ŽIVOT

Vjenčanje u Las Vegasu?

U američkoj državi Nevadi, zemlji hedonizma i legalnog oružja, kocke, alkohola i prostitucije, nalazi se i kultura brzih i efikasnih vjenčanja gdje svatko može u pet minuta promijeniti tijek svog života ekspresno brzim vjenčanjima

Objavljeno 23.02.2019
Tamara Lemajić

U američkoj državi Nevadi, zemlji hedonizma i legalnog oružja, kocke, alkohola i prostitucije, nalazi se i kultura brzih i efikasnih vjenčanja gdje svatko može u pet minuta promijeniti tijek svog života, ekspresno brzim vjenčanjima bez pretjerane birokracije.

Stoga, ako vam je dosta klasičnih hrvatskih vjenčanja, povlačenja po crkvama, stajanja kod sterilnog matičara i trošenja nekoliko desetaka tisuća kuna na tradicionalne kirvaje s nekoliko stotina uzvanika, od kojih vjerojatno neke čak i ne znate, možete probati nešto drugačije.

Također, usporedimo li troškove, u Las Vegasu se možete vjenčati jeftinije (da ne govorimo zabavnije i manje stresno) nego u Hrvatskoj, pod uvjetom da pronađete jeftinu avionsku kartu, koja je i inače uvijek najskuplji dio svakog prekooceanskog putovanja.

Za takva vjenčanja odlučili su se i neki od naših slavnih. Nedavno smo pisali o Elli Dvornik koja je iznenadila vjenčanjem u Las Vegasu.

 

Svoje sudbonosno ‘da’ u Las Vegasu izrekla je i naša glumica Ana Maras Harmander. Ona i njezin odabranik su za ceremoniju izabrali Little Church of West, koja se tom djelatnošću bavi još od 1942., i u kojoj su “da” rekli i mnogi poznati holivudski parovi, poput svojedobno Angeline Jolie i Billyja Boba Thorntona.

Foto: Instagram (Ana Maras Harmander)

 

Osim Ane, U Las Vegasu se vjenčala i hrvatska arhitektica i it djevojka Nina Mia Čikeš.

Nina je otkrila da se vjenčanja u Las Vegasu doista organiziraju brzo kao što viđamo u holivudskim filmovima. “Morate prvo otići do njihove gradske vijećnice izvaditi dozvole i papire”, rekla je. Za to vam treba desetak minuta, a onda se cijela ceremonija u ‘kapelici’ može vrlo jednostavno organizirati. Prvi korak je odabir vjenčanog paketa na internetu čije se cijene kreću – ovisno o usluzi koju želite – od 50 do 1.540 dolara – piše super1.net.

Foto: Instagram (Nina Mia Čikeš)

 

U Las Vegasu oženio se, po treći puta, i Tony Cetinski.

Foto: YouTube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji (skrbnici) ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja. Ples nakon toga nije dopušten"

Bili gosti ili mladenci, ako uskoro idete na vjenčanje pripremite se na poštivanje preporuka…

Slijedom reaktivacije određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju svadbenih obreda i slavlja preporučuje se postupanje sukladno sljedećim Više…

'U dobru i zlu , od danas do zauvijek' - napisala je na svojem Instagram profilu.

Svadba kao iz bajke: Maja Šuput je od sada Tatarinova

Napokon je došao i taj dan – Maja je poznata po tome kako godinama svima uljepšava ovaj, jedan od najvažnijih Više…

U kojoj godini Hrvati ulaze u brak? Koliko se kroz godine mijenjaju pozivnice za vjenčanja? U kojem mjesecu Hrvati izriču sudbonosno 'da'?

”Valentinovska statistika” – rezultati Hrvata

U povodu obilježavanja Dana zaljubljenih – Valentinova, Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je da, prema popisu iz 2011. godine, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku