ŽIVOT

WMO bira najbolju meteorološku fotografiju

Svjetska meteorološka organizacija raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru za 2020.

Objavljeno 15.07.2019
Ivona Amidžić

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru WMO-a za 2020.

WMO očekuju kvalitetne i umjetničke fotografije koje dočaravanju zadivljujuće ljepote i snage vremena i našeg okoliša. Na natječaj su dobrodošle i fotografije koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. „Klima i voda“.

U WMO-u se nadaju se da će ovaj natječaj biti najbrojniji i najbolji do sada jer sljedeće godine WMO slavi 70 godina od osnutka.

Svi zainteresirani samostalno prijavljuju svoje radove direktno na stranicama WMO-a sve do 15. kolovoza 2019., dok će rezultati natječaja biti objavljeni 16. rujna 2019. Kao agencija UN-a WMO želi u kalendaru postići geografsku zastupljenost svih regija na Zemlji.

Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru. Ako je fotografija objavljena na privatnim profilima na društvenim mrežama potrebno je istu označiti s #WMOphoto.

Fotografije autora iz Hrvatske već su godinama prisutne u WMO kalendaru i Hrvatska je zemlja iz koje na natječaj WMO-a dolazi izuzetno velik broj fotografija. Stoga je DHMZ prošle godine iz WMO-ovog albuma Hrvatska (zbirke fotografija snimljenih u Hrvatskoj i pristiglih na natječaj za kalendar WMO 2019.) napravio izbor svojih 13 veličanstvenih i publicirao ih u DHMZ kalendaru za 2019.

Dodatne informacije s propozicijama natječaja dostupne su ovdje, a prijava za natječaj ovdje.

Kod prijave fotografija nemojte zaboraviti kratki opis te navesti mjesto gdje je fotografija snimljena.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku, ... Osvojite ulaznice i saznajte kako ih to naučiti :)

Dijelimo dvije ulaznice za predavanje Socijalizacija i habituacija pasa!

Psi su omiljeni kućni ljubimci. Kako bi udovoljili ulozi koja im je namijenjena u ljudskoj obitelj, potrebno im je učenje Više…

Otvoren natječaj za demo bendove

4. Osječka Moto Gitarijada 2019.

U sklopu 18. moto susreta te povodom 45. obljetnice Motokluba Osijek otvoren je natječaj za demo bendove za 4. Osječku Više…

'U dobru i zlu , od danas do zauvijek' - napisala je na svojem Instagram profilu.

Svadba kao iz bajke: Maja Šuput je od sada Tatarinova

Napokon je došao i taj dan – Maja je poznata po tome kako godinama svima uljepšava ovaj, jedan od najvažnijih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Radionica “Srdačno, hrana”

Pronađena je prisutnost tvari koja zagađuje okoliš, izaziva tumore u testiranju na laboratorijskim životinjama, a smatra se da je kancerogena i za ljude

Peptoran i Gastrobel se povlače iz prodaje zbog nedozvoljenih sastojaka

Svi će vrlo brzo ponovno moći posjetiti svoje omiljeno ledeno odredište...

Klizalište na Sokolu uskoro otvara svoja vrata klizačima!