ŽIVOT

Zaklada Paraolimpijac poziva na virtualni donacijski kviz

Virtualni kviz će se održati u četvrtak 3. prosinca s početkom u 15 sati

  Objavljeno 20.11.2020
  Darija Kovačić

  Zaklada Paraolimpijac ovogodišnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava virtualnim donacijskim kvizom s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za podizanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju.

  Zaklada Paraolimpijac pokrenuta je u prosincu 2012. godine te je proteklih godina pomogla brojnim paraolimpijcima kako bi lakše prebrodili prelazak u karijeru nakon sportske karijere i djeci s teškoćama u razvoju omogućila bavljenje sportom i tako jačala samopouzdanje najranjivije skupine.

  «Naše tradicionalne donacijske večere svih su godina postojanja omogućile da djeci i mladima s teškoćama u razvoju pomognemo u njihovom razvoju. Takav vid pomoći je iznimno bitan i bilo je jasno da je ove godine ne smijemo i ne možemo ne pružiti, pa se iz nemogućnosti održavanja iste rodila ideja za koju smatramo kako će u ovim tmurnim danima pružiti malo razbibrige. Iznimno me raduje da su to prepoznali i naši dugogodišnji partneri Allianz, INA i Pevex koji su se pobrinuli i za nagrade krvizaških pobjednika/ca», izjavio je Upravitelj Zaklade Ratko Kovačić.

  Središnja tema ovog jedinstvenog događaja pod moderatorskom palicom Morane Zibar, majstorice kvizaške igre te paraolimpijaca Ivana Katanušića i Matije Sloupa bit će desetljeće paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, no za sudjelovanje u kvizu nije potrebno veliko paraolimpijsko predznanje, budući da su sva pitanja u kvizu iz opusa općeg znanja.

  Paraolimpijac Ivan Katanušić, europski rekorder u bacanju diska te osvajač 7 europskih i svjetskih medalja povodom svog moderatorskog debija ističe: «U 2020. smo probali puno toga novoga vezanog uz trening, tehniku i mentalnu snagu, a ovo isto smatram jednim novim iskustvom koje će zasigurno obogatiti moju karijeru. Ove godine sam počeo ulagati puno truda i vremena u plan profesionalnog usavršavanja i učenja, jer mislim da je moguće ostvariti i poslovnu karijeru poslije sporta, samo je potrebno uložiti trud i vrijeme. Sve ostalo će doći.»

  Prijave na virtualni donacijski kviz koji će se održati u četvrtak 3. prosinca s početkom u 15 sati su otvorene na mrežnoj stranici www.paraolimpijac.hr, dok svi zainteresirani svoj doprinos mogu iskazati i u obliku donacije uplatom na račun: Zaklada Paraolimpijac, Zinke Kunc 3a, Zagreb, Privredna banka Zagreb, IBAN: HR4123400091110558214.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Rashodovani policijski automobili unaprijedit će praktičnu nastavu učenika strukovnog usmjerenja na području Osječko-baranjske županije

  Policija donirala 9 „umirovljenih“ policijskih vozila

  Danas 12. studenoga, u 10 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske upriličena je primopredaja 9 rashodovanih policijskih automobila koje je Više…

  Sophy j.d.o.o. donirala 50.000 jednokratnih medicinskih maski KBC-u Osijek

  Osječka tvrtka “Sophy” donirala medicinske maske KBC-u Osijek

  Danas, 5. listopada 2020. KBC Osijek posjetio je predstavnik osječke tvrtke Sophy j.d.o.o. te dostavio donaciju 50.000 jednokratnih medicinskih maski Više…

  Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku...

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pruža jednokratnu novčanu pomoć obiteljima pogođenima koronavirusom

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je u srijedu obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera: "Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera"

  STOŽER OBŽ: 222 pozitivnih na Covid-19, i dalje se povećava broj hospitaliziranih

  U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

  Dobrovoljno davanje krvi u Retfali

  Božinović: "Sve ovo vrijeme to smo htjeli izbjeći, veliki dio građana mjere je prihvatio, a zbog one manjine vjerojatno ćemo vrlo skoro izmijeniti taj dio zakona"

  Capak najavio ozbiljne kazne za nepoštivanje mjera: Hrvatska po incidenciji među najgorima