SPORT

Započeo ISSF Grand Prix Osijek 2022. – važno međunarodno natjecanje u streljaštvu

Natjecatelji su počeli dolaziti u naš grad jučer, a danas su na rasporedu službeni treninzi za muškarce i žene i to za discipline zračna puška i pištolj. Sutra nas očekuju prve kvalifikacije i finala kao i u petak i subotu.

    Objavljeno 19.01.2022
    Petar Tauković

    Veliko sportsko natjecanje s 20 zemalja koje nastupaju i 200 natjecatelja i njihovog pratećeg osoblja započelo je u Osijeku u organizaciji GSD Osijek 1784.

    ISSF Grand Prix Osijek 2022.  (International sport shooting federation) drugo je po redu takvo natjecanje u ovoj godini nakon Slovenskog koje se održalo prije desetak dana.

    Natjecatelji su počeli dolaziti u naš grad jučer, a danas nakon održanog tehničkog sastanka sa trenerima i voditeljima, su na rasporedu službeni treninzi za muškarce i žene i to za discipline zračna puška i pištolj. Sutra nas očekuju prve kvalifikacije i finala kao i u petak i subotu.

    Streljaštvo je sve popularnije u Europi i na svim kontinentima te je zanimanje i upisivanje u klubove koji se time bave značajno povećano. U Osijeku je taj klub Gradsko streljačko društvo Osijek 1784 (GSD Osijek 1784) u koji možete doći i možda započeti uspješnu karijeru sportaša strijelca.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    Subota nam je donijela finala u individualnim disciplinama, nedjelja je bila rezervirana za miješane timove, dok su jučer snage odmjerili muški i ženski timovi

    [FOTO] Juniori zatvorili Skeet disciplinu na Pampasu!

    Proteklih dana na Pampasu su se odvijala posljednja natjecanja u Skeet disciplini Europskog prvenstva u streljaštvu u gađanju glinenih meta, Više…

    Kao i prijašnjih godina na memorijalnom turniru je nastupila i ekipa Policijske uprave Osječko-baranjske

    Policijski službenici na memorijalnom turniru u streljaštvu „Branko Vekić“

    Povodom osnivanja 106. osječke brigade Zbora narodne garde, Hrvatske vojske, na osječkoj streljani Pampas, već se tradicionalno održava memorijalni turnir Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”