SPORT

Wow! Završena prva faza radova na Pampasu!

Izgradnja novog stadiona i Kampa NK Osijeka napreduje iz dana u dan... Dovođenje materijala možda se činilo kao jednostavan posao, ali ni najmanje nije bio!

    Objavljeno 29.11.2018
    Antonela Verković

    Kao da je jučer bilo razdoblje kad smo najavljivali da izgradnja stadiona tek dobiva građevinske dozvole, a sada su prve faze radova već završene!

    A kad se izgradi do kraja, ”više ništa neće biti kao prije” – naveli su iz NK Osijeka…

    To se odnosi na višemjesečno nasipavanje terena miješanim kamenim materijalom, u prosjeku jedan metar u odnosu na prethodno uređenu i poravnatu površinu na svih 15,37 hektara zemljišta.

    ”Spominjali smo u više navrata kako su brojni kamioni svakodnevno dovozili materijal, a iako se to mnogima čini kao najlakši dio posla u cijelome projektu, spomenut ćemo jedan detalj koji ipak svjedoči o kompleksnosti dosad odrađenog posla…” – piše NK Osijek.

    NE SMIJE BITI NI CENTIMETAR ODSTUPANJA

    Naime, odstupanje od samo jednog centimetra na bilo kojem dijelu zemljišta kada je riječ o spomenutom nasipavanju, nužno bi zahtijevalo i novih 1.500 kubičnih metara materijala.

    Kada bi se to krajnje pojednostavilo brojem kamiona, za taj jedan, jedini centimetar moralo bi ih se napuniti i dovesti – još 80 – nastavlja NK Osijek…

    U idućoj fazi slijedi bušenje za temeljnu konstrukciju tzv „pilota“ kojih će biti oko tisuću komada. Ti bi radovi trebali biti završeni do proljeća iduće godine kada će, s ljepšim vremenom, započeti onaj dio projekta koji se odnosi na građevinsku infrastrukturu. Tada će to zasigurno biti i vidljivije, a time i zanimljivije javnosti.

    U zaključku, sve se odvija planiranom dinamikom!

    PROBLEMI SU BRZO OTKLONJENI

    Na Pampasu je učestalo i glavni klupski direktor Igor Galić koji praktički na dnevnoj bazi prati sve što se događa.

    Završen je prvi dio vrlo opsežnih radova. Imali smo određenih poteškoća na početku, ali smo sve uspjeli otkloniti i riješiti. Bilo je zahtjevno kao što će zasigurno biti i u nastavku. Ispričavamo se okolnim stanarima jer je tijekom ljeta bilo malo više prašine dolaskom i odlaskom kamiona, a u jesen je teško izbjeći blato. No, generalno mogu reći da nas je vrijeme do sada poslužilo, a kakav je bio intenzitet radova govori činjenica da je svake tri minute dolazio ili odlazio jedan kamion s gradilišta – istaknuo je Galić.

    FOTO: NK Osijek (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    Protekla tri dana borili su se u uzbudljivim finalima, gdje su Talijani pokazali zašto su među najboljim reprezentacijama u ovome sportu

    Europsko prvenstvo u gađanju glinenih meta – Talijani unatoč kiši pokazali odličnu formu!

    Juniorski strijelci Trap discipline svoje su obaveze na Europskom prvenstvu u gađanju glinenih meta na streljani Pampas ispunili. Protekla tri Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje