ŽIVOT

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Objavljeno 06.12.2023
Mihael Šilac

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s drugima podijeliti ono što je nama dano u izobilju.

Ova dva tjedna pa sve do 16. prosinca, između 8.00 i 16.00 sati radnim danima, možete sudjelovati u dijeljenju radosti tako što ćete doći na Evanđeosko teološko veleučilište (Cvjetkova 32) i obići veselu izložbu božićnih drvaca ukrašenih da donesu poruku Božića udrugama našega grada. Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno!

Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom: natječu se obitelji Butković, Davidović, Sakač, Horvat, Erzić, Svirčev, Dječji vrtić Grlica, Makedonsko društvo „Braća Miladinovci”, tim udruge Srce Slavonije i Baranje, udruge RAND, tim udruge Šuška, stranke Centar, tim Dobrovoljnog vatrogasnog društva Osijek – Donji grad i tim Evanđeoskog teološkog veleučilišta. Svi su oni prošle subote s punim srcem ukrašavali božićna drvca.

Rukom izrađenim i kupovnim ukrasima te porukama Božića sedamdesetak građana svih dobi, među kojima i puno vesele djece četiri su sata ukrašavali svoja drvca. Time su željeli prenijeti božićnu poruku djeci, mladima, vatrogascima, umirovljenicima, onima koji daruju svoje vrijeme i ljubav ili koji imaju manje, a kojih se želimo sjetiti posebno u ovo vrijeme godine.

Drvca su namijenjena djeci i mladima iz Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Dječjem domu Klasje, Udruzi Breza, Centru za autizam, Osječkom centru za inkluziju, ali i osječkim vatrogacima iz DVD Osijek, Društvu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama, Domu za starije i nemoćne, Centru za pružanje usluga u zajednici Osijek, Centru za prihvat beskućnika – Dom Sv. Vinka Paulskog, te Caritasovoj pučkoj kuhinji Osijek.

A nakon što glasujete, ostanite popiti topli čaj ili kavu, čitati ili popričati s prijateljima u našoj knjižnici. „U svoj kalendar zabilježite 16. prosinca u 15.00 sati kada ste pozvani doći na Advent u Donjem gradu kada ćemo se družiti uz puno zabave na otvorenom, kolača i toplih napitaka, i kada ćemo uručiti nagradu najboljem timu. Tada će i ova ukrašena drvca biti darivana osječkim udrugama kojima su ona namijenjena”, rekla je Judita Paljević Kraljik, ispred organizatora ovoga događanja. Paljević Kraljik je naglasila da cilj ovoga događanja je „da se darivanjem podsjetimo na onaj temeljni duh Božića: podijeliti dar koji je dan nama – Krist Isus bez čijega rođenja nema ni života, ni smrti i uskrsnuća, te da se u zajedništvu koje dijelimo jedni s drugima, ostvaruje prava radost došašća.”

Advent u Donjem gradu organiziraju Evanđeosko teološko veleučilište, EPC Radosne vijesti i STEP, a događanje je pod medijskim pokroviteljstvom Televizije Slavonije i Baranje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

Zbivanja su grupirana na tri strane – na središnjem Trgu Svetog Trojstva dominira glavna atrakcija, koja već treću godinu nudi pogled na grad, na Dravu s tridesetak metara visine – panoramski kotač.

[FOTO] Otvoren Advent u Osijeku – Očekuje nas puno različitih programa, na različitim lokacijama

“Dvostruki naslov „Najljepšeg adventa u Hrvatskoj”, prilično je breme organizatorima Adventa u Osijeku, koji su Osječanima i njihovim gostima trebali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mir ima bezbroj nijansi i značenja - od mira između dvoje ljudi do globalne harmonije i zajedničkog blagostanja svih ljudskih bića. Kroz tjedan dana stvaranja, naši umjetnici će oblikovati skulpture od slame, simbolizirajući krhkost i snagu Mira

Slama land art festival – “Mir”

Ovog rujna svi putevi vode u Virovitičko-podravsku županiju na ekskluzivni festival vina i zalogaja. Ovogodišnje izdanje od 7. do 28. rujna organizira se na najljepšim lokacijama Slavonije i Podravine

Najavljeno četvrto izdanje najiščekivanijeg vinskog festivala Slavonija i Podravina, wine not!?

KBC Osijek je poslao zamolbu s obzirom na najavljeni prekid rada sustava CEZIH te moli sve građane da potrebne uputnice uzmu kod svoga liječnika opće prakse

Prekid rada sustava CEZIH – obavijest KBC Osijek