ŽIVOT

Vulin čestitao dobitnicama nagrada iz područja tehničke kulture „Faust Vrančić“

„Radite važnu stvar u području STEM-a, području tehničke kulture što je izuzetno bitno za tržište rada i gospodarstvo, posebno me raduje što svake subote u Domu tehnike u Tvrđi održavate radionice s učenicima"

Objavljeno 11.02.2022
Ivona Amidžić

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin primio je u prostorijama Grada Osijeka dobitnice i predstavnike Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka te im tom prigodom čestitao na priznanjima za njihov rad odnosno na državnim nagradama tehničke kulture „Faust Vrančić“ koja dolaze u Grad Osijek odnosno Osječko-baranjsku županiju.

Dobitnica ove državne nagrade za životno djelo je umirovljena profesorica matematike i informatike Snježana Barabaš Seršić, dok su među laureatima godišnjih nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture profesorica matematike i fizike Jasmina Alilović i profesorica razredne nastave Željka Krizmanić.

Vulin je u uvodu istaknuo zahvalu na svemu što rade članovi ZTK-a Grada Osijeka na čelu s predsjednikom Antunom Šikićem.

„Radite važnu stvar u području STEM-a, području tehničke kulture što je izuzetno bitno za tržište rada i gospodarstvo. Posebno me raduje što svake subote u Domu tehnike u Tvrđi održavate radionice s učenicima gdje svakog vikenda oko 160 učenika aktivno provodi svoje vrijeme, a pri tome stječu znanja koja u njima pobuđuju interes u području tehničke kulture, tim više, jer je Osijek prepoznati kao središte IT industrije u Hrvatskoj i šire. Želimo u tome biti što bolji, a vi za to stvarate preduvjete. Hvala vam na tome i Grad Osijek će vam i dalje biti partner”, rekao je Vulin.

Dobitnica nagrade za životno djelo Snježana Barabaš Seršić osvrnula se na svoj minuli rad te naglasila važnost tehničkog odgoja za djecu kroz obrazovanje.

„To je rad punih 40 godina, kombinacija vlastitog rada i onog što im mi možemo pružiti. Mi smo djecu motivirali, pružali im literaturu i sve ono što im, inače, nije bilo dostupno. Tehničku kulturu ne smijemo zapustit jer je izuzetno važna kako za učenike odnosno njihovo buduće pozicioniranje na tržištu rada tako i za sveukupan gospodarski razvoj naše zajednice“, rekla je.

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić“ dodjeljuje se pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture, a godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama. Prošle godine zbog pandemije nije bilo službenog primanja nego je to upriličeno ove godine.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj ovog dvodnevnog sajma (27. i 28. listopada) je poticanje interesa djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, pa je namijenjen svima zainteresiranima, od početnika koji će se tek odvažiti za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren Sajam Tehnicoolum 2023.

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka danas (27. listopada Više…

Dokazano je da čak 95% komaraca u naseljena područja Grada Osijeka dolazi s poplavnih područja te struka kaže da je bolje i učinkovitije boriti se s komarcima na mjestima gdje oni nastaju

Vulin: Prvi puta od hrvatske samostalnosti ćemo larvicidno tretirati poplavna područja koja okružuju Grad Osijek

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ izv. prof. dr. sc. Nataša Turić izvijestila je kako su Gradu Osijeku izdane Više…

Odluka o darivanju donesena je nakon godišnje revizije na temelju analitike vožnje, odnosa prema putnicima, vožnje bez prometnih prekršaja, sigurnosti vožnje, urednosti vozila, ali i na temelju odnosa prema kolegama

Osječki taxi nagradio najbolje vozače u 2022. godini

Osječki taxi  je jučer u svojim prostorijama održao darivanje najboljih vozača u 2022. godini. Nagrađeno je ukupno 20 vozača. Trojica Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje