SPORT

Za NK Osijek potpisao Adrian Leon Barišić

Barišić je nastupao za B momčad NK Osijeka i imao nekoliko odličnih nastupa za seniorski sastav bijelo-plavih...

    Objavljeno 20.05.2021
    Ivona Amidžić

    Menadžer i prvi trener bijelo-plavih Nenad Bjelica istaknuo je kako je već na prvom treningu, kada je došao u klub, primijetio 19-godišnjeg mladića koji je za NK Osijek danas potpisao prvi profesionalni ugovor na četiri godine, prenosi Radio Osijek.

    Barišić je rođen u Njemačkoj, u Stuttgartu, 19. srpnja 2001. Iako mlad, već je igrao za Hajduk, Dinamo i Split, a od 2018. je u osječkom Gradskom vrtu. Na jednom turniru u Sarajevu pozvao ga je Ivo Vranješ, jedan od klupskih trenera i skauta. Adrijanu Leonu otac je iz Hercegovine, a majka iz Zenice, a upoznali su se tijekom rata u Njemačkoj.

    „Hvala svima. Posebno šefu stručnog stožera Nenadu Bjelici i upravi kluba. Hvala trenerima u omladinskoj školi i B momčadi. Izuzetno sam sretan i ponosan. Ovo je rezultat ne samo mog rada nego i moje obitelji koja me je pratila i pomagala, iako žive u Splitu”, rekao je Adrian Leon Barišić na današnjem predstavljanju u klubu, dodavši da za sada ostaje reprezentativac Bosne i Hercegovine. „Za sada sam u toj reprezentaciji. Ti su me ljudi prepoznali, zvali i lijepo primili, no otvoren sam i za druge mogućnosti”, rekao je Adrian Leon

    Barišić je nastupao za B momčad NK Osijeka i imao nekoliko odličnih nastupa za seniorski sastav bijelo-plavih.

    Bjelica je govorio i o drugim temama, istaknuvši na početku kako se raduje pozivu Mileta Škorića i pretpozivu Ivici Ivušiću u hrvatsku reprezentaciju, Lászla Kleinheislera u mađarsku reprezentaciju te Mihaela Žapera u mladu hrvatsku reprezentaciju.

    José María Gutiérrez Hernández poznatiji kao Guti, Dmytro Lyopa, Ádám Gyurcsó i Ivan Santini neće više biti u momčadi NK Osijeka, no klub je unatoč teškoj ozljedi i dvjema operacijama potpisao novi ugovor sa 31-godišnjim Antom Ercegom, odnosno produžio posudbu iz Brondby-ja na još godinu dana. Erceg neće biti spreman do početka sljedeće godine.

    Druga momčad, izvijestio je Bjelica novinare, ima još dvije utakmice do kraja sezone, no bez obzira na to promijenili su trenera Igora Tolića. „Leon je dokaz da su Igor i njegovi pomoćnici radili sjajan posao. Hvala im. Osijek će uvijek biti njegova kuća”, rekao je Bjelica.

    Momčad 14. lipnja kreće s pripremama, a nastavak je, nakon Osijeka, u Svetom Martinu na Muri od 21. lipnja. Bjelica je potvrdio i kako je mnogo upita za igrače, a posebno za Ramóna Miereza. Rekao je i kako je pred potpisom 24-godišnji Amer Hiroš vezni iz FK Mladosti Doboj kod Kaknja, a ranije je već potpisan ugovor sa Šimom Gržanom koji je došao iz NK Istre.

    „Vidjet ćemo, hoće li s nama ostati Mihail Caimacov, 22-godišnji Moldavac, koji je bio na posudbi u Koperu, a što se tiče toga da od nas traže posudbu, mogu vam reći da prednjače pozivi iz Mađarske i Bosne i Hercegovine”, rekao je Bjelica.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.