ŽIVOT

WMO bira najbolju meteorološku fotografiju

Svjetska meteorološka organizacija raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru za 2020.

Objavljeno 15.07.2019
Ivona Amidžić

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru WMO-a za 2020.

WMO očekuju kvalitetne i umjetničke fotografije koje dočaravanju zadivljujuće ljepote i snage vremena i našeg okoliša. Na natječaj su dobrodošle i fotografije koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. „Klima i voda“.

U WMO-u se nadaju se da će ovaj natječaj biti najbrojniji i najbolji do sada jer sljedeće godine WMO slavi 70 godina od osnutka.

Svi zainteresirani samostalno prijavljuju svoje radove direktno na stranicama WMO-a sve do 15. kolovoza 2019., dok će rezultati natječaja biti objavljeni 16. rujna 2019. Kao agencija UN-a WMO želi u kalendaru postići geografsku zastupljenost svih regija na Zemlji.

Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru. Ako je fotografija objavljena na privatnim profilima na društvenim mrežama potrebno je istu označiti s #WMOphoto.

Fotografije autora iz Hrvatske već su godinama prisutne u WMO kalendaru i Hrvatska je zemlja iz koje na natječaj WMO-a dolazi izuzetno velik broj fotografija. Stoga je DHMZ prošle godine iz WMO-ovog albuma Hrvatska (zbirke fotografija snimljenih u Hrvatskoj i pristiglih na natječaj za kalendar WMO 2019.) napravio izbor svojih 13 veličanstvenih i publicirao ih u DHMZ kalendaru za 2019.

Dodatne informacije s propozicijama natječaja dostupne su ovdje, a prijava za natječaj ovdje.

Kod prijave fotografija nemojte zaboraviti kratki opis te navesti mjesto gdje je fotografija snimljena.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske - provjerite uvjete!

MUP je raspisao natječaj za upis 750 novih djelatnika/djelatnica

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini. Više…

Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku, ... Osvojite ulaznice i saznajte kako ih to naučiti :)

Dijelimo dvije ulaznice za predavanje Socijalizacija i habituacija pasa!

Psi su omiljeni kućni ljubimci. Kako bi udovoljili ulozi koja im je namijenjena u ljudskoj obitelj, potrebno im je učenje Više…

Otvoren natječaj za demo bendove

4. Osječka Moto Gitarijada 2019.

U sklopu 18. moto susreta te povodom 45. obljetnice Motokluba Osijek otvoren je natječaj za demo bendove za 4. Osječku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Igračke služe kao vizualni podsjetnik za održavanje distance, ali i kako se ne bi osjećali usamljeno dok objeduju sami

(FOTO) Originalna ideja: Restoran za stolove posjeo plišane igračke!

Čak ni u vrijeme pandemije virusa COVID-19 nisu prestali brinuti o svojih 3.500 štićenika

Osječka udruga “Rijeka ljubavi” slavi deveti rođendan

Djeca bi trebala nositi bilježnicu s upisanom vrijednosti temperature koju bi roditelj izmjerio svaki dan prije polaska u školu...

HZJZ objavio posebne savjete za roditelje čija djeca ponovno kreću u školu i vrtić