CRNA KRONIKA

Za vikend hrpa neobičnih krađa i provala

Opljačkali automobile, ukrali štednjak, motorne pile, pribor za jelo...

  Objavljeno 13.01.2020
  Ivona Amidžić

  Nekoliko se krađa dogodilo krajem prošle i početkom ove godine za koje se točno ne može odrediti datum zbog odsustva vlasnika u trenutku krađe, a koje su rezultirale velikom štetom po vlasnike. Policija je izvijestila o dvije najčudnije.

  Nepoznati je počinitelj, između 10. prosinca i 11. siječnja, provalio u obiteljsku kuću u Ulici Josipa Krašteka u Erdutu. Počinitelj je ukrao novac, pribor za jelo i piće i štednjak. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

  Nadalje, između 21. prosinca i 11. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Ulici Šandora Petefija u Kotlini. Ukrao je trimere, motorne pile, električne bušilice i električne brusilice. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

  Provale u vozila

  Osim krađa koje su primijećene ovog vikenda, neke su se dogodile upravo u noći sa subote na nedjelju i to u Osijeku, na prostoru između Centra i Retfale. Obje krađe rezultat su provale u osobne automobile u kojima su ostavljene torbe s novcem i dokumentima.

  U noći s 11. na 12. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran Zvečevskoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbu s novcem, dokumentima i karticom. Materijalna šteta nastala 39-godišnjem vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna.

  Nepoznati je počinitelj, također u noći s 11. na 12. siječnja, provalio u osobni automobil parkiran u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbicu s novčanikom, dokumentima i novcem. Materijalna šteta nastala 41-godišnjoj vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna.

  Nijedan od počinitelja još nije poznat, a policija je u procesu otkrivanja njihovih identiteta.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Svim je vozačima i vozačicama utvrđen nedozvoljeni postotak alkohola u krvi...

  U zadnja 24 sata osam prometnih nesreća na području OBŽ

  Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća i u svima je vozačima i vozačicama utvrđen nedozvoljeni Više…

  Osim automobila koji je u potpunosti izgorio, počinitelj je na svom "pohodu" opljačkao još tri vozila

  Jučerašnji zapaljeni auto bio je prvo ukraden!

  U noći s 14. na 15. siječnja, u Bračkoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je parkirani i otključani osobni Više…

  Za sve je kriva jedna osoba, a vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta veća od 150.000 kuna

  Policija razriješila preko trideset kaznenih djela

  Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje nad Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Svim je vozačima i vozačicama utvrđen nedozvoljeni postotak alkohola u krvi...

  U zadnja 24 sata osam prometnih nesreća na području OBŽ

  "Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su dopustili da se usudiš? Tko ti je osigurao pravo na toliki ego?" :(

  Udovica osječkog glumca: “Čula sam silinu udarca u dnevnoj sobi, sklopila sam ruke i s molitvom išla prema prozoru”

  Osim automobila koji je u potpunosti izgorio, počinitelj je na svom "pohodu" opljačkao još tri vozila

  Jučerašnji zapaljeni auto bio je prvo ukraden!