KULTURA

Započinje šesto Belomanastirsko ljeto mladih

Ovogodišnje Ljeto mladih obuhvaća šest događanja koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza

    Objavljeno 19.07.2019
    Ivona Amidžić

    Savjet mladih Grada Belog Manastira u suradnji s TZ Baranje, Baranjskom udrugom mladih ”BUM” i Savjetom mladih Osječko-baranjske županije organizira šesto po redu Belomanastirsko ljeto mladih.

    Belomanastirsko ljeto mladih manifestacija je koja ima za cilj podići razinu kvalitete društvenog života mladih tijekom ljetnih mjeseci pružajući priliku za sudjelovanje, volontiranje i posjećivanje raznih kulturno-zabavnih događanja svim mladima, ali i drugim zainteresiranima.

    Ovogodišnje Ljeto mladih obuhvaća šest događanja koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza

    Od glazbe, umjetnosti i sporta za svakoga će biti po nešto. Ljeto mladih otvara se u petak, 26. srpnja, s prvim danom glazbenog festivala Lake od music vol 1. na Šećeranskom jezeru. Glavni organizator ovoga festivala je Baranjska udruga mladih ”BUM”, a obuhvaća mnoštvo izvođača metal i rock scene. Neki od njih su Wasteland, Krist, Jade Skye i Seed. Lake od music vol 1. nastavlja se i u subotu, 27.srpnja.

    Sportski dan biti će u nedjelju, 28. srpnja, kada će se na srednjoškolskom igralištu održati turnir u odbojci na pijesku, igre stare olimpijade, Zumba® te za kraj turnir u futsalu. Ugodnom druženju pridonijeti će grah u kotliću za sve posjetitelje i sudionike. Na kulturno-društvenoj sceni Belog Manastira uvijek nedostaje koncerata s toga će sve sudionike zabavljati TS Brace i DJ MARA na Trgu slobode u petak, 2. kolovoza.

    Dani orijentirani na umjetnost biti će u petak, 3. kolovoza, i subotu, 4. kolovoza u Etnološkom centru baranjske baštine. U subotu biti će Sajam CreArt kao sajam kreativnosti i umjetnosti gdje će svoje radove izložiti mladi baranjski amaterski, ali i profesionalni umjetnici. Atmosferu će držati glazba s gramofonskih ploča, za koju su zaduženi naši lokalni DJ-evi.

    U nedjelju biti će Večer poezije i kratke proze s čime se zaključuje ovogodišnje Belomanastirsko ljeto mladih.

    Detaljne informacije i načini prijave na sportske aktivnosti biti će dostupni uskoro, događaj možete pratiti i na Facebook stranici.

    program_19072019_osijeknews

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Treći dan Panonskog festivala obiluje programima za djecu i mlade. Dosadašnja praksa kazuje kako se na sam spomen Harry Pottera traži mjesto više... :)

    Treći dan Panonskog festivala knjige obiluje programima za djecu i mlade

    Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program Više…

    I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022. i to uz čak tri besplatna programa...

    14. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA- Tri besplatna programa u Dječjem kazalištu

    I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 19. studenoga 2022. i to uz čak tri besplatna programa, Više…

    Ovaj vikend priuštite si dva dana živjeti kao kraljevi i kraljice na još jednom izdanju HeadOnEasta uz bogatu kraljevsku ponudu hrane, glazbe i pića...

    Kraljevi i kraljice dođite nam na hedonistički Istok!

    Sutra 30. rujna i u subotu 1. listopada održava se još jedno izdanje popularne manifestacije HeadOnEast, ove godine on će Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova