GOSPODARSTVO

Vrkić i Pavo: Osijek i Pečuh za bolju prometnu povezanost

Vratiti povezanost na razinu prije 30-40 godina - veli Vrkić

  Objavljeno 13.09.2018
  Alan Srčnik

  Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je nakon sastanka s gradonačelnikom Pečuha Zsoltom Pavom kako prometnu povezanost Osijeka i toga mađarskoga grada treba vratiti na razinu prije 30-40 godina, kada su ti gradovi bili dobro povezani željezničkim i autobusnim prijevozom – piše Nacionalni portal, prenoseći Hina-u.

  Kako je rekao Vrkić, gradski će čelnici, radi ostvarenja tog cilja, kontaktirati mjerodavne županijske i državne vlasti.

  Dvojica gradonačelnika sastala su se u povodu 45. obljetnice prijateljstva Osijeka i Pečuha.

  “Dogovorili smo se da zajedno sa županijama – mađarskom Županijom Baranjom i Osječko-baranjskom županijom, uz pomoć dvojice župana, uputimo zajedničko pismo našim vladama i potaknemo ih da se poradi na boljoj prometnoj povezanosti”, rekao je Vrkić.

  Dodao je da su gradovi, pokaže li se da za prometno povezivanje željeznicom i autobusima nema dovoljno komercijalnog interesa, to spremni subvencionirati.

  Vrkić je istaknuo kako je bilo riječi i o mogućnostima gospodarske suradnje te razmjeni iskustava i suradnji dvaju gradova kad je riječ o gospodarskim zonama i poticanju poduzetništva.

  Gradonačelnik Pečuha Zsolt Pava izvijestio je kako će gradnja dionice autoceste M6 od Mohača do hrvatske granice početi u lipnju 2019., te da se u prvom tromjesečju 2020. očekuje početak gradnje ceste Barcs – Virovitica. Najavio je da će se uskoro održati Gospodarski stol u Pečuhu na kojemu će se razgovarati o mogućnostima gospodarske suradnje dvaju gradova.

  “Kad je riječ o turizmu, podupiremo specifičnu ideju, a to je da mladi u što ranijoj dobi posjećuju gradove prijatelje, dakle djeca iz Osijeka Pečuh, a djeca iz Pečuha Osijek kako bi se upoznali s tim gradovima i na taj način u svoje obitelji i širu zajednicu prenijeli interes za drugi grad i regiju kako bi se gradovi još više povezali“, rekao je Zsolt Pava.

  Nakon sastanka dvojica gradonačelnika bili su u osječkome Muzeju Slavonije na otvorenju izložbe fotografija “Lica Osijeka” mađarske grupe “Focus”.

   

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Sadržaji ovog Centra će promovirati sve turističke atrakcije istoka Hrvatske... :)

  VIDEO: Vrkić na Facebooku pokazao kako će izgledati budući Centar za posjetitelje Tvrđa

  Budući Centar za posjetitelje nalazit će se u sjeveroistočnom dijelu kod križanja Trpimirove ceste i Europske avenije. Staru austro-ugarsku konjušarnicu preuredit će Više…

  Zajednički izazovi u gospodarstvu ujedno su i prilika za zajednički napredak... :)

  Gospodarska suradnja triju država

  U organizaciji Županije Baranya jučer je u Pečuhu održan gospodarski forum pod nazivom „Baranya business forum“ na kojem su sudjelovali Više…

  Dva reciklažna dvorišta "Gornji grad" i "Retfala" počela su se graditi u Osijeku

  U Osijeku počela izgradnja dva reciklažna dvorišta

  Dva reciklažna dvorišta “Gornji grad” i “Retfala” počela su se graditi u utorak u Osijeku gdje je ministar zaštite okoliša i energetike Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Udahnuli nekoliko puta, restartirali računalo ... a onda?

  PC anarhija – što kada vas računalo ne sluša?

  Kako to već biva kad ste roditelj - i za Uskrs darivate djecu tj. kupujete igračke koje nosi zec :D

  Što pokloniti našim najdražima za Uskrs? Mi znamo!

  Eon Lighting ima sve potrebne mogućnosti osvjetljenja

  Novootvorena trgovina EON Lighting u Mallu Osijek