OSJEČANI

Xiaomi otvorio prvi Mi Store u Osijeku

Xiaomi širi svoje poslovanje na hrvatskom tržištu otvaranjem četvrtog Mi Storea

Objavljeno 15.05.2021
Darija Kovačić

Globalni tehnološki lider Xiaomi danas je otvorio prvi Mi Store u Osijeku. Četvrti je ovo Mi Store na hrvatskom tržištu od 2018. godine kada je otvoren prvi Mi Store u Zagrebu, nakon čega su u 2020. godini otvorena dva Mi Storea, u Splitu i Rijeci. Otvaranjem Mi Storea u Osijeku Xiaomi širi svoje poslovanje i u istočnom dijelu Hrvatske, čineći na taj način dostupnost svojih proizvoda još lakšim za krajnje korisnike, a što je i prepoznato kroz iznimne rezultate koje je Xiaomi zabilježio u prvom kvartalu ove godine.

„Zadovoljstvo mi je biti dio otvorenja prvog Mi Storea u Osijeku. Ovo je četvrti Mi Store koji smo otvorili na hrvatskom tržištu, a u tom smjeru planiramo nastaviti i dalje. Naš je cilj osigurati dostupnost fantastičnih proizvoda kroz prodajna mjesta na kojima će naši kupci i Mi Fanovi imati priliku uživati u našim najnovijim pametnim telefonima i inovativnim proizvodima iz Xiaomijevog ekosustava”, naglasio je Andrew Wong, generalni menadžer Xiaomija za srednju i istočnu Europu te nordijsku regiju.

Sukladno podacima Canalysa za prvi kvartal 2021. godine Xiaomi je postigao izniman uspjeh na razini Europe – drugi jevodeći proizvođač pametnih telefona. Ujedno, postigao je i povijesne rezultate na razini srednje i istočne Europe kao i na hrvatskom tržištu na kojima je Xiaomi postao broj jedan po isporuci pametnih telefona.  Na razini srednje i istočne Europe Xiaomi je ostvario godišnji rast od 82% te 32% tržišnog udjela, a sve to duguje svojim Mi fanovima.

„Kako se pametna povezanost sve više integrira u živote ljudi, naša osnovna strategija smartphone × AIoT multiplicirat će učinak i pomoći nam da prodremo u više kućanstava i privučemo više korisnika. Želimo ostvariti svoju misiju omogućavanja svima na svijetu da uživaju u boljem životu kroz inovativnu tehnologiju, a Xiaomi je istinski lider u pametnom načinu života. Posvećeni smo ostvarenju naše misije na hrvatskom tržištu“, rekao je Andrzej Gladki, zamjenik generalng menadžera Xiaomija za srednju i istočnu Europu te nordijsku regiju.

„Otvaranje prvog Mi Storea u Osijeku, a četvrtog ukupno na hrvatskom tržištu, od strateškog je značaja za pozicioniranje  Xiaomija te ostvarenje strategije smartphone × AIoT u Hrvatskoj. Svi Mi Storeovi u Hrvatskoj strateški su poziconirani u vodećim gradovima, a primarni je razlog tome što Xiaomi želi biti na raspolaganju svojim krajnjim korisnicima, čineći svoje proizvode lako dostupnima svima. Upravo zbog toga do kraja godine planiramo veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu otvaranjem dodatnih Mi Storeova po cijeloj zemlji kako bismo ostvarili Xiaomijevu misiju Inovacije za sve na lokalnoj, hrvatskoj razini – rekao je Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Otvorenje Mi Storea realizirano je u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, Xiaomijevim distributerom na hrvatskom tržištu. „Izuzetno mi je zadovoljstvo što je svjetski lider pametnih telefona i proizvoda potrošačke elektronike otvorio svoja prva vrata u Osijeku, gradu u kojem se razvila ideja o jačanju distribucijske mreže, gradu u kojem je krenula cijela naša priča. Unatoč krizi uzrokovanoj pojavom korona virusa, s ponosom mogu reći kako je ovo već 3. Mi Store otvoren u nešto manje od godinu dana. No, ni ovo vrlo nestabilno vrijeme nije nas spriječilo da svojim korisnicima, čije potrebe budno osluškujemo, osiguramo brzu i efikasnu dostupnost Xiaomi uređaja. Vjerujem kako ćemo zahvaljujući stabilnosti naše distribucijske mreže, upornosti te odličnog partnerskog odnosa nastaviti pomicati granice, što će ujedno rezultirati i otvaranjem novih Mi Storeova diljem Hrvatske”, naglasio je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co.

 Novootvoreni Mi Store smješten je u trgovačkom centru Portanova, Svilajska ulica 31a, Osijek.

O Xiaomi Corporations

Xiaomi Corporations osnovan je 2010. godine. Izlistan je na glavnu hongkonšku burzu 9. srpnja 2018. godine (1810.HK). Xiaomi je internetska kompanija s pametnim telefonima i pametnim hardwerima koji su u svojoj srži povezani Internet of Things (IoT) platformom.

Stavljanjem jednakog naglaska na inovativnost i kvalitetu, Xiaomi kontinuirano osigurava visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi izvanredne proizvode s poštenim cijenama kako bi osigurala da svaki pojedinac u svijetu uživa u boljem standardu života kroz inovativnu tehnologiju.

Xiaomi je trenutno treći najveći svjetski brend pametnih telefona i uspostavio je vodeću svjetsku potrošačku platformu AIoT (AI + IoT) s 289,5 milijuna pametnih uređaja spojenih na svoju platformu, izuzev pametnih telefona i prijenosnika. Xiaomijevi proizvodi prisutni su na više od 90 tržišta širom svijeta. U kolovozu 2020. tvrtka se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je 46 mjesta više u odnosu na prethodnu godinu. Xiaomi je, također, zauzeo 7. mjesto među internetskim tvrtkama na popisu.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index i Hang Seng TECH Index.

 Za više informacija o Xiaomi Corporations, postjetite https://blog.mi.com/en/

Foto: Xiaomi

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Građani Osijeka (i njihovi gosti) u siječnju imaju termine za besplatno klizanje na Sokolu što uključuje besplatan ulazak te najam klizaljki

Na klizanje besplatno svake subote u siječnju!

Grad Osijek u suradnji s Klizalištem Sokol Centar, a na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ponovno osigurava da tijekom siječnja 2023. Više…

Kao završnicu programa "Osijeku s potpisom - Hrvati iz Vojvodine" u HNK Osijek održan je glazbeno - plesni koncert gostiju iz Vojvodine...

Radić: Oni su jamstvo očuvanja hrvatskog identiteta!

U petak se po prvi puta održao Dana Hrvata iz Vojvodine kroz čitav dan održala su se razna predavanja, izložbe, Više…

Državnog vrha, vatrometa i Nevere neće biti. Bit će puno Osječana kojima je ovaj most u šetnjama i bicikliranjima posljednjih devet i pol mjeseci nedostajao

Danas se otvara pješački most!

Osječki pješački most, nezaobilazan u vizuri grada, u posljednje dvije godine u potpunosti je obnovljen. Od sredine listopada prošle godine Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom