baranjskog i vinogorja Zlatne doline, a taj asortiman namjerava proširiti  vinima iz cijele Hrvatske. U Vinskoj mušici  vino se može piti na čaše, ali se butelja može ponijeti i kući.

  Uskoro će biti u ponudi i hrana s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i prirodni sokovi malih proizvođača. Želja je vlasnice Ivane Draganić na taj način promovirati kvalitetna i vrhunska vina, kao i hranu koja se s njima sljubljuje.

  Dolaskom toplijih dana Vinska mušica najavljuje i otvorenje najromantičnije terase u gradu.

  Vinska Mušica

  Vinska Mušica

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

  Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

  Crtalica u Mallu

  Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

  Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

  Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Boris Piližota je prvi dogradonačelnik, ali nije prva dama ;)

  ‘Selfie’ prve dame Hrvatske i prve dame Osijeka! Anušić im ‘ispao iz kadra’

  U vojarni u Požegi počela obuka vrhunskih sportaša Mateja Vidovića i Eliasa Kolege na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

  Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

  Požega je upitao kako je moguće da i dalje, u uvjetima kada nas Vlada uvjerava da je ekonomska situacija u državi stabilizirana, zaposlenost u rastu, a nezaposlenost u padu, radne snage sve više nedostaje, a ljudi i dalje iseljavaju?

  Most NL: „Koliko kuna iznosi potrošačka košarica danas u Hrvatskoj – mogu li građani sa svojim plaćama normalno živjeti?”