GOSPODARSTVO

Vrata Portanove od danas širom otvorena!

Skoro dva mjeseca su svi šoping centri u Hrvatskoj bili zatvoreno, ali sada je ponovno sve otvoreno

  Objavljeno 11.05.2020
  Ivona Amidžić

  Danas su se nakon gotovo dva mjeseca otvorili svi šoping centri u Hrvatskoj, pa tako i naša Portanova koja je zbog epidemije koronavirusa također bila zatvorena od 19. ožujka.

  Svi oni kojima je nedostajao shopping zasigurno su se razveselili ovoj vijesti i već su sada u Portanovi ili barem u planovima za skorašnju posjetu omiljenoj osječkoj shopping destinaciji.

  Većina trgovačkih centara u Hrvatskoj, pa tako i Portanova još će neki period imati prilagođeno radno vrijeme. Tako je od danas u Portanovi na snazi novo redovno radno vrijeme od 10:00 do 20:00 sati uz neke iznimke.

  Konzum, mjenjačnica Exclusive Change, Müller i frizerski salon Simple sa radom će započinjati dva sata ranije (od 8:00 sati) uz obaveznu pauzu za dezinfekciju prostora od 13:30 do 14:30 sati. Izuzetak iz pravila su i ugostiteljski objekti koji će, barem za prvi period raditi van uobičajenog radnog vremena, ali svakako je dobra vijest da od danas pijemo kavu u caffe barovima i terasama u gradu, ali i u Portanovi.

  Iz Portanove su rekli da je tijekom proteklog vikenda obavljena još jedna u nizu sveobuhvatnih dezinfekcija cijelog objekta koja se provodi redovno te da će se i nadalje centar dezinficirati i detaljno čistiti više puta u danu, a posebno oni dijelovi s kojima posjetitelji najviše dolaze u direktan kontakt kao što su rukohvati, kvake, tipkala u liftovima i slično. Očekuju isto odgovorno ponašanje i samih posjetitelja, da drže propisane razmake, poštuju upute trgovaca vezane uz maksimalni broj kupaca u trgovinama, dezinficiraju ruke na ulazima u trgovine, kad je god moguće plaćaju beskontaktnim karticama te imaju strpljenja u slučaju gužvi i čekanja.

  Ističu da prate i poštuju sve mjere Stožera Civilne Zaštite i ostalih mjerodavnih tijela te će i nadalje poduzimati sve što mogu da posjet i boravak u Portanovi bude potpuno siguran za posjetitelje i radnike u trgovinama.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Mikulić: Javno će se iznositi imena trgovačkih društava koja opetovano budu dizala marže suprotno zakonu

  Dizanje marži u rangu ratnog profiterstva – Rekorder s 595% dignutom maržom

  Na redovnoj dnevnoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske pojavilo se i pitanje dizanja marži u određenim trgovinama Više…

  Nacionalni stožer napokon dao odobrenje za otvaranje tržnica - Naravno, u pitanju su posebna pravila

  Potpisana odluka o otvaranju tržnica; Trgovine produljuju radno vrijeme

  Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je potpisana odluka kojom se omogućava Više…

  "Svim dućanima i trgovačkim lancima koji i dalje budu dizali marže javno će se navesti nazivi kako bi građani znali o kome je riječ"

  Mikulić: Zbog kršenja samoizolacije naplaćeno 130.000 kuna kazni

  Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ogromni farmski kompleksi su mjesta nastanka patogena s potencijalom razvoja opasnih infekcija"

  Udruga Pobjede poziva hrvatske tvrtke na priključenje svjetskom cage-free trendu online

  U izradi je i turistička aplikacija, kojom će gosti unaprijed moći najaviti svoj dolazak i koja će omogućiti da prelazak granice bude brži

  Hrvatska udruga turizma najavljuje potpuno otvaranje hotela i turističkih usluga u lipnju

  UGP također traži transparentnost u trošenju bespovratnih sredstava koje je Hrvatska dobila od EU

  Udruga Glas poduzetnika protiv ograničavanja gospodarskih mjera na djelatnosti