ŽIVOT

Zaštitne medicinske maske za lice proizvode u Osijeku

Hrvatska ima proizvođača medicinskih maski te ako bude potrebe više nećemo morati ovisiti o uvozu i preprodavačima koji će iste prodavati po suludim cijenama

Objavljeno 25.05.2020
Petar Tauković

Dok je trajala kriza (iako još uvijek službeno epidemija nije završila i neke mjere i dalje jesu aktivne) potreba za dezinficijensima, zaštitnom opremom, maskama možda i najviše je bila gotovo nemoguća misija. Iako građani najčešće nisu niti pitali za cijenu npr. zaštitnih maski za lice, njih je gotovo bilo nemoguće nabaviti ili je za one malobrojne sretnike cijena jednokratnih medicinskih maski bila toliko visoka s obzirom koliko im je bio iznos prije krize da je to bilo nedostupno većini.

Potražnja i ponuda naravno određuju cijenu na tržištu tako je s bilo kojim proizvodom pa tako i s dezinficijensima i maskama i dok je Kina kao najveći proizvođač maski svoj izvoz u potpunosti zaustavila, jedan proizvođač iz Osijeka je počeo proizvoditi medicinske maske po daleko prihvatljivijoj cijeni od tržišne te i danas proizvodi jednokratne zaštitne maske po trenutno najnižoj cijeni na tržištu. Kontaktirali smo tvrtku Sophy kako bi ih pitali o kakvoj je točno proizvodu riječ.

“Sophy medicinska maska za lice izrađena je od slojeva polipropilenskog flisa (PP) te filtera. Idealna je za zaštitu Vašeg nosa i usta te ima visoku udobnost nošenja. Maska je prozračna i ima mekane gumene trake za nošenje. U našem asortimanu možete pronaći dvoslojnu, troslojnu ili četveroslojnu masku za lice. Sophy zaštitna oprema proizvodi visokokvalitetne medicinske maske. Mi smo Hrvatski proizvođač i kupnjom naših proizvoda kupujete Hrvatski proizvod” – rekli su nam iz tvrtke Sophy.

Proizvodnja zaštitnih maskica – Sophy, Hrvatska

Sophy zaštitna oprema, proizvodi visokokvalitetne zaštitne četveroslojne maske sa dvostrukim filterom. Mi smo Hrvatski proizvođač i kupnjom naših proizvoda kupujete Hrvatski proizvod.

Objavljuje Sophy.hr u Petak, 24. travnja 2020.

Osim zaštitnih maski, u njihovoj ponudi su i latex/nitril rukavice te zaštitne kape.

I dok naša vlada i stožer CZ još odlučuje hoće li maske biti obavezne za nošenje (trenutno je na snazi “preporuka” za nošenje zaštitnih maski za lice) ili ne na javnim mjestima, ova tvrtka maske proizvodi, bori se s dobavom materijala za koji kako kažu još uvijek plaćaju daleko veću cijenu nego što je to realno ali bez prestanka maske proizvode i opskrbljuju Hrvatske kupce.

Neke države su uvele obavezno nošenje maski na javnim mjestima kao što je npr. Austrija gdje građani nose maske i u trgovinama i u javnom prijevozu, dok su francuske vlasti samo preporučile stanovništvu da ih koristi, a i to je izazvalo njihovu nestašicu.

Važno je svakako znati da i Hrvatska ima proizvođača medicinskih maski kako ako bude potrebe više nećemo morati ovisiti o uvozu i preprodavačima koji će iste prodavati po suludim cijenama.

Dodatne informacije možete saznati na www.Sophy.hr ili FB stranici www.facebook.com/Sophy

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sophy j.d.o.o. donirala 50.000 jednokratnih medicinskih maski KBC-u Osijek

Osječka tvrtka “Sophy” donirala medicinske maske KBC-u Osijek

Danas, 5. listopada 2020. KBC Osijek posjetio je predstavnik osječke tvrtke Sophy j.d.o.o. te dostavio donaciju 50.000 jednokratnih medicinskih maski Više…

Mjere se odnose na kino-projekcije, sportska natjecanja, svadbe, pogrebe, posljednje ispraćaje, vjerske obrede, izložbe, profesionalne ili amaterske umjetničke izvedbe i programe...

Uvodi se obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, ograničena društvena okupljanja

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da se uvodi obveza nošenja maski u Više…

Najveću su pozornost pokupili teoretičari zavjera, politički usmjereni pojedinci i nasilnici...

Zbog čega se “Festival slobode” pretvorio u “cirkus”? – Osječanin istaknuo nekoliko velikih grešaka…

Osječanin Dražen Stojčić razložio je greške koje su se potkrale organizatorima skupa “Festival slobode” kojim se ovih dana pune sve Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Božinović je pojasnio da se nove mjere donose na rok od dva tjedna, nakon čega će se procijeniti kakva je njihova provedba i hoće li se produžiti.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 496 uzoraka od kojih je 163 bilo pozitivno na koronavirus.

I dalje velike brojke, 163 osobe na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus

Ukupno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 11144

Stožer: Imamo 2421 novi slučaj. To je najviše dosad