ŽIVOT

Volonteri Crvenog križa obnovili znanje pružanja prve pomoći trenerima GD Osijek – Žita

Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje koja je vrlo važna u trenerskom poslu imajući u vidu da se u dvorani Sokol centar radi sa svim dobnim skupinama rekreativaca...

Objavljeno 21.01.2022
Ivona Amidžić

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek proveli su ponovno tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između dvije organizacije koja je vrlo važna u trenerskom poslu imajući u vidu da se u dvorani Sokol centar radi sa svim dobnim skupinama rekreativaca – od najmlađih članova pa sve do odraslih rekreativaca i umirovljenika.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito dom je velikom broju redovnih članova od kojih su popriličan broj djeca predškolske i školske dobi, stoga je znanje pružanja prve pomoći od iznimne važnosti radi prevencije potencijalnih ozljeda.

„Danas smo održali radionicu prve pomoći za trenere GD Osijek – Žito kako bi bili spremni reagirati na nepredviđene situacije u vidu ozljeda koje se događaju u sportu. Prijašnjih godina smo također imali ovakav oblik suradnje, no smatramo da je važno ponoviti ih povremeno kako bi se osvježilo znanje koje je, s obzirom na vrstu posla, vrlo važno“, izjavila je Martina Muha, volonterka Crvenog križa.

Zadovoljstvo obukom nisu skrivali ni sami treneri Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

„Jako mi je drago što smo imali obuku od strane Crvenog križa jer smatram da je ponavljanje ovakvog tipa znanja vrlo bitno, pogotovo u trenerskom poslu. Nama trenerima je vrlo važno znati kako postupiti kod ozlijede pogotovo jer dosta radimo i sa djecom. Predavači iz Crvenog križa bili su susretljivi i stručni te sam s njihovim pristupom vrlo zadovoljna. Nakon obnavljanja znanja vezanog uz prvu pomoć, mogu reći da sam znatno sigurnija da ću moći ispravno postupiti u datom trenutku“, na kraju edukacije izjavila je Ksenija Livančić, trenerica GD Osijek – Žita.

Osim kroz ovakav vid suradnje, GD Osijek – Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek dugogodišnji su partneri i kroz organizaciju velikih sportskih događanja – naime volonteri Crvenog križa već više od 10 godina dio su organizacijskog tima DOBRO World Cupa Osijek te se u areni Gradski vrt brinu o zdravlju natjecatelja iz cijelog svijeta što je zasigurno jedan od najvažnijih zadataka ove velike sportske manifestacije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ispunilo se nekoliko vreća smeća, a Unikom je pomogao u odvozu prikupljenog otpada...

(FOTO) Pohvalno! Velika volonterska vikend akcija čišćenja šume kod Pampasa

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek organizirao je jučer volontersku akciju čišćenja šume pored Streljane Pampas u sklopu projekta Više…

Pomozite im da i ove godine organiziramo POZOR! Plivamo na sceni, steknite nova iskustva u organizaciji dječjeg festivala i upoznajte nove ljude!

Dokkica traži volontere za Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni 11

Bliži nam se Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni, koji se tradicionalno održava već jedanaestu godinu u suradnji s Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!