OSJEČANI

Zaražena predstojnica Klinike za infektologiju u KBC-u Osijek, ravnatelj KBC-a u samoizolaciji

Dr. Ljiljana Perić zbrinuta je u osječkom KBC-u, a držimo fige da joj ovo bude samo neznatna prepreka

Objavljeno 08.04.2020
Ivona Amidžić

U Osječko-baranjskoj županiji u srijedu je još pet osoba oboljelo od koronavirusa, a među njima i predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a, što je prvi slučaj zaraze liječnika u županiji.

“Među novoboljelima imamo prvog pozitivnog liječnika, a to je predstojnica klinike za infektologiju Ljiljana Perić, koja je u posljednjih sedam dana bila tri puta testirana i zadnji test pokazao je da je pozitivna”, izvijestio je načelnik Županijskog stožera, Goran Ivanović.

Dodao je kako je liječnica zbrinuta u osječkom KBC-u i da se radi provjera njezinih kontakata u proteklih nekoliko dana, da je većina tih nalaza u ovom trenutku negativna, ali da će u osječkom KBC-u inzistirati na stalnoj kontroli.

Ivanović: Ravnatelj osječkog KBC-a pridržava se “mjera nekretanja”

Na pitanje koliko će osoba u KBC-u sada morati otići u samoizolaciju i kako će odsad funkcionirati Klinika za infektologiju, Ivanović je novinare uputio na ravnatelja KBC-a Željka Zubčića te dodao kako je Zubčić “jedan od onih koji se pridržava mjera nekretanja, jer je bio u kontaktu s dr. Perić proteklih sedam dana”.

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa dosad je oboljela 101 osoba, četiri osobe su izliječene osobe, a pet je preminulo. U osječkom KBC-u su 33 pacijenta, a jedan u našičkoj Općoj bolnici. Pet osoba je na respiratoru, a u samoizolaciji je 366 osoba.

Ivanović je izvijestio i kako je jučer testirano 118 pacijenata, a od pet pozitivnih nalaza, četiri su u Osijeku i jedan u Belom Manastiru, svi su bili u samoizolaciji.

Izvijestio je kako je policija u protekla 24 sata obavila 52 provjere kršenja samoizolacije, a četiri osobe zatečene u kršenju te mjere.

(Hina)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prema peludnoj prognozi danas i za vikend koncentracija ambrozije u Gradu Osijeku bit će visoka, alergičnim osobama preporuča se oprez...

Ambrozija se ovoga vikenda vraća punom snagom!

Ambrozija je korov podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a s obzirom da je izrazito otporan, prilagodljiv i invazivan lako se prilagodio Više…

Gradonačelnik je posjetio Zavod za hitnu medicinu, Županijski centar 112, vatrogasce i policiju...

Gradonačelnik Radić u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u novogodišnjoj noći obišao je dežurne hitne službe i zahvalio djelatnicima na brizi o javnom redu, Više…

Akcije će se provoditi 4., 11., i 18.12., od 16 do 19 sati na 2. katu TC Portanova

Crveni križ Osijek organizira adventske akcije dobrovoljnog davanja krvi svake subote do Božića

Došlo nam je najljepše doba godine.  Vrijeme ljubavi, radosti i darivanja. I ove godine, zbog prevencije nestašice krvnih zaliha u Kliničkom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom