OSJEČANI

Vokalni ansambl Brevis nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskim zborskim igrama u Južnoj Koreji na prijemu u gradu

Na ovom velikom uspjehu Brevisicama je čestitao osječki gradonačelnik Ivan Radić, te im uručio i prigodnu nagradu od 1300 eura

Objavljeno 18.07.2023
Darija Kovačić

Osječki Vokalni ansambl Brevis na Svjetskim je zborskim igrama (World Choir Games 2023) u južnokorejskom Gangneunugu osvojio zlatnu medalju. Taj su izvanredni uspjeh, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj -Jerković i u klavirskoj pratnji Davora Dedića, Brevisice postigle na natjecanju na kojem je sudjelovalo 350 zborova iz 46 zemalja svijeta. 

Na ovom velikom uspjehu Brevisicama je čestitao osječki gradonačelnik Ivan Radić, te im uručio i prigodnu nagradu od 1300 eura. 

„Čestitam Brevisicama i njihovu vodstvu, dirigentici dr. Antoaneti Radočaj-Jerković i klavirskom suradniku Davoru Dediću. Opet ste učinili Osječanke i Osječane ponosnima. Već dugi niz godina Brevisice promiču u svijetu ime Hrvatske i Osijeka i naš su veliki ambasador. Nastupale su u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama,  od New Yorka do Sidney-a.“– istaknuo je gradonačelnik Radić te dodao da će Brevisice uskoro imati priliku nastupati i u pravoj koncertnoj dvorani u svom gradu. 

„Privodimo kraju građevinski dio i opremanje koncertne dvorane u Kulturnom centru koja će imati 400 sjedećih mjesta i koja će biti najveća nakon Vatroslava Lisinskog i najmodernija u Hrvatskoj. Za tu namjenu osigurali smo 1,7 milijuna eura. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije te Ministarstva kulture. Radovi idu planiranom dinamikom, a trebali bi biti završeni u roku. A to govorim upravo zato što ste nastupali uistinu svugdje, što ste osvojili na olimpijskim zborskim igrama najsjajnije odličje i nadam se da ćete u našoj koncertnoj dvorani, u našem gradu, pokazati svu raskoš svoga talenta i znanje koje vas je dovelo na tron zborskog pjevanja. „-zaključio je gradonačelnik Ivan Radić. 

U ime Vokalnoga ansambla Brevis gradonačelniku se na prijemu i  nagradi zahvalila dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković. 

„Vokalni ansambl Brevis postoji u Osijeku od 1996. godine i od  tada smo nastupili na jako puno natjecanja, na neka natjecanja sam i zaboravila na kojima smo također pobijedili. Toliko je natjecanja bilo u našoj povijesti i svi nas pitaju je li ovo naše najveće natjecanje, je li ovo naš najveći uspjeh. Moj odgovor je uvijek isti, kad god se vratimo, ne nije jer ono sljedeće će biti još važnije i još veće i tako se ponašamo, tako radimo i tako pokušavamo  dizati razinu kvalitete našeg zbora kako bi i dalje bili i ostali na ponos našem gradu i našoj zemlji.“– rekla je dirigentica Radočaj-Jerković.  

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

U prosjeku na ljetnom odmoru planira se potrošnja od 1.083 eura. Najveći (39%) je udio onih koji planiraju potrošiti između 501 i 1000 eura, dok manje od 500 eura troši 30 posto građana

Građani Hrvatske prosječno ljetuju 10 dana, a na godišnjem odmoru troše 1083 eura

Osječki Cheerleading klub Midal sudjelovao je u dvije kategorije Kadeti All girl Group stunt i Kadeti All Girl Cheer Team te je u obje ostvario vrhunske rezultate

Cheerleading klub Midal na državnom natjecanju ostvario vrhunske rezultate

Šestero ljudi je ozlijeđeno i prebačeno u osječku bolnicu. Iz KBC-a Osijek nisu se željeli očitovati o stanju unesrećenih budući da još uvijek traju medicinski pregledi

Nesreća na Osijek Street race-u, zabio se automobilom u gledalište!