Arhiva

Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

U vojarni u Požegi počela obuka vrhunskih sportaša Mateja Vidovića i Eliasa Kolege na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

    Objavljeno 04.06.2019
    Lucija Tokić

    U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu „Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi, u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. godine počela je obuka 8. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

    Služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je dva ročnika.

    Dragovoljnom vojnom osposobljavanju pristupili su vrhunski sportaši Matej Vidović i Elias Kolega (alpsko skijanje).

    Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja.

    Prvo razdoblje traje dvanaest dana, a usredotočeno je na prilagodbu ročnika vojnom okružju. Ovo razdoblje ujedno je i glavno razdoblje koje obuhvaća zadaće iz slijedećih programskih područja: rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba. Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 17. lipnja 2019. godine.

    Drugo razdoblje traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima, te otpust.

    foto: MORH

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!