ŽIVOT

Vozimo za vozač(k)e – Oni pedaliraju, ti doniraš!

Osječki filantropski dvojac vozi 500 kilometara za mlade iz Doma Klasje - Otkupite njihove prijeđene kilometre!

Objavljeno 11.09.2019
Ivona Amidžić

Osječki filantropski dvojac, Igor Toman i Ivica Lenard, ove se godine uključio u program obilježavanja četvrtog po redu Tjedna filantropije u Osijeku. Filantropskom akcijom “Vozimo za vozač(k)e” obići će sedam gradova Osječko – baranjske županije u jednom danu i donirati odvezene kilometre za troškove dvije vozačke dozvole mladima iz Doma Klasje u Osijeku.

Otkupite njihove prijeđene kilometre!

Vrijednost jednog kilometra je 20 kn. Zajednički cilj je prikupiti 10.000 kn za procijenjenih 2 x 250 km koje će Igor i Ivica odvesti za mlade ljude u potrebi.

Kampanja prikupljanja sredstava započela je danas, kao uvod u ovogodišnji Tjedan filantropije u Osijeku koji se održava od 23. do 27. rujna, a sredstva će se prikupljati do 1. listopada 2019., Europskog dana filantropije. Naši biciklisti filantropi će na vožnju krenuti u subotu, 21. rujna 2019. godine u ranim jutarnjim satima, a njihov napredak će biti moguće pratiti iz sata u sat na različitim društvenim mrežama.

Kampanju možete podržati uplatom sredstava na poseban račun Zaklade Slagalica br. HR2824020061100718373 kod Erste&Steiermerkische banke s naznakom “Vozimo za vozač(k)e”, a korisnici aplikacija za mobilno bankarstvo mogu jednostavno donirati nekim od 2d uplatnih barkodova na stranici doniraj.org.

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije kao što su:

  • “Ilok – Dubrovnik” za SOS selo Ladimirevci
  • “Osijek-Knin” za djecu Knina
  • “Lege za djecu superjunake” za Pedijatriju KBC Osijek
  • “Milja” 1600 km za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi
  • Humanitarna biciklijada Osijek- Zagreb
  • Humanitarna trkačka liga kroz koju pomažu obiteljima u potrebi
  • Sedam uzastopnih godina organiziranja popravaka bicikala u SOS selu Ladimirevci

Ponosni smo što su dio tima “Lege za djecu superjunake” koje je Zaklada Slagalica 2017. godine nagradila posebnim Priznanjem za filantropsku inicijativu građana .

Donacija u iznosu od 1 kilometra (20,00 HRK)

Donacija u iznosu od 2 kilometra (40,00 HRK)

Donacija u iznosu od 5 kilometara (100,00 HRK)

Donacija u iznosu od 10 kilometara (200,00 HRK)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek priprema cijeli niz dobročiniteljskih akcija. Grad na Dravi već od 25. do 29. rujna očekuje izložba Filantropski vremeplov na kojoj će se prikazati bogata filantropska povijest ovoga grada

Osijek u znaku dobročinstva! Evo što je grad na Dravi pripremio u Tjednu filantropije

Kada ste zadnji put učinili nešto dobro? Kada ste zadnji put nekoga naučili kako činiti dobra djela? Čini se da Više…

Kako su na ovoj biciklijadi sudjelovale različite generacije svima je skrenuta pozornost na sigurnu vožnju odnosno na provjeru stanja bicikla prije nego što se uključuju u prometu

Biciklirajmo biciklističkom – “Đir” po Retfali

U sklopu preventivnih aktivnosti projekta „Roadpol Safety Days – Dani sigurnosti u prometu“ kao i projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost Više…

"Pamtimo šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture od kojih nije realiziran niti jedan! Podsjećamo gradonačelnika i javnost i na njegovo obećanje o izdvajanju 10% sredstava namijenjenih razvoju prometne infrastrukture za razvoj biciklističke infrastrukture, izjavili su u SDP-u"

SDP Osijek: “Od šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture nije realiziran niti jedan”

SDP Osijek je danas održao press konferenciju s temom problematike biciklističke infrastrukture. Na press konferenciji se Vjeran Marijašević osvrnuo na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!