ŽIVOT

Zabilježen rekordan broj dolazaka i noćenja u Osječko-baranjskoj županiji

Sve više turista dolazi i noći te prepoznaje vrijednosti Osječko-baranjske županije! U prvih sedam mjeseci oboren rekord iz 2019.

Objavljeno 09.08.2022
Iven Jurić

Iako rijedak broj turista za svoju destinaciju odabire mjesta na kontinentu, naša Županija može se pohvaliti porastom novih turista, prema turističkoj zajednici OBŽ-a dolasci i noćenja koja se prate putem e-visitora nalaze se na razini rekordne 2019. godine.

U odnosu na prošlu godinu prvih sedam mjeseci 2022. zabilježili su 63% više dolazaka i 35% više noćenja, također se povećao i broj kruzera koji iznosi 112% više nego prošle godine.  Lipanj i srpanj već su nekoliko godina uspješni, no s obzirom na dosadašnje iskustvo rujan i listopad će ih prestići, jer se sezona “seli” na kontinent.

Veći broj posjetitelja odabire ovo razdoblje zbog bogatog turističkog programa, ali i onog prehrambenog koji se može naći u Gradu Osijeku, ali i Baranji.

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gostoljubivost ponuđača smještaja prepoznata je i od korisnika Booking.com platforme pa je Osječko-baranjska županija 2023. godine proglašena najsrdačnijom hrvatskom regijom.

Osječko-baranjska županija kao hedonistička destinacija ponovo bilježi rekordne turističke rezultate

Osječko-baranjska županija u turističkom smislu iz godine u godinu postavlja nove rekorde, 2023. godina ponovo je najuspješnija turistička godina, a Više…

Danas (11. studenoga 2023. godine) napokon je OBŽ i službeno proglašena slobodnom od mina. Postupak razminiranja u cijelosti je završen.

Osječko-baranjska županija slobodna od mina!

Nakon Domovinskog rata Osječko-baranjska županija bila je među područjima Hrvatske koja su izrazito ugrožena od zaostalih mina i drugih minsko-eksplozivnih Više…

Cilj foto natječaja je pokazati ljepotu i jedinstvenu raznolikost Osječko-baranjske županije kroz godišnji kalendar

Foto natječaj za izbor najljepših amaterskih fotografija koje prikazuju i skrivene i otkrivene kutke naše županije

Osječko-baranjska županije je prije tri godine pokrenula foto natječaj za izbor najljepših amaterskih fotografija koje prikazuju i skrivene i otkrivene Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša