GOSPODARSTVO

Vlada kaže ”može” – kredit za Zračnu luku Osijek!

Zdravko Marić je pak istaknuo kako će se novac iz kredita koristiti za promjenu ''izrazito nepovoljne strukture duga Zračne luke Osijek''

  Objavljeno 08.02.2019
  Antonela Verković

  Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici u četvrtak, 7. veljače, dala suglasnosti Zračnoj luci Osijek za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke (HPB) u iznosu od 22 milijuna kuna i toj banci odobrila državna jamstva za to zaduženje, koje će se koristiti za promjenu nepovoljne strukture duga.

  Ministar financija Zdravko Marić rekao je da će se novac iz kredita koristiti za promjenu “izrazito nepovoljne strukture duga” Zračne luke Osijek i provedbu plana poslovanja za tekuću, 2019. godinu.

  Kredit se odobrava uz kamatnu stopu u visini od 1,7 posto godišnje, uz poček otplate od dvije godine, a vraćat će se u 120 jednakih mjesečnih anuiteta.

  OČEKUJU SE DODATNI SADRŽAJI I BOLJI UVJETI

  Usluge Zračne luke Osijek prošle godine koristilo je 67.235 putnika, što je 55 posto više nego što je to bilo 2017. godine. To je ujedno i novi godišnji rekord Zračne luke Osijek – izvijestio je ovih dana njezin direktor Davor Forgić.

  Prema njegovim riječima, u tijeku su dogovori s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, od kojeg se očekuje materijalna potpora u iznosu većem od 10 milijuna kuna, od čega će najveći dio tih sredstava biti utrošen u rekonstrukciju aerodromske zgrade.

  – Taj se projekt provodi radi ispunjenja šengenskih uvjeta, a ujedno će se osigurati dodatni sadržaji i bolji uvjeti u putničkom terminalu. Čim ministarstvo odobri sredstva, raspisat će se natječaj i izabrati izvođač radova – rekao je Davor Forgić.

  FOTO: Youtube screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zračna luka će se modernizirati i ojačati, a samim tim će se povećati ukupna konkurentnost ovog područja!

  Zračna luka Osijek dobila 800 000,00 kuna od županije!

  Župan Ivan Anušić potpisao je s direktorom Zračne luke Osijek Davorom Forgićem ugovor o odobrenju financijske potpore iz županijskog proračuna Više…

  Svega 40 minuta poslije poletjet će nazad za Köln (Bonn), u 00:05

  Osijek – Köln: Eurowings danas slijeće na osječki aerodrom u 23:25

  Kako je već bilo najavljeno, od danas, istina kasno navečer, kreće prometovati redovita zračna linija Osijek – Köln (Bonn) – Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Belišćanski HDZ-ovci motivirani, tvrde, zahtjevima zabrinutih građana grada Belišća, šalju slike šlepera sa smećem!?

  Belišće se guši u nepoznatom smeću?

  Izgradnju sufinancira Europska unija, no po projektu kojeg su radili zajednički agencija Roda ('antunovačka RRA') i općina Antunovac

  Nataša Tramišak na ‘Fejsu’ objavila kako teku radovi u Antunovcu

  Grad Osijek objavljuje javnu raspravu o prijedlogu urbanističkog plana uređenja kompleksa “Gradski vrt”

  Plan uređenja kompleksa “Gradski vrt”