Arhiva

Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

U vojarni u Požegi počela obuka vrhunskih sportaša Mateja Vidovića i Eliasa Kolege na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

  Objavljeno 04.06.2019
  Lucija Tokić

  U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu „Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi, u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. godine počela je obuka 8. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

  Služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je dva ročnika.

  Dragovoljnom vojnom osposobljavanju pristupili su vrhunski sportaši Matej Vidović i Elias Kolega (alpsko skijanje).

  Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja.

  Prvo razdoblje traje dvanaest dana, a usredotočeno je na prilagodbu ročnika vojnom okružju. Ovo razdoblje ujedno je i glavno razdoblje koje obuhvaća zadaće iz slijedećih programskih područja: rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba. Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 17. lipnja 2019. godine.

  Drugo razdoblje traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima, te otpust.

  foto: MORH

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U glasovanju su sudjelovali svi zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja

  Goran Ivanišević dobio najviše glasova teniskih fanova za Tenisku kuću slavnih

  Boris Piližota je prvi dogradonačelnik, ali nije prva dama ;)

  ‘Selfie’ prve dame Hrvatske i prve dame Osijeka! Anušić im ‘ispao iz kadra’

  Požega je upitao kako je moguće da i dalje, u uvjetima kada nas Vlada uvjerava da je ekonomska situacija u državi stabilizirana, zaposlenost u rastu, a nezaposlenost u padu, radne snage sve više nedostaje, a ljudi i dalje iseljavaju?

  Most NL: „Koliko kuna iznosi potrošačka košarica danas u Hrvatskoj – mogu li građani sa svojim plaćama normalno živjeti?”