SPORT

Wow! Završena prva faza radova na Pampasu!

Izgradnja novog stadiona i Kampa NK Osijeka napreduje iz dana u dan... Dovođenje materijala možda se činilo kao jednostavan posao, ali ni najmanje nije bio!

  Objavljeno 29.11.2018
  Antonela Verković

  Kao da je jučer bilo razdoblje kad smo najavljivali da izgradnja stadiona tek dobiva građevinske dozvole, a sada su prve faze radova već završene!

  A kad se izgradi do kraja, ”više ništa neće biti kao prije” – naveli su iz NK Osijeka…

  To se odnosi na višemjesečno nasipavanje terena miješanim kamenim materijalom, u prosjeku jedan metar u odnosu na prethodno uređenu i poravnatu površinu na svih 15,37 hektara zemljišta.

  ”Spominjali smo u više navrata kako su brojni kamioni svakodnevno dovozili materijal, a iako se to mnogima čini kao najlakši dio posla u cijelome projektu, spomenut ćemo jedan detalj koji ipak svjedoči o kompleksnosti dosad odrađenog posla…” – piše NK Osijek.

  NE SMIJE BITI NI CENTIMETAR ODSTUPANJA

  Naime, odstupanje od samo jednog centimetra na bilo kojem dijelu zemljišta kada je riječ o spomenutom nasipavanju, nužno bi zahtijevalo i novih 1.500 kubičnih metara materijala.

  Kada bi se to krajnje pojednostavilo brojem kamiona, za taj jedan, jedini centimetar moralo bi ih se napuniti i dovesti – još 80 – nastavlja NK Osijek…

  U idućoj fazi slijedi bušenje za temeljnu konstrukciju tzv „pilota“ kojih će biti oko tisuću komada. Ti bi radovi trebali biti završeni do proljeća iduće godine kada će, s ljepšim vremenom, započeti onaj dio projekta koji se odnosi na građevinsku infrastrukturu. Tada će to zasigurno biti i vidljivije, a time i zanimljivije javnosti.

  U zaključku, sve se odvija planiranom dinamikom!

  PROBLEMI SU BRZO OTKLONJENI

  Na Pampasu je učestalo i glavni klupski direktor Igor Galić koji praktički na dnevnoj bazi prati sve što se događa.

  Završen je prvi dio vrlo opsežnih radova. Imali smo određenih poteškoća na početku, ali smo sve uspjeli otkloniti i riješiti. Bilo je zahtjevno kao što će zasigurno biti i u nastavku. Ispričavamo se okolnim stanarima jer je tijekom ljeta bilo malo više prašine dolaskom i odlaskom kamiona, a u jesen je teško izbjeći blato. No, generalno mogu reći da nas je vrijeme do sada poslužilo, a kakav je bio intenzitet radova govori činjenica da je svake tri minute dolazio ili odlazio jedan kamion s gradilišta – istaknuo je Galić.

  FOTO: NK Osijek (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Skoro 1000 posjetitelja iz čak 47 zemalja, oko 600 natjecatelja, punih 9 dana - a sve u našem Osijeku!

  Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

  “Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem (pištolj, puška, pokretna meta) održat će se od 16. do 25. ožujka 2019. godine u Više…

  A kako će biti ove nedjelje?

  Zekić nije bio zadovoljan

  Prvi puta ove sezone Dinamo i Osijek igrali su 17. kolovoza prošle godine u Maksimiru. Osječani su u metropolu doputovali Više…

  Na videu s pressice pogledajte što kažu... :)

  NK Osijek: Predstavljena dva nova pojačanja

  U Press salonu našeg stadiona, na prigodnoj konferenciji za novinare, predstavljena su dva pojačanja tijekom zimskog prijelaznog roka. Riječ je, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Odbojkaška ligaška natjecanja stigla su do 10. kola po jakosnim skupinama

  Mursaši gostuju u Zagrebu

  Skoro 1000 posjetitelja iz čak 47 zemalja, oko 600 natjecatelja, punih 9 dana - a sve u našem Osijeku!

  Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

  A kako će biti ove nedjelje?

  Zekić nije bio zadovoljan