KULTURA

Vrijeme se ‘poigralo’ i s DunavArt Festivalom

Zbog najavljenog lošeg vremena za petak, program DunavArt Festivala u Batini se sa petka prebacuje na nedjelju, 1. srpnja ...

Objavljeno 29.06.2018
Alan Srčnik

Nakon veoma uspješnog prvog dijela DunavArt Festivala u Vukovaru i Erdutu, nadolazeći vikend donosi nastavak bogatog programa u Batini i Iloku. Ali …

Zbog najavljenog lošeg vremena za petak, program DunavArt Festivala u Batini se sa petka prebacuje na nedjelju, 1. srpnja.

DUNAVART FESTIVAL

U Batini će posjetitelji u subotu, 30. lipnja od 18 sati, svoje nepce moći ugodno iznenaditi bogatom ponudom vina i jela na Festivalu „tista“ gdje će se na moderan način prezentirati tradicionalna domaća šokačka gastronomija uz goste iz Mađarske i Vojvodine.

BATINA

Istog dana odličnu glazbu koja odgovara vinima Baranje čast odabrati dobiva DJ Umbo nakon kojeg posjetitelje od 21 sat, uz vruće salsa ritmove, zabavlja grupa Cubismo.

Program u nedjelju, 1. srpnja započinje u 16 sati „Poezijom u čaši“ i bogatom ponudom „Vina s Dunava“, a s početkom u 18 sati, posjetitelje očekuje koncert kraljice sevdaha, Amire Medunjanin, nakon koje zabavu nastavljamo uz deejayMillya.

Organizatori su posjetiteljima omogućili i besplatan prijevoz autobusom iz Osijek do Batine, po slijedećem rasporedu:

Subota, 30. lipnja: Polasci Osijek (Gajev trg) – Batina, Baranja: 18:20 h i 20.00 h; Polasci Batina, Baranja – Osijek (Gajev trg): 23.10 h i 00.40 h.

Nedjelja, 1. srpnja: Polasci Osijek (Gajev trg) – Batina, Baranja: 15.50 h i 17.00 h; Polasci Batina, Baranja – Osijek (Gajev trg): 20.10 h i 22.40 h.

ILOK

U Iloku festival započinje u petak, 29. lipnja od 20 sati uz Poeziju o Dunavu i degustaciju tradicionalnih jela i vina s Dunava.

Glazbeni program će u petak upotpuniti The Frajle, dok je u subotu, 30. lipnja pozornica rezervirana za Scharf Club Swing Quintet, s kojima je dobar provod zagarantiran.

U sklopu festivala će se u subotu obilježiti Međunarodni dan Dunava memorijalnom utrkom čikala i dodjelom nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja.

Ulaz na DunavArt festival je besplatan za posjetitelje, tako da se ovakvu priliku ne isplati propustiti.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prošlogodišnje prvo izdanje DunavArt Festivala je okupilo više od 10.000 posjetitelja

Drugo izdanje DunavArt Festivala

DunavArt Festival relativno je mladi festival koji okuplja ljubitelje glazbe, vina, i hrane s Podunavskog područja, ali i način odavanja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black