ŽIVOT

WineOs donosi još jedan atraktivan cooking show

Odličan turistički potencijal grada Osijeka sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOs s vrhunskim chefovima i gastronomskim delicijama

Objavljeno 22.01.2022
Darija Kovačić

Sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja „WineOS“ održat će se 28. i 29. siječnja u osječkoj dvorani „Gradski vrt“. Na više od 1900 četvornih metara i 90 izlagačkih mjesta s preko stotinu izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, posjetitelje ponovno očekuje i bogat gastronomski program.

Tijekom dva dana sajma na pozornici će se u sklopu „Cooking Showa“ izmijeniti ukupno pet kuhara iz Osijeka i okolice, chefova čije su specijalitete dosad mnogi probali, ali možda nisu znali tko stoji iza tih delicija svojim imenom i znanjem. Upravo je brendiranje sjajnih znalaca jedan od ciljeva održavanja „Cooking Showa“.

Prvog dana „WineOS-a“, u petak 28. siječnja, svoje će vještine nazočnima prezentirati Tomica Đukić i Igor Vlatković. Đukić, Osječanima poznat kao dugogodišnji chef restorana „Zimska luka“ i hrvatske nogometne reprezentacije, a danas voditelj kuhinje u osječkom KBC-a, odlučio je pripremati specijalitet od riječne ribe. O čemu je točno riječ bit će iznenađenje za sve one koji će u petak biti u dvorani. Nakon njega na pozornicu dolazi Vlatković, glavni chef poznatog baranjskog restorana „Citadela“. U skladu s trendom kojeg promoviraju u tom ugostiteljskom objektu, Vlatković će pripremiti specijalitet od mesa podolca, baranjskog goveda kojeg u „Citadeli“ sami uzgajaju.

U subotu nas očekuju tri kuhara: Saša Vojnović, Mateo Meković i Nebojša Rajković. Vojnović, koji se svojim sugrađanima predstavio na prethodnom izdanju „WineOS-a“ 2020. godine, u međuvremenu se s Kvarnera vratio u rodni Osijek te preuzeo glavnu ulogu u restoranu hotela „Lug“. On će na pozornici pripremiti jelo od riječne ribe. Meković, mladi i talentirani chef restorana „Waldinger“, odlučio se za meso crne svinje što će, vjerujemo, razveseliti goste u blizini pozornice koji će imati prigodu isprobati zanimljiv specijalitet. Rajković je veliki ljubitelj i specijalist za jela od divljači te će se upravo kroz specijalitet od divljači glavni chef „Čingi – Lingija“ predstaviti osječkoj publici koja ga je već dobro upoznala kroz meni spomenutog restorana.

Osim showa na pozornici, posjetitelji „WineOS-a“ imat će prigodu isprobati i razne domaće delicije na izlagačkim mjestima malih i velikih proizvođača. Među izlagačima će biti i Ugostiteljsko – turistička škola iz Osijeka čiji će učenici pomagati u realizaciji programa sajma i time stjecati važna iskustva u praktičnom radu na velikim događajima. Na štandu škole goste će također dočekati razna ukusna iznenađenja.

U gastronomskom dijelu programa valja izdvojiti i gala večeru koja se vraća u program „WineOS-a“. Mnogi će biti razočarani informacijom da je sve popunjeno, no oni koji su na vrijeme osigurali mjesto moći će uživati u vrhunskom spoju hrane i vina. Večera je na rasporedu dan prije početka sajma, 27. siječnja, u restoranu „Waldinger“. Za tu prigodu angažiran je naš poznati chef Goran Kočiš koji je priredio privlačan meni. Riječ je o šest sljedova vrhunskih zalogaja koje će pratiti isto toliko vina iz vinarija: „Krauthaker“, „Belje“, „Iločki podrumi“, „Apolitico“, „Kalazić“ i „Erdutski vinogradi“.

Podsjećamo kako će se sajam oba dana u dvorani „Gradski vrt“ održavati od 15 do 21 sat. U dvoranu će se moći ući samo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan festivalski dan. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu.

Svi koji nemaju COVID potvrdu, a žele posjetiti WineOS, moći će obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića, u ulici Stjepana Radića 54, po povlaštenoj cijeni od 50 kuna. Ordinacija će 28. siječnja raditi od 8 do 15, a 29. siječnja od 8 do 12 sati.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vinogradi Nuić smješteni su u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka, Blatina i Trnjak

Četvrtak u Wine&Friends uz vinariju Nuić

Nakon oduševljenja kojeg su izazvali na WineOs-u, morali smo ih imati u našoj ponudi, ali i u gostima, kažu organizatori Više…

Najveća i najznačajnija vinska manifestacija na istoku Hrvatske još se jednom nametnula kao sajam koji postavlja trendove i standarde, ne samo u Osijeku i okolici

[FOTO] Deseti WineOS nadmašio očekivanja

Proteklog vikenda, u petak 10. i subotu 11. siječnja, deseti WineOS by Graševina Croatica privukao je velik broj izlagača, poslovnih Više…

Predsjednik Udruge Dekanter Boris Ociš, u ime organizatora, WineOs-a istaknuo je kako ove godine bilježe rast broja izlagača od dvadesetak posto

[FOTO] Jubilarno deseto izdanje WineOs oduševilo posjetitelje

Deseto izdanje WineOS-a by Graševina Croatica otvoreno je u petak, 10. siječnja 2025. godine u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cilj događaja je kroz sport i zajedništvo promicati važnost mentalnog zdravlja, poticati razgovor o njemu te rušiti stigmu koja ga često prati

Održana utrka “Trčimo za mentalno zdravlje”

Utrka nije samo sportski događaj, već poziv na buđenje društvene svijesti. Svaki korak sudionika podsjetnik je da nestala djeca nikada ne smiju biti zaboravljena

Još pet dana za prijavu na utrku Find Me 2025: Trčimo za nestalu djecu

Na izložbi će biti predstavljeno preko 300 inovacija i tehnoloških noviteta iz 30 zemalja svijeta

ARCA – Stotine inovacija stiže u Hrvatsku! Jeste li spremni pogledati što nam donosi budućnost?