Arhiva

Vratiti ili ne cestovni promet kroz korzo? Javna rasprava od subote!

  Objavljeno 03.01.2017
  OsijekNews redakcija

  Od subote, 7. siječnja, otvorit će se javna rasprava o prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja središta Osijeka. A o rezultatima javne rasprave, odnosno prijedlozima, ovisit će hoće li se vratiti cestovni promet kroz korzo. Odnosno na dionici kroz Kapucinsku pa preko Trga Ante Starčevića ispred Name do Strossmayerove ulice.

  A to je rješenje, ne kao jedino, sastavni dio prijedloga koji je za naručitelja, Grad Osijek, odnosno njegov Upravni odjel za urbanizam, sastavila zagrebačka konzultantska tvrtka Jurcon.

  Tijekom javne rasprave svim je zainteresiranim osobama osiguran uvid u radni materijal. On će, dakle, od subote biti izložen na oglasnoj ploči u zgradi gradske uprave (Kuhačeva 9), potom na mrežnim stranicama Grada Osijeka (wwww.osijek.hr) te u informacijskom sustavu prostornog uređenje (www.mgipu.hr).

  Javno izlaganje radi obrazloženja rješenja prijedloga plana najavljeno je za idući tjedan, u četvrtak, 12. siječnja, u 13 sati, u velikoj vijećnici gradske uprave.

  Pisane prijedloge i primjedbe u vezi s prijedlogom rješenja moguće je Upravnom odjelu za urbanizam dostaviti do 23. siječnja, do kada traje javna rasprava. Dodajmo da će u isto vrijeme trajati i javna rasprava o prijedlozima izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Osijeka. Urbanističko je rješenje uređenja središta sastavni dio GUP-a.

  Nakon tih rasprava konačni prijedlozi naći će se pred vijećnicima, vrlo vjerojatno novog saziva, Gradskog vijeća, koje će odlučiti o njihovu usvajanju.

  D. Kuštro

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izložbe, koncerti, predstave, predavanja, radionice, projekcije i stručna vodstva kojima se odaje počast bogatoj tradiciji secesije

  Festival secesije u Osijeku

  Cilj je projekta sanacija i zatvaranje neusklađenog odlagališta „Nemetin“ čime će se pridonijeti sprječavanju potencijalnih negativnih učinaka odlagališta na okoliš i ljudsko zdravlje, odnosno zaštiti podzemnih i površinskih voda, smanjenju emisija stakleničkih plinova te zaštiti i očuvanju prirodnog okoliša.

  Sanira se i zatvara odlagalište neopasnog otpada Nemetin

  U glasovanju su sudjelovali svi zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja

  Goran Ivanišević dobio najviše glasova teniskih fanova za Tenisku kuću slavnih