CRNA KRONIKA

Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Objavljeno 04.07.2022
  Petar Tauković

  UTVRĐENO PREKO 200 PROMETNIH PREKRŠAJA

  U vremenu od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 16 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

  Osim alkohola evidentirano je još 200 prekršaja od kojih je bilo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 59 ostalih prekršaja.

  Najveća koncentracija alkohola evidentirana je 1. srpnja oko 20,30 sati na državnoj cesti broj 517 (Metlinci), gdje su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak iz Bizovca. Evidentirana mu je koncentracija od 2,93 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  U petak, oko 15,15 sati u Osijeku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 60-godišnjak iz Tenja, nije držao potreban razmak tijekom vožnje te je udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,61 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad jedne godine tri puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.300,00 kuna ili kazna  zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu oko 22,50 sati u Petrijevcima u nadzoru prometa policajci su zaustavili 66-godišnjeg biciklistu iz Samatovaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,44 promila alkohola u krvi.

  Jučer oko 04,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Sikirevaca. Evidentirana mu je koncentracija od  0,94 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Rekorder u promilima je bio vozač iz Đakova, napuhao je 2,65 promila i smješten je u prostoriju za otrežnjenje a jedan je pijan vozio i na romobilu, kazna, 500 kuna!

  Tijekom vikenda čak 212 prometnih prekršaja!

  TIJEKOM VIKENDA UTVRĐENO 212 PROMETNIH PREKRŠAJA Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali Više…

  Četiri prometne nesreće i sve kao rezultat alkoholiziranosti vozača. Policija za vikend najavljuje pojačane mjere! Vozači oprez!

  Alkohol kumovao prometnim nesrećama u zadnja 24 sata

  ALKOHOLIZIRANI VOZAČI SKRIVILI PROMETNE NESREĆE U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, a Više…

  Ne znamo je li to radi "vruće nervoze" ili je ipak i alkohol i vrućina ali ovog vikenda je bio zaista veliki broj prometnih prekršaja

  Žestoko u prometu preko vikenda, utvrđeno 253 prometna prekršaja!

  Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 39 vozača osobnog automobila i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Jučer je u Kopačkom ritu došlo do novog požara, na terenu je bilo devet postrojbi dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka...

  Nova borba osječkih vatrogasaca s požarom

  55-godišnji švercer iz Budrovaca kod Đakova uhićen je zbog duhana kojeg je prevozio u prtljažniku osobnog automobila...

  Nastavljaju “padati” šverceri duhana – policija uhitila još jednog

  Požar koji se dogodio u utorak u Fruškogorskoj ulici u GČ Retfala, cijeloj obitelji oduzeo je sve što su imali

  Požar obitelj iz Retfale ostavio bez svega što su imali!