AFERE

Vjerujete li bizarnom videu gdje je sirova piletina “pokušala pobjeći” sa stola?

Video tzv. "zombi" piletine koji je pogledalo više od 15 milijuna ljudi... Što Vi mislite?

  Objavljeno 28.07.2019
  Ivona Amidžić

  Milijuni ljudi vidjeli su videozapis na Facebooku na kojem se vidi kako sirova pileća prsa pužu s tanjura i dalje od stolnog roštilja. No, prema mišljenju stručnjaka i vladinih dužnosnika, ne biste trebali očekivati ​​da će se vaša pileća večera ikad tako ponašati.

  Video snimak u trajanju od 31 sekunde koji je u četvrtak eksplodirao internetom, pokazuje kako sirova pileća prsa bez kože “grabe” prema slobodi s tanjura. Zatim padaju na pod.

  Deseci medijskih kuća, uključujući The Sun, Sinclair Broadcast Group i Men’s Health napisali su priče o videu, neki meso nazivaju “zombi piletinom”.

  Stručnjaci sumnjaju u autentičnost videa

  Neke kokoši se mogu nastaviti kretati nakon klanja – energija pohranjena u živcima nedavno zaklanih životinja može i dalje uzrokovati trzanje dok se ne potroši. Ali, prema riječima Kise Robertson, glavne veterinarske službenice za sigurnost hrane i inspekcijske službe, pohranjena energija u živčanim završecima piletine vjerojatno će biti potrošena do trenutka kada dolazi za stol.

  “U vremenu koje je potrebno da se ptica zakolje, zapakira, otpremi i pripremi, pokreti mišića postaju gotovo nemogući”, izjavila je u priopćenju. “Vrsta glatkih, organiziranih pokreta snimljenih u tom videu sigurno se neće dogoditi.”

  Ron Magill, direktor za komunikacije u Zoo Miamiju, priznaje da bi bilo moguće vidjeti trzanje trupla ptice ako je dovedeno na stol “odmah” nakon klanja. Ali on i dalje ima svoje sumnje.

  “… čak i tada, taj je pokret bio jako ekstreman pa sumnjam da je autentičan i da nije umjetno postavljen kako bi povećao svoje izglede za postizanje popularnosti”, rekao je Magill u e-mailu.

  Ne zna se odakle je video došao…

  Verzija videozapisa koju je Rie Phillips postavila prije otprilike dva tjedna pregledan je više od 15 milijuna puta od petka poslijepodne. Phillips je kasnije pojasnila kako nije snimila videozapis već ga jednostavno objavila iz drugog izvora. Podrijetlo videozapisa ostaje nepoznato.

  Mnogi se u komentarima šale s voodoo-om i magijom, s trovanjem mesa, neki spominju niti kojima je vezana i micana piletina, drugi spominju kako sol na mišićnom tkivu koje je izrazito svježe može izazvati takve trzaje…

  Neki su odbacili video kao kompletno lažan i namješten, jer “zašto bi inače snimali meso”, dok ih drugi brane govoreći kako su snimali su jer su vidjeli prvi pokret ili jer hoće napraviti kratki video prije pravljenja objeda za društvenu mrežu…

  Neki su išli toliko ekstremno komentirajući kako to uopće nije piletina već žaba, koja je još uvijek živa… Što Vi mislite?

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najavljena je i skora zabrana aromatiziranih tekućina, npr. mentol, mango ili jagoda, jer privlače generacije mladih koje postaju ovisne

  Sjedinjene Države će zabraniti aromatizirane e-cigarete

  "Na noge, ne na glavu, na noge! I ispravi se kad skačeš!"

  VIDEO: Objavljena šokantna snimka skoka sa Šibenskog mosta

  "Ajme kakvo tijelo! Nisi ti mršava, ti si istrenirana, vretenasta i izdefinirana!"

  Severina opovrgnula glasine i pokazala mišiće