ŽIVOT

Više od 1.000 Osječana istrčalo je HT B2Run utrku

Pokazali smo da ni malo ne zaostajemo za Splitom i Rijekom - Oborili smo svoj rekord i pretrčali više od 5 kilometara! :D

Objavljeno 13.06.2019
Ivona Amidžić

Osijek se ove srijede, nakon netom završenog spektakla Pannonian Challenge, pokazao kao uistinu Nepokoreni grad! Unatoč visokim temperaturama i komarcima koji su ometali trkače Osječani su u sklopu najveće i najpopularnije regionalne poslovne utrke HT B2Run, posljednje u nizu ovih poslovnih utrka prije ljetne pauze, istrčali dionicu od 5 kilometara duž Promenade.

Ovogodišnje izdanje HT B2Run utrke u Osijeku okupilo je više od 1.005 trkača iz 89 kompanija koji su dokazali kako je ova manifestacija najveći team building i sportski poslovni događaj koji potiče druženje, povezivanje i bolju suradnju svojih zaposlenika.

Pored Osječana, utrku su trčali i trkači iz Slavonskog Broda, Vukovara, Belišća, Požege, Belog Manastira, Rovinja, Velike Gorice, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. HT B2Run utrka je po prvi put imala i sudionike iz inozemstva: utrku u Osijeku trčala je i ekipa iz Beča.

Utrka nema cilj izroditi pobjednika, već se veličaju zabava, druženje i jačanje timskog duha

Podsjetimo kako na ovoj utrci nema privilegiranih ni titula, već je naglasak na jačanju timskog duha i stvaranju radne okoline koja omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko-poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

Nakon utrke, a prije početka zabavnog programa koji je organiziran za sve trkače, dodijeljena su i posebna B2Run priznanja na lokalnom nivou. Naime, iako primarno nema natjecateljski karakter, HT B2Run osigurao je priznanja za trkače u posebnim kategorijama.

Priznanje za Najkreativniji tim na osječkoj HT B2Run utrci osvojili su zaposlenici OŠ Fran Krsto Frankopan koji su, po mišljenju stručnog kreativnog žirija, imali najbolji slogan. Priznanje za NajFIT tim za mala poduzeća dobili su Escape d.o.o., za srednja poduzeća priznanje su dobili OŠ Frana Krsta Frankopana, dok su priznanje za NajFIT veliko poduzeće dobili Grawe Hrvatska d.d.

Pripremljena su priznanja, a najbržem gradu sprema se i iznenađenje

Podsjetimo, od ove godine u utrci mogu sudjelovati i zaposlenici obrta, udruga, klubova, tvrtke s jednim zaposlenim te strani državljani. Uz priznanja koje se dodjeljuju na lokalnom nivou, nakon finalne utrke u Zagrebu bit će dodijeljena i priznanja na nacionalnom nivou koje se temelje se rezultatima svih četiri utrke zajedno, i to u kategorijama: najbrži trkač i trkačica, najbrža državna institucija, najbrža IT firma, najbrži proizvođač pića, najbrži proizvođač hrane, najbrži medijski tim, najbrži MLADI LAVOVI i najbolji navijački tim.

Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačkom humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde. Rijeka je bila nešto sporija s prosječnim trkačkim vremenom od 31 minutu i 1 sekundu dok su Osječani unatoč velikim vrućinama istrčali dionicu za 33 minute i 20 sekundi te su time dokazali da su borbenog duha i da ne zaostaju puno za drugim gradovima.

Posljednja stanica ovogodišnje HT B2Run utrke je u Zagrebu 3. listopada.

foto: Martinčević, Suk i Volarević

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka