ŽIVOT

Zaposlenice udruge Rame uz rame vrijedno rade u domovima i vrtovima svojih korisnika

Zaposlenice korisnicima pružaju pomoć kroz dostavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, rublja, pomoć u brizi o osobnoj higijeni, uređenje vrtova, razgovore i druženje

Objavljeno 09.09.2021
Darija Kovačić

U udruzi Rame uz rame već 10 mjeseci zaposleno je 20 žena kroz projekt „Žena želi, žena može“. Projektom je do sada obuhvaćeno preko 170 krajnjih korisnika, osoba starijih od 65 godina i nemoćnih osoba s područja općine Čepin.

Zaposlenice korisnicima pružaju pomoć kroz dostavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, rublja, pomoć u brizi o osobnoj higijeni, uređenje vrtova, razgovore i druženje.

Kakve dojmove o projektu imaju naše žene i njihovi korisnici možete pročitati u nastavku.

Uz druge poslove koje obavljam kroz projekt „Žena želi, žena može“, odlučila sam svojim bakama korisnicama olakšati radove u vrtu. U proljeće smo posadili njihove vrtove, potom ih zalijevali i njegovali. Trud se isplatio. Jesen nam se bliži, a vrtovi mojih korisnika su obilato urodili ukusnim povrćem i voćem. Branje i kuhanje rajčice i ribanje jabuka za kolače samo su dio poslova pri pripremanju zimnice, a uz druženje i razgovor sa mojim bakama sve je lakše za obavit. Nadam se da će se ovaj projekt nastavit na zadovoljstvo svih nas.

Danijela Jalovičar, zaposlenica

Živim sama pa sam se odlučila uključiti u projekt Žena želi, žena može! Za svaku su pohvalu od samog početka što se tiče pomoći u kući, dostave namirnica i lijekova, plaćanja režija i drugih poslova – žena je uvijek tu! Želim zahvaliti i na mjesečnim paketima koji mi dobro dođu! Zahvaljujem udruzi Rame uz rame što postoje i nadam se da će se projekt produžiti jer mi puno znači pomoć! Zahvaljujem i gospođi Zorici što mi dolazi – ne samo radi posla nego i na lijepom druženju uz kavicu!

Radmila Kozma, korisnica

 

 

Svjedoci smo da nam djeca odlaze u inozemstvo u potrazi za poslom, pa čak i žene mojih godina odlaze u druge države da bi pomagale starijim osobama. Naši stariji sugrađani zbog toga ostaju sami. Upravo zato svi moji korisnici su zahvalni udruzi Rame uz rame na projektu “Žena želi,žena može”. Ovaj projekt im je dao nadu i sada osjećaju da nisu sami, ostavljeni ni zaboravljeni. I ja sam zahvalna udruzi ,jer da nije njih i ovog projekta ne bih provodila toliko vremena s tim divnim ljudima. Pročitala sam izreku Audrey Hepburn (glumice i humanitarke) koja opisuje odnos između naših korisnika i nas: “Kako odrastate, otkrit ćete da imate dvije ruke – jednu za pomaganje sebi, a drugu za pomaganje drugima”. Istina, radom na projektu pomažemo sebi jer imamo sigurna primanja. a pritom pomažemo i našim korisnicima. U ime mojih korisnika i moje osobno želim reći – HVALA VAM !

Mirjana Kiš, zaposlenica

 

 

Zovem se Sanja Kulovac, majka sam jednog djeteta. Posao u udruzi “Rame uz Rame” za mene je odličan projekt kojim pomažemo našim korisnicima, a također i oni nama. Osobno mene ovaj posao nadopunjava i izgrađuje kao osobu zbog humanitarnog karaktera kojim obiluje. Svakodnevna interakcija s korisnicima i osmijeh na njihovim licima me usrećuje. Prilikom obilazaka korisnicima se pomaže na različite načine; primjerice u obavljanju kućanskih poslova, kupovini namirnica, plaćanju režija, odlascima liječniku i svim ostalim poslovima i aktivnostima u kojima im je potrebna pomoć. Smatram da im najviše od svega pomaže lijepa riječ i zanimljiv razgovor. Također, nama pomoćnicama jako puno znači mogućnost pomaganja i druženja te bi zbog toga bilo pozitivno za sve uključene da se projekt nastavi.

Sanja Kulovac, zaposlenica

 

Kako u životu treba biti uporan pokazala nam je baka Zlata koja ima 85 godina, ali i dalje svoj dom drži urednim i čistim kao ljekarna. Kako godine čine svoje, baki najteže pada odlazak u trgovinu te poslovi kao što su pranje prozora i zavjesa jer ju, kako ona kaže, noge i ruke više ne slušaju. Baka Zlata kaže da je sretna što postoje ovakvi projekti i što u trećoj životnoj dobi ima nekoga za pomoć i druženje uz kavicu – a tema za razgovor, naravno, uvijek imamo.

Daliborka Berki, zaposlenica

 

O PROJEKTU

Naziv korisnika:
RAME UZ RAME

Naziv projekta:
Žena želi, žena može

Kodni broj projekta:
UP.02.1.1.13.0074.

Ukupna vrijednost projekta:
1.857.300,00 kn

Razdoblje provedbe projekta:
15.7.2020. – 15.1.2022.

Svrha projekta:
– osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada
– ublažiti posljedice nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti
– unaprijediti kvalitetu života 120 krajnjih korisnika (osoba starijih od 65 godina i nemoćnih osoba)

Zaposleno:
20 žena s područja općine Čepin na 12 mjeseci

Partneri:
HZZ, područna služba Osijek i Centar za socijalnu skrb, Osijek

Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda intenzitetom potpore od 100% (ukupno 1.857.300,00 kn) .

SADRŽAJ PUBLIKACIJE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST UDRUGE
RAME UZ RAME

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša