CRNA KRONIKA

Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

    Objavljeno 04.07.2022
    Petar Tauković

    UTVRĐENO PREKO 200 PROMETNIH PREKRŠAJA

    U vremenu od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 16 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

    Osim alkohola evidentirano je još 200 prekršaja od kojih je bilo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 59 ostalih prekršaja.

    Najveća koncentracija alkohola evidentirana je 1. srpnja oko 20,30 sati na državnoj cesti broj 517 (Metlinci), gdje su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak iz Bizovca. Evidentirana mu je koncentracija od 2,93 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

    Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

    U petak, oko 15,15 sati u Osijeku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 60-godišnjak iz Tenja, nije držao potreban razmak tijekom vožnje te je udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,61 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad jedne godine tri puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

    Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.300,00 kuna ili kazna  zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

    U subotu oko 22,50 sati u Petrijevcima u nadzoru prometa policajci su zaustavili 66-godišnjeg biciklistu iz Samatovaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,44 promila alkohola u krvi.

    Jučer oko 04,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Sikirevaca. Evidentirana mu je koncentracija od  0,94 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je čak 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

    Rezultati vikend-akcije prometne policije

    Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta