SPORT

Wimbledon: Donna Vekić bez četvrtfinala

Veselili smo se, radovali, pratili svakirezultat i objavu naše Osječanke, a onda je čarolija stala. Ipak, čestitamo ...

    Objavljeno 10.07.2018
    Alan Srčnik

    Veselili smo se, radovali, pratili svaki rezultat i objavu naše Osječanke, a onda je čarolija stala. Ipak, čestitamo … Jer, Donna je stigla do drugog tjedna Grand slama – i to ne bilo kojeg, već Wimbledona.

    POSLJEDNJA NAŠA U WIMBLEDONU

    Posljednja hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Wimbledonu, Osječanka Donna Vekić, ostala je bez plasmana u četvrtfinale. U ponedjeljak ju je u osmini finala pobijedila Njemica Julia Goerges sa 6-3, 6-2.

    Do dvoboja s 29-godišnjom Njemicom Vekić nije izgubila nijedan set u turniru. Bila je vodeća tenisačica po iskorištenosti prvog servisa.

    Ali u ponedjeljak nije bila na razini koju je pokazala u pobjedama nad Sloane Stephens, Rebeccom Peterson i Yaninom Wickmayer.

    DONNA IMALA DEVET PRILIKA ZA BREAK

    Za razliku od Goerges, koja je iskoristila po dvije prilike za ‘break’ u svakom od setova, Donna Vekić je ostala bez realizacije u svih devet situacija kad je mogla oduzeti servis suparnici.

    Za razliku od dosadašnjih mečeva u kojima je osvajala 84 % poena na prvom servisu, Osječanka je protiv Goerges osvojila svega 62 % što nije bilo dovoljno za ravnopravnu borbu s 13. tenisačicom svijeta.

    Julia Goerges je u šestom pokušaju prvi put izborila mjesto u četvrtfinalu Grand Slam turnira, u kojem će joj suparnica biti Nizozemka Kiki Bertens.

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    Nakon uspješnog prvog izdanja 2020. godine i potpuno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja, koje je zbog izazovnog razdoblja i zdravstvene sigurnosti bio odgođen, vrijeme je da se tenis vrati među ljude

    Premier Tennis Show se vraća u Osijek na inicijativu Donne Vekić

    Inicijativa tenisačice i reprezentativke Donne Vekić, koja je zajedno s obitelji u izazovnom razdoblju u lipnju 2020. pokrenula projekt pod Više…

    Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je treći trofej u karijeri

    Donna Vekić osvojila WTA titulu u Courmayeuru

    Hrvatska tenisačica, Osječanka Donna Vekić osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeuru. Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama