ŽIVOT

WineOs donosi još jedan atraktivan cooking show

Odličan turistički potencijal grada Osijeka sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOs s vrhunskim chefovima i gastronomskim delicijama

Objavljeno 22.01.2022
Darija Kovačić

Sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja „WineOS“ održat će se 28. i 29. siječnja u osječkoj dvorani „Gradski vrt“. Na više od 1900 četvornih metara i 90 izlagačkih mjesta s preko stotinu izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, posjetitelje ponovno očekuje i bogat gastronomski program.

Tijekom dva dana sajma na pozornici će se u sklopu „Cooking Showa“ izmijeniti ukupno pet kuhara iz Osijeka i okolice, chefova čije su specijalitete dosad mnogi probali, ali možda nisu znali tko stoji iza tih delicija svojim imenom i znanjem. Upravo je brendiranje sjajnih znalaca jedan od ciljeva održavanja „Cooking Showa“.

Prvog dana „WineOS-a“, u petak 28. siječnja, svoje će vještine nazočnima prezentirati Tomica Đukić i Igor Vlatković. Đukić, Osječanima poznat kao dugogodišnji chef restorana „Zimska luka“ i hrvatske nogometne reprezentacije, a danas voditelj kuhinje u osječkom KBC-a, odlučio je pripremati specijalitet od riječne ribe. O čemu je točno riječ bit će iznenađenje za sve one koji će u petak biti u dvorani. Nakon njega na pozornicu dolazi Vlatković, glavni chef poznatog baranjskog restorana „Citadela“. U skladu s trendom kojeg promoviraju u tom ugostiteljskom objektu, Vlatković će pripremiti specijalitet od mesa podolca, baranjskog goveda kojeg u „Citadeli“ sami uzgajaju.

U subotu nas očekuju tri kuhara: Saša Vojnović, Mateo Meković i Nebojša Rajković. Vojnović, koji se svojim sugrađanima predstavio na prethodnom izdanju „WineOS-a“ 2020. godine, u međuvremenu se s Kvarnera vratio u rodni Osijek te preuzeo glavnu ulogu u restoranu hotela „Lug“. On će na pozornici pripremiti jelo od riječne ribe. Meković, mladi i talentirani chef restorana „Waldinger“, odlučio se za meso crne svinje što će, vjerujemo, razveseliti goste u blizini pozornice koji će imati prigodu isprobati zanimljiv specijalitet. Rajković je veliki ljubitelj i specijalist za jela od divljači te će se upravo kroz specijalitet od divljači glavni chef „Čingi – Lingija“ predstaviti osječkoj publici koja ga je već dobro upoznala kroz meni spomenutog restorana.

Osim showa na pozornici, posjetitelji „WineOS-a“ imat će prigodu isprobati i razne domaće delicije na izlagačkim mjestima malih i velikih proizvođača. Među izlagačima će biti i Ugostiteljsko – turistička škola iz Osijeka čiji će učenici pomagati u realizaciji programa sajma i time stjecati važna iskustva u praktičnom radu na velikim događajima. Na štandu škole goste će također dočekati razna ukusna iznenađenja.

U gastronomskom dijelu programa valja izdvojiti i gala večeru koja se vraća u program „WineOS-a“. Mnogi će biti razočarani informacijom da je sve popunjeno, no oni koji su na vrijeme osigurali mjesto moći će uživati u vrhunskom spoju hrane i vina. Večera je na rasporedu dan prije početka sajma, 27. siječnja, u restoranu „Waldinger“. Za tu prigodu angažiran je naš poznati chef Goran Kočiš koji je priredio privlačan meni. Riječ je o šest sljedova vrhunskih zalogaja koje će pratiti isto toliko vina iz vinarija: „Krauthaker“, „Belje“, „Iločki podrumi“, „Apolitico“, „Kalazić“ i „Erdutski vinogradi“.

Podsjećamo kako će se sajam oba dana u dvorani „Gradski vrt“ održavati od 15 do 21 sat. U dvoranu će se moći ući samo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan festivalski dan. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu.

Svi koji nemaju COVID potvrdu, a žele posjetiti WineOS, moći će obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića, u ulici Stjepana Radića 54, po povlaštenoj cijeni od 50 kuna. Ordinacija će 28. siječnja raditi od 8 do 15, a 29. siječnja od 8 do 12 sati.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Najveća i najznačajnija vinska manifestacija na istoku Hrvatske još se jednom nametnula kao sajam koji postavlja trendove i standarde, ne samo u Osijeku i okolici

[FOTO] Deseti WineOS nadmašio očekivanja

Proteklog vikenda, u petak 10. i subotu 11. siječnja, deseti WineOS by Graševina Croatica privukao je velik broj izlagača, poslovnih Više…

Predsjednik Udruge Dekanter Boris Ociš, u ime organizatora, WineOs-a istaknuo je kako ove godine bilježe rast broja izlagača od dvadesetak posto

[FOTO] Jubilarno deseto izdanje WineOs oduševilo posjetitelje

Deseto izdanje WineOS-a by Graševina Croatica otvoreno je u petak, 10. siječnja 2025. godine u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, a Više…

Jubilarno deseto izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja donijet će dosad najviše izlagača te ponuditi puno poslovnih prilika izlagačima i puno zabave nazočnim posjetiteljima

Sve je spremno za deseti WineOS

Predstojećeg vikenda, u petak 10. i subotu 11. siječnja, u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije u Osijeku očekuje nas Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Slavonija je upravo po svojim delicijama poput slanine i kobasice najprepoznatljivija u domovini, ali i izvan nje, a pečenje slanine na ražnju zimi, još kada snijeg zabijeli, u šumi, stari je običaj naših predaka

[NAJAVA] 3. Slaninijada u Josipovcu

Godišnje ova bolest pogađa više od 12.000 osoba, a oko 5.000 oboljenja ima fatalni ishod, a od toga čak 3.000 su žene

[FOTO] “Žene u crvenom” i – kako prevenirati moždani udar!?

Smješten u Čepinu, pokraj Osijeka, usred netaknute prirode, hotel Materra pruža jedinstvenu kombinaciju mira, luksuza i vrhunske udobnosti

Jedan od najbolje ocijenjenih hotela u Europi nalazi se pokraj Osijeka