CRNA KRONIKA

Za vikend zatečeno 20 pijanih vozača

Broj vozača pod utjecajem alkohola je ovaj vikend bio zaista velik. Kazne do 40 000 kuna!!

  Objavljeno 13.06.2022
  Darija Kovačić

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama tijekom kojih smo evidentirali 12 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i jednog vozača teretnog automobila koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

  Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 125 prekršaja od kojih je bilo 49 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilima, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja, 2 upravljanje neregistriranim vozilom i 37 ostalih prekršaja.

  VOZIO BICIKL S 2,45 PROMILA ALKOHOLA

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu oko 21,05 sati, u Josipovcu kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 42-godišnjeg biciklistu iz Josipovca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,45 promila alkohola u krvi.

  Osim 42-godišnjeg biciklista, najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, oko 19,45 sati, u Đakovu kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Starih Mikanovaca, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,05 promila alkohola u krvi.

  Vozač je unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Vozač je u subotu priveden na Općinski sud.

  Sud mu je produžio zadržavanje na deset dana.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

   

  U petak, oko ponoći u Čemincu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak iz Čeminca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,54 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

   

  Oko 4,10 sati, u Osijeku na raskrižju Vukovarske i Istarske ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 48-godišnjaku iz Laslova, evidentirana je koncentracija od 1,32 promila alkohola u krvi.

  Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

  Kao suvozač u navedenom vozilu nalazila se i vlasnica vozila koja mu je dala vozilo na upravljanje iako je bilo pod utjecajem alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna do 7.000,00 kuna.

   

  U subotu oko 15,40 sati u Sušinama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 56-godišnjak iz Sušina zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika.

  Evidentirana mu je koncentracija od 2,47 promila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

   

  Oko 23,30 sati u Viljevu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 55-godišnjak iz Viljeva zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je udario u parkirani osobni automobil.

  Evidentirana mu je koncentracija od 2,11 promila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

  UTVRĐENO PREKO 200 PROMETNIH PREKRŠAJA U vremenu od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa Više…

  Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 21,50 sati u Osijeku u Srijemskoj ulici i to 2,08 promila. Odveden je u prostoriju za otrežnjenje... moguća kazna? Do 20 000 kn!

  Tijekom protekla 24 sata evidentirano šest alkoholiziranih vozača

  Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo tri vozača osobnih automobila, dva biciklista i jednog vozača Više…

  Osim alkohola evidentirana su još 182 prekršaja od kojih je bilo 73 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 51 ostali prekršaj

  Tijekom vikenda 42 alkoholizirana vozača – rekorder vikenda biciklist s 3,21 promila

  U vremenu od 24. do 26. lipnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 20 biciklista i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

  Ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu

  U popodnevnim satima ukrao bicikl ispred ugostiteljskog objekta

  Provale, krađe, niti ovaj dan nas ne zaobilaze. Na žalost to se nikakvom prevencijom ne može spriječiti jer očigledno raste količina ovakvih kaznenih djela

  Ukrao 1000 litara goriva iz radnih strojeva, provalio u trgovinu i ukrao cigarete