KULTURA

Započinje šesto Belomanastirsko ljeto mladih

Ovogodišnje Ljeto mladih obuhvaća šest događanja koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza

  Objavljeno 19.07.2019
  Ivona Amidžić

  Savjet mladih Grada Belog Manastira u suradnji s TZ Baranje, Baranjskom udrugom mladih ”BUM” i Savjetom mladih Osječko-baranjske županije organizira šesto po redu Belomanastirsko ljeto mladih.

  Belomanastirsko ljeto mladih manifestacija je koja ima za cilj podići razinu kvalitete društvenog života mladih tijekom ljetnih mjeseci pružajući priliku za sudjelovanje, volontiranje i posjećivanje raznih kulturno-zabavnih događanja svim mladima, ali i drugim zainteresiranima.

  Ovogodišnje Ljeto mladih obuhvaća šest događanja koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza

  Od glazbe, umjetnosti i sporta za svakoga će biti po nešto. Ljeto mladih otvara se u petak, 26. srpnja, s prvim danom glazbenog festivala Lake od music vol 1. na Šećeranskom jezeru. Glavni organizator ovoga festivala je Baranjska udruga mladih ”BUM”, a obuhvaća mnoštvo izvođača metal i rock scene. Neki od njih su Wasteland, Krist, Jade Skye i Seed. Lake od music vol 1. nastavlja se i u subotu, 27.srpnja.

  Sportski dan biti će u nedjelju, 28. srpnja, kada će se na srednjoškolskom igralištu održati turnir u odbojci na pijesku, igre stare olimpijade, Zumba® te za kraj turnir u futsalu. Ugodnom druženju pridonijeti će grah u kotliću za sve posjetitelje i sudionike. Na kulturno-društvenoj sceni Belog Manastira uvijek nedostaje koncerata s toga će sve sudionike zabavljati TS Brace i DJ MARA na Trgu slobode u petak, 2. kolovoza.

  Dani orijentirani na umjetnost biti će u petak, 3. kolovoza, i subotu, 4. kolovoza u Etnološkom centru baranjske baštine. U subotu biti će Sajam CreArt kao sajam kreativnosti i umjetnosti gdje će svoje radove izložiti mladi baranjski amaterski, ali i profesionalni umjetnici. Atmosferu će držati glazba s gramofonskih ploča, za koju su zaduženi naši lokalni DJ-evi.

  U nedjelju biti će Večer poezije i kratke proze s čime se zaključuje ovogodišnje Belomanastirsko ljeto mladih.

  Detaljne informacije i načini prijave na sportske aktivnosti biti će dostupni uskoro, događaj možete pratiti i na Facebook stranici.

  program_19072019_osijeknews

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Za pravi ugođaj i zonu uživanja pobrinut će se plesni studio Wings iz Osijeka te DJ Kruno - Vinyl, pop disko glazba 80's i 90's

  Sajam CreArt u sklopu Belomanastirskog ljeta mladih

  Ove veoma popularne subote, 3. kolovoza 2019. uz mnoštvo događanja dodajemo još jedno – veliki Sajam “CreArt” – sajam kreativnosti Više…

  Ništa strašno, samo su se lokacije malo prilagodile ;)

  Izmjena u programu Osječke druge ljetne noći

  Već smo najavili jednu od najiščekivanijih večeri svakog ljeta: Osječku ljetnu noć. Večeras je na redu druga OLJN, a najavljenom Više…

  Provjerite i raspored i kartu pozornica i objekata

  Ferragosto JAM – Objavljena satnica, povoljniji prijevoz vlakom i druge pogodnosti

  Manje od tjedan dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg ljetnog slavlja domaće i regionalne glazbene scene. Uz objavljenu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Danijela i Ella nas sjetile starih dana gdje smo zajedno s "Kraljem funka" čagali na njegove jedinstvene melodije

  Danas bi mu bio 55. rođendan

  Predavanja su u kapeli dvorca Prandau-Normann, a zadnji dan očekuje nas i sajam knjiga :D

  Dani Matije Petra Katančića u Valpovu

  Zadnji dan produženog roka za slanje! Pošaljite i vi svoju :D

  Najbolja meteorološka fotografija