GOSPODARSTVO

Više ne morate nositi masku ako trebate u poštu!

Ljudski je pogriješiti, ljudski je priznati pogrešku i ispraviti ju :D

  Objavljeno 24.03.2020
  Ivona Amidžić

  Nakon što je Index danas objavio da je Hrvatska pošta od jučer uvela obavezu da svaki građanin prilikom ulaska u poštu mora nositi zaštitnu masku, a da one koji je nemaju ne puštaju unutra, stigao nam je odgovor Pošte da je ipak dopušten i ulazak bez maski, prenosi Index.

  “U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te vas još jednom pozivamo da slijedite upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju”, stoji u odgovoru Hrvatske pošte.

  Podsjetimo, Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da se zdravim osobama ne preporučuje nositi masku. Istovremeno Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, jednom na presici stožera nosi masku, drugi put ne.

  Zašto članovi stožera nekad nose maske, nekad ne

  Novinari su je pitali zašto je prije nosila, poslije ne, pa je rekla kako je proteklih dana iz predostrožnosti nosila masku jer je kao alergičar imala određene simptome pa je ipak, iako to nisu bili klasični simptomi bolesti COVID-19, nosila masku kako bi zaštitila druge jer je u doticaju s mnogim ljudima.

  Zbog konfuzije koja nastaje kod građana, a i zbog činjenice da neke trgovine ili poslovnice poput pošte traže od građana da nose maske ako žele ući, iz stožera su dodatno pojasnili tko sve treba nositi maske.

  “Ovo što se traži kod ljudi da nose maske to nema smisla, kod onih koji imaju neke simptome dobro je da nose masku jer neće prenijeti nikakvu bolest, ali nije nužno, nismo dali preporuke da svi nose maske i mislimo da takve preporuke nisu potrebne”, kazao je danas Capak.

  Ipak može i bez maski

  U Hrvatskoj pošti Indexu su ranije danas rekli da su to uveli kao mjeru predostrožnosti jer da oni ne mogu znati tko je bolestan, a tko ne.

  “Radnici Hrvatske pošte pri svakodnevnom radu koriste zaštitna sredstva kako bi se spriječilo širenje korona virusa, sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH (maske, rukavice, dezinficijense ruku). Slijedom navedenog, donijeli smo odluku o obveznom korištenju maski, marama i sličnih pokrivala za usta, pri ulasku u poštanske urede. Ujedno, korisnicima naših usluga je omogućeno i korištenje dezinficijensa za ruke.

  Na taj način štitimo radnike Hrvatske pošte koji rade u poštanskim uredima diljem Republike Hrvatske i u svakodnevnom su kontaktu s velikim brojem korisnika, a očuvanjem njihova zdravlja ujedno čuvamo i zdravlje naših korisnika te sprječavamo širenje koronavirusa”, kazali su za Index u Uredu za korporativne komunikacije.

  Međutim, odsad je dopušten i ulazak u Hrvatsku poštu bez maski.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku...

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pruža jednokratnu novčanu pomoć obiteljima pogođenima koronavirusom

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je u srijedu obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu Više…

  U najvećem broju novozaraženih nalaze se mladi koji su boravili u noćnim klubovima, posebno u srednjoj Dalmaciji...

  Božinović: Sigurno daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći

  Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je kao sigurno naveo daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći, s Više…

  "Dovoljno je pogledati ukupan broj turista koji su ove godine boravili u Hrvatskoj i broj zaraženih te vidjeti da je situacija daleko od alarmantne i dramatične"

  Beroš: Nije dobro situaciju u RH pokazivati dramatičnijom nego jest

  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da će hrvatski zdravstveni sustav moći odgovoriti i na veće brojke oboljelih od covida-19 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku

  Jesen je pravo vrijeme da se završe svi radovi...

  Jesen s Izolirkom, jesen za nove stvari…