ŽIVOT

Vodostaj Drave kod Osijeka jako blizu rekorda iz 2003. godine! I nastavlja se pad!?

Najnižem vodostaju Drave kod Osijeka ikada nedostaju još samo 22 centimetra ... Iz Hrvatskih voda kažu - nema naznaka promjenama ovog tjedna

Objavljeno 22.10.2018
Alan Srčnik

Rekord najnižeg vodostaja Drave kod Osijeka iznosi -168 centimetara, iz 2003. godine. ‘Potukao’ je tada onaj iz 1985. godine i -166 centimetara. Danas je Drava -146.

Istina, prije nekoliko dana, točnije u subotu, bila je i niža, -153 centimetara, ali ju je blagi porast podigao za 20-tam centimetara, da bi on nedjelje ponovno počela sustavno padati i zadržala trend.

Vide se sjajno pješčani sprudovi na Pampasu, a čujemo da i Nikola faller, osječki umjetnik, planira iskoristiti situaciju za izradu reljefa i oblika na pijesku, kod željezničkog mosta u Osijeku.

Do kada će trend trajati?

– Drava se ne napaja toliko isključivo oborinama u i oko Osijeka ili Varaždina, koliko oborinama u Italiji i Sloveniji, pojedinim pritocima u nas. Vodostaj Drave trenutno ima fluktuacije od 10-tak centimetara gore-dolje, tako će se nastaviti i sljedećih par dana. Jedna jača kiša to svakako može izmijeniti. Ali, nema naznaka drastičnim promjenama ovaj tjedan. I svakako, ovakav vodostaj, s aspekta struke, uopće nije problem – kazao je Ivica Nađ iz Hrvatski voda iz Osijeka.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Sve snage civilne zaštite Osječko-baranjske županije su u stanju pripravnosti i spremne intervenirati gdje god je potrebno. Vatrogasci su tako angažirani na nekoliko lokacija na postavljanju i jačanju nasipa, a osobite intervencije provode na nasipu rijeke Karašice kod Satnice

[FOTO] Vrhunac vodenog vala bez većih opasnosti prolazi područjem Osječko-baranjske županije

U vrijeme dok je vodostaj Drave u aktualnom vodenom valu bilježio stalan porast te je kod Belišća iznosio 586 cm Više…

Očekuje se vrlo visok vodostaj Drave tijekom predstojećeg vikenda, a prema sadašnjim prognozama ona će se izliti na šetnicu na lijevoj obali

Osječko-baranjska županija spremno dočekuje rekordni vodeni val na Dravi

Uoči dolaska vodenog vala i rekordno visokih vodostaja na rijeci Dravi na području Osječko-baranjske županije, što se očekuje od petka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih