ŽIVOT

Više od 1.000 Osječana istrčalo je HT B2Run utrku

Pokazali smo da ni malo ne zaostajemo za Splitom i Rijekom - Oborili smo svoj rekord i pretrčali više od 5 kilometara! :D

Objavljeno 13.06.2019
Ivona Amidžić

Osijek se ove srijede, nakon netom završenog spektakla Pannonian Challenge, pokazao kao uistinu Nepokoreni grad! Unatoč visokim temperaturama i komarcima koji su ometali trkače Osječani su u sklopu najveće i najpopularnije regionalne poslovne utrke HT B2Run, posljednje u nizu ovih poslovnih utrka prije ljetne pauze, istrčali dionicu od 5 kilometara duž Promenade.

Ovogodišnje izdanje HT B2Run utrke u Osijeku okupilo je više od 1.005 trkača iz 89 kompanija koji su dokazali kako je ova manifestacija najveći team building i sportski poslovni događaj koji potiče druženje, povezivanje i bolju suradnju svojih zaposlenika.

Pored Osječana, utrku su trčali i trkači iz Slavonskog Broda, Vukovara, Belišća, Požege, Belog Manastira, Rovinja, Velike Gorice, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. HT B2Run utrka je po prvi put imala i sudionike iz inozemstva: utrku u Osijeku trčala je i ekipa iz Beča.

Utrka nema cilj izroditi pobjednika, već se veličaju zabava, druženje i jačanje timskog duha

Podsjetimo kako na ovoj utrci nema privilegiranih ni titula, već je naglasak na jačanju timskog duha i stvaranju radne okoline koja omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko-poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

Nakon utrke, a prije početka zabavnog programa koji je organiziran za sve trkače, dodijeljena su i posebna B2Run priznanja na lokalnom nivou. Naime, iako primarno nema natjecateljski karakter, HT B2Run osigurao je priznanja za trkače u posebnim kategorijama.

Priznanje za Najkreativniji tim na osječkoj HT B2Run utrci osvojili su zaposlenici OŠ Fran Krsto Frankopan koji su, po mišljenju stručnog kreativnog žirija, imali najbolji slogan. Priznanje za NajFIT tim za mala poduzeća dobili su Escape d.o.o., za srednja poduzeća priznanje su dobili OŠ Frana Krsta Frankopana, dok su priznanje za NajFIT veliko poduzeće dobili Grawe Hrvatska d.d.

Pripremljena su priznanja, a najbržem gradu sprema se i iznenađenje

Podsjetimo, od ove godine u utrci mogu sudjelovati i zaposlenici obrta, udruga, klubova, tvrtke s jednim zaposlenim te strani državljani. Uz priznanja koje se dodjeljuju na lokalnom nivou, nakon finalne utrke u Zagrebu bit će dodijeljena i priznanja na nacionalnom nivou koje se temelje se rezultatima svih četiri utrke zajedno, i to u kategorijama: najbrži trkač i trkačica, najbrža državna institucija, najbrža IT firma, najbrži proizvođač pića, najbrži proizvođač hrane, najbrži medijski tim, najbrži MLADI LAVOVI i najbolji navijački tim.

Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačkom humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde. Rijeka je bila nešto sporija s prosječnim trkačkim vremenom od 31 minutu i 1 sekundu dok su Osječani unatoč velikim vrućinama istrčali dionicu za 33 minute i 20 sekundi te su time dokazali da su borbenog duha i da ne zaostaju puno za drugim gradovima.

Posljednja stanica ovogodišnje HT B2Run utrke je u Zagrebu 3. listopada.

foto: Martinčević, Suk i Volarević

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu... ;)

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu... ;)

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu... ;)

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Plastični kirurg otkriva kakav oblik grudi biraju i zašto odlaze na operaciju

Svaka sedma Hrvatica ima umjetne grudi!

Ovaj vikend priprema se još jedan Vikend mama, tata i beba u Portanovi

Natjecanja, popusti i nagrađivanja za vikend u Portanovi (23.-24.11.) PRIJAVA

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Što danas očekujemo u Osijeku?