ŽIVOT

Zahvala vatrogascima u čiju se budućnost svakodnevno ulaže

"Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu s područja Petrinje jer su znali da su napravili veliki i humani posao"

Objavljeno 25.02.2021
Ivona Amidžić

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković u posjetu je Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka. Uz smotru vatrogasaca održat će se i sjednica koordinacije “Istok” koja obuhvaća pet županija, prenosi Radio Osijek.

Vatrogasci Osječko-baranjske županije odmah su priskočili u pomoć potresom pogođenom području. Osječki su vatrogasci već prvi dan bili u Petrinji na čemu im je zahvalio glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković posebno istaknuvši svoga pomoćnika Davora Škaricu koji se posebno angažirao i u ponovnoj uspostavi cjelokupnog sustava veza u Petrinji.

Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu s područja Petrinje jer su znali da su napravili veliki i humani posao, naglasio je Tucaković.

Vatrogasna zajednica stalno ulaže u opremu i ljude. U tijeku je formiranje nove državne vatrogasne škole, a jedno će se odjeljenje otvoriti za istočnu Hrvatsku o čemu će se govoriti na sjednici koordinacije pet županija. Nabavlja se i nova oprema, vatrogasna vozila se isporučuju diljem Hrvatske pa će do kraja svibnja biti isporučeno još 71 vozilo. Još 11 pick-up i kombi vozila stiže na naše područje u sklopu projekta iz općekorisnih funkcija šuma, a novac će se uložiti i u vatrogasnu opremu.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka Zoran Pakšec poručio da će nova oprema pomoći u obavljanju svakodnevnih zadaća vatrogasaca koji se školuju i usavršavaju kako bi što prije i bolje reagirali u slučaju potrebe.

foto: screesnhot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na snazi je odluka o komunalnom redu grada osijeka kao i OBŽ o provođenju mjera zaštita od požara. Kazne su velike a u slučaju ozbiljnog požara tu je i kaznena odgovornost. Budite oprezni sa paljenjem vatre!

[VIDEO] Osječki vatrogasci – Upozorenje građanima!

Dolaskom toplijeg vremena počele su i tradicionalne aktivnosti čišćenja vrtova i voćnjaka od suhe trave i drugog biljnog otpada. KAKO Više…

Darivanjem krvi postajete članom jedne velike obitelji dobrovoljnih davatelja krvi zasnovanoj na dobrovoljnosti, besplatnosti, solidarnosti i anonimnosti, sa željom da u najplemenitijoj namjeri pomognete drugom

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Grada Osijeka, Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog Više…

Uskoro počinju prijave za nove vatrogasce i vatrogaskinje, donosimo informacije o upisima u školskoj godini 2023./2024.

Započeli su upisi u vatrogasnu školu

Postani vatrogasac/vatrogaskinja! U nastavku pogledajte obavijest o upisima u školskoj godini 2023./2024.

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.