GOSPODARSTVO

Više ne morate nositi masku ako trebate u poštu!

Ljudski je pogriješiti, ljudski je priznati pogrešku i ispraviti ju :D

    Objavljeno 24.03.2020
    Ivona Amidžić

    Nakon što je Index danas objavio da je Hrvatska pošta od jučer uvela obavezu da svaki građanin prilikom ulaska u poštu mora nositi zaštitnu masku, a da one koji je nemaju ne puštaju unutra, stigao nam je odgovor Pošte da je ipak dopušten i ulazak bez maski, prenosi Index.

    “U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te vas još jednom pozivamo da slijedite upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju”, stoji u odgovoru Hrvatske pošte.

    Podsjetimo, Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da se zdravim osobama ne preporučuje nositi masku. Istovremeno Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, jednom na presici stožera nosi masku, drugi put ne.

    Zašto članovi stožera nekad nose maske, nekad ne

    Novinari su je pitali zašto je prije nosila, poslije ne, pa je rekla kako je proteklih dana iz predostrožnosti nosila masku jer je kao alergičar imala određene simptome pa je ipak, iako to nisu bili klasični simptomi bolesti COVID-19, nosila masku kako bi zaštitila druge jer je u doticaju s mnogim ljudima.

    Zbog konfuzije koja nastaje kod građana, a i zbog činjenice da neke trgovine ili poslovnice poput pošte traže od građana da nose maske ako žele ući, iz stožera su dodatno pojasnili tko sve treba nositi maske.

    “Ovo što se traži kod ljudi da nose maske to nema smisla, kod onih koji imaju neke simptome dobro je da nose masku jer neće prenijeti nikakvu bolest, ali nije nužno, nismo dali preporuke da svi nose maske i mislimo da takve preporuke nisu potrebne”, kazao je danas Capak.

    Ipak može i bez maski

    U Hrvatskoj pošti Indexu su ranije danas rekli da su to uveli kao mjeru predostrožnosti jer da oni ne mogu znati tko je bolestan, a tko ne.

    “Radnici Hrvatske pošte pri svakodnevnom radu koriste zaštitna sredstva kako bi se spriječilo širenje korona virusa, sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH (maske, rukavice, dezinficijense ruku). Slijedom navedenog, donijeli smo odluku o obveznom korištenju maski, marama i sličnih pokrivala za usta, pri ulasku u poštanske urede. Ujedno, korisnicima naših usluga je omogućeno i korištenje dezinficijensa za ruke.

    Na taj način štitimo radnike Hrvatske pošte koji rade u poštanskim uredima diljem Republike Hrvatske i u svakodnevnom su kontaktu s velikim brojem korisnika, a očuvanjem njihova zdravlja ujedno čuvamo i zdravlje naših korisnika te sprječavamo širenje koronavirusa”, kazali su za Index u Uredu za korporativne komunikacije.

    Međutim, odsad je dopušten i ulazak u Hrvatsku poštu bez maski.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Informacije za građane ususret prelasku na novu valutu od 02.01.2023. godine

    Zamijenite kune u eure u poštanskim uredima

    Od ponedjeljka, 2. siječnja građani diljem Hrvatske moći će zamijeniti kune u eure u 1016 poštanskih ureda. Kune se mogu Više…

    Visoki upravni sud RH donio je presudu kojom je potvrdio da ispisivanje obavijesti o prispijeću pošiljke bez prethodno izvršenog pokušaja uručenja primatelju predstavlja kršenje odredbi ZPU-a te nije dopušteno, ali to ih ipak ne sprječava...

    Sve više pritužbi na Poštu: Poštari unaprijed pripreme žuti papirić, pošiljku ne pokušaju uručiti

    Sve je više pritužaba na rad Hrvatske pošte. Štoviše, nakon telekomunikacijskih usluga i HEP-a, drže neslavno treće mjesto na ljestvici Više…

    Motiv na ovogodišnjoj uskrsnoj marki je slika Kalvarije nepoznatog autora koja datira iz 18. stoljeća

    Nova prigodna poštanska marka „Uskrs 2022.“

    Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 30. ožujka 2022. novu prigodnu poštansku marku posvećenu obilježavanju Uskrsa. Motiv na ovogodišnjoj uskrsnoj Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI