KULTURA

Virtualna Galerija Akademija raspisuje natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi

Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine kao “virtualna” izložba u fizičkom prostoru

Objavljeno 19.11.2020
Darija Kovačić

Virtualna Galerija Akademija raspisuju natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi koja će se održati u četiri hrvatska grada, točnije u Mini kinu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek) , Klub zoni (Split) i Galeriji Prozori (Zagreb).

Pozivaju sve studente/ice umjetničkih akademija u Rijeci i Osijeku, Splitu i Zagrebu, kao i one koji su diplomirali u tekućoj godini da se prijave za izlaganje na grupnoj izložbi naziva VGA02.

Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine kao “virtualna” izložba u fizičkom prostoru gdje će radovi biti predstavljeni putem forme fotografije i/ili videa. Ovim putem autori/ice mogu prijaviti svoj rad ili seriju radova u svim tehnikama zaključno s 29. studenim 2020. godine.

“Ova nas je godina sve iznenadila, a proces prilagodbe na ukupnu situaciju još uvijek traje. Odlučili smo prihvatiti povećavanu virtualnost svakodnevice, ali i uključiti sigurnost otvorenog prostora. Kao i dosad, VGA02 nije tematski niti medijski ograničena izložba, već prihvaća sve forme izražavanja s jedinim naglaskom na cjelovitost, promišljenost i kvalitetu umjetničkog rada.

Radovi će biti prezentirati putem reprodukcija i/ili videa, ukoliko sami nisu plod digitalne tehnologije. Ako smatrate da vaša dokumentacija nije dovoljno kvalitetna – ne brinite – jer ćemo vam, po potrebi, omogućiti svoju tehničku podršku. Radovi će biti prikazani putem montiranog videa koji će zadirati u javne prostora grada i tako aktivirati čak i “prisilnog” promatrača.

Projicirane umjetničke radove ili serije radova pratit će tekstualni opis, odnosno sadržaj kojim će novinari i novinarke portala Kulturflux prethodno medijski predstaviti umjetnike i njihov rad.

Prijavnica sadrži sljedeće informacije:

– osnovne podatke prijavitelja/ice

– životopis

– opis ili izjavu o radu (do 1,000 znakova)

– tehnički opis rada

– kvalitetne fotografije i/ili snimke rad

Organizator osigurava:

– promociju izložbe

– dizajn i tisak deplijana

– medijsko predstavljanje svakog izlagača/ice na portalu Kulturflux”, piše u priopćenju VGA.

Prijave se primaju putem Google Formsa do 29. studenog 2020. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni do najkasnije 1. prosinca.
https://forms.gle/TGvvyj9vfNVLW3of9

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jednokratno isplatiti po 10.000 kuna za višu, odnosno po 5.000 kuna za nižu kategoriju, ovisno o ostvarenim prihodima u prošloj godini

Ministrica kulture: Za 751 umjetnika osigurano više od 6,7 milijuna kuna potpora

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je da je za 751 umjetnika osigurano nešto malo više od 6,7 milijuna kuna Više…

"Ovogodišnje će izdanje poslužiti kao vodič za autostopere koji se hrabro odluče na putovanje kroz vrijeme i prostor galaksije"

ReArt festival – Mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca

ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sukladno novoj mjeri, kina imaju dozvolu za daljnji rad uz dodatne mjere opreza...

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama kina ostaju otvorena!

Info-centar za mlade Osijek  te poziva na sudjelovanje u svojoj aktivnosti

Osijek po tvojoj mjeri

Radionica se održala u prostorijama Kulturnog centra Osijek

Održana radionica oslikavanja platnenih torbi