ŽIVOT

Vrkić daje bon za udžbenik iz informatike – ili školski pribor, ako ste ga već kupili

Javlja gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić putem svojeg Facebook profila ...

Objavljeno 04.10.2018
Alan Srčnik

– Cijenjeni roditelji osnovnoškolaca, obavješćujem vas kako će vam Grad Osijek dodijeliti vrijednosni bon, s kojim ćete u bilo kojoj osječkoj knjižari moći kupiti informatički udžbenik. A ako ste već kupili spomenuti udžbenik, vrijednosni bon moći ćete iskoristiti za kupnju školskoga pribora – napisao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić na svojoj Facebook stranici dodajući …

– Više detalja pročitajte u objavi Grada Osijeka …

OBJAVA

Školske 2014./2015. Grad Osijek kupio je udžbenike svim učenicima osječkih osnovnih škola, a svake sljedeće školske godine dokupljivao je dodatne uslijed naraštajnog manjka, dok su roditelji kupovali potrebne radne bilježnice i radne udžbenike. Grad Osijek i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u cijelosti su pokrili ove troškove svim roditeljima učenika iz socijalno ugroženih obitelji.

Grad Osijek proveo je postupak nabave udžbenika uslijed naraštajnog manjka i u srpnju 2018., ali nije mogao pribaviti udžbenike iz Informatike jer još nisu bili tiskani. Budući da je tisak okončan tek početkom rujna, Gradska uprava odlučila ga je nabaviti naknadno za sve učenike s područja Grada.
Prema podatcima koje su dostavile osječke osnovne škole, radi se o 2929 učenika kojima će se iz Proračuna Grada kupiti udžbenik Informatike.

Grad Osijek će roditeljima učenika dodijeliti vrijednosni bon u iznosu od 60 kuna s kojim će u bilo kojoj osječkoj knjižari moći kupiti informatički udžbenik, a ako ga je roditelj već kupio, bon će moći iskoristiti za kupnju školskoga pribora. Vrijednosni bonovi bit će podijeljeni u školama.

Foto: Facebook (Ivan Vrkić)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja